Malo pomoci...

• Začetnik teme Začetnik teme Tokan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Možda je tebi ceo Bg super, ali postoje nekakvi
realni parametri, na primer cena kvadrata za kupo-prodaju,
za iznajmljivanje stana i cena lokala...
Najlepši je moj kraj odnosno gornji deo Dorćola, iznad Dušanove,
ima Kalemegdan, Studentski park, Kolarac, kej (Savski i Dunavski),
Skadarliju, Bajlonijevu pijacu, gradsku biblioteku, velike odlično
snabdevene supermarekte Alonso i Maxi, biciklističku stazu,
teniske terene, pozorišta, bioskope, fakultete...
A Zemun je još lepši, odnosno NAJLEPŠI!

postoje parameteri.....ali što se Karaburme tiče, za nisku cenu kvadratnog metra stambenog prostora krivi su - loš imidž (tzv. podzemni marketing) i to što je ogromno klizište. Plus - mračna je.
Ali je zaista jako blizu centra.

Tokan:
Znaci i nije bas srecno resenje gore, al jbg sto se mora nije tesko. Valjda se necu puno zadrzavati tamo.

pa nisi ikeširao ceo stan, iznajmljuješ ga valjda :?
Ma biće ti ok, ima pogled na Dunav( iz Marijane Gregoran, ako si tamo)....možeš da sediš i čitaš na terasi i gledaš kako se nebo i reka prelivaju iz ljubičaste u roze i sivu i zlatnu....i nestaju u izmaglici i mirisu poznog leta :P
(sad sam ko Nikola Milošević)

Nexus 6:
pa, majku mu, nismo LA, pa da sad gledamo koji kraj je kakav...meni je ceo BG super, bar niko na ulici nece da te rokne da ti uzme patike...bar ne vise...
gde god da si...bice ti super...
do pre nekoliko godina bilo je i toga :arrow: bezi za zivot i za patike :roll:
mene nakad nisu reketirali,ne volim da nosim patike a i one koje imam su socijalne. :lol:

NBG je spavaonica, i tu nema šta da se doda. Kara je naseobina još od Kelta, tamo su se sahranjivali doduše, ali na NBG u to vreme nisu odlagali ni mrtve. Peščara i deo koji isušivan nije bio privlačan nikome, osim barskim pticama, to nije grad, klasično je naselje, dok je Kara DEO Beoograda najbliži centru.

Sa Kare su dva fudbaska kluba i tamo Džaja ima kuću.
Postoje Dača i Vidovdan, odlični restorani.
Za 5 min stignem Ruzveltovom od Dače do Pravnog, ako me uhvati zeleni talas.
Ako student sa K. ima devojku na Vidikovcu i nema kola, to nije problem, ide 23. Šesnaja je najbolji bus u gradu, koliko ja znam,
Imao sam i imam drugare sa Kare, odlični su sportisti, sada se žale da se klinci kod njih u kraju ubijaju od gudre.
I da! Karting staza je ispod K., ali to nije ni toliko bitno
Za snabdevanje u ispitnim rokovima, student ne brine, tu su Tempo i Metro.:lol:

na Karaburmi im je bila velika nekropola, a na delu uz Dunavac je bila naseobina.pronadjene su znacajne iskopine.predpostavlja se da su bas tu napravili svoje prvo naselje kada su se porazeni, sa delfa,vratili 279 pne ako nisam pogresila godinu, i nazvali sebe Skordiscima. naravno jedan deo kelta koji je posao dole. bla bla bla. volim kelte. e a druga velika nekropola je bila na sadasnjem bulevaru. i tako.ovo nije istorijska tema.

E pa evo i mene posle par dana u Bg-u. Upoznao sam malo bolje kraj, i izgleda da ipak ima nekakva teretana u blizini, ima par skola, Maxi, pekabeta na 50 metara. Puno narkosa. Cigana nema (bar kod mene u kraju) Imam pekaru koja radi 24 h i to je za sada sve sto sam nasao. Da ima i kladionica mali milion. Malo mi je samo frka za uvece, npr sinoc sam bio na zvezdinoj utakmici i morao sam cak da se spustam do zelenog venca da trazim prevoz. To mi slabo ide :) Al bice bolje. I tako, skapirao sam da ne treba puno da ocekujem od stanova itd, jer kolko para toliko i muzike. A ionako za ovih par dana, samo sam spavao i jeo u stanu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back