malo strpljenja za demokratiju i bez samoubistava molim

pitala kazala

Početnik
Poruka
44
ko se samoubije, barem pre glasanja, taj ne zeli dobro demokratiji. tako nanosi neposrednu stetu i predsedniku i vladi a narocito skupstini. jer koga ce narodni poslanici da predstavljaju ako se svaki glasac samoubije?

da li razumete da je potrebno da DS uvede srbiju u eU? to je proces, ne ide bas preko noci, pa je zato predsedniku tadicu potreban jos jedan mandat. ili vise.

u eU su dobre plate, radnik zaradi oko 3000e, a sluzbenik pravi i do 5000e, tako ce da bude u srbiji kad je tadic uvede u eU. a mi bas to cekamo, zar ne?

eU dolazi da podeli sopstveno bogatstvo sa srbima. ali to moze samo demokratski. nece moci ako eU vidi nacionaliste iz devedestih i srbovanje.

tadic je dokazao da uspesno obavlja funkciju precednika, ispunio je sva obecanja, dok za ove ostale ni ne znamo kakvi bi bili. zato je potrebno da se tadic izglasa a onda jos samo malo strpljenja i krenuce nam, verujte, osecam to. strpljen - spasen.

da je moglo brze do eU, tadic bi to sigurno vec uradio. narod je odgovoran zasto sve ide sporo. ume da bude lenj, mutan, podmukao, nepoverljiv prema demokratiji.

istovremeno, narod lukavo koristi sve blagodeti demokratije, tu su internet, racunari, mobilni telefoni, strane banke, sigurnost stednje, stabilnost dinara, pristupacni krediti. kupuju se stanovi, nova kola, letovanja, zimovanja, ukinute vize, autleti, garderoba, sminka, sve zamotano u svetlucave hartijice, i solidna, tj kvalitetna uvozna roba iz kine, zanzibara i bangladesha.

i jos jedna licna i personalana poruka uz naravoucenije: kad sam bio malji deca, pa jedna najlonska kesa se nosila po hleb i po nekoliko meseci, dok se sva ne iscepa na froncle. za vreme milosevica i mracnih devedesetih kese su se prodavale u radnji, 2 zute banke kesa. a sad, tj samo od kad je demokratija, dele bre najlonske kese za badava, uzmes koliko hoces, imam ih barem 100 komada u rezervi i to sam dobio besplatno. i to je barem nesto, zar ne?

Back