Malo mleka, puno vode, kašičica kafe i eto ti...bućkuriš!

Ako ti je lakše da izvrćeš moje reči, ti izvrći. Post se nije odnosio na tebe, niti na neku množinu (koju ja vređam, kako izgleda iz tvog zaključka). Pričam o principu, i, iskreno, čudi me što ne shvataš o čemu se radi.

naravno da shvatam. ali ti si krenula sa generalizacijom, jer smo rekli da je ovde tesko.
nismo rekli da je najteze, i dive se salila, naravno..
nismo rekli ni da je negde tamo sve posuto ruzama.
rekli smo ono sto svaki dan zivomo: zivot u srbiji je vec veoma dugo veoma veliko sranje..i koliko god se trudi covek da bude normalan, i da bez roptanja nosi svoj krst, to sranje traje vec 20 godina, i zivoti su nam prosli u tim pokusajima..umorili smo se, i mozda povremeno zasvucimo kao da volimo da budemo mucenici, ali nije tako.
samo smo zasiceni, i svega nam je dosta..

A, šalili ste se? Što ne kažeš odmah : )

ja se nisam salila..
stan ni od koga nisam dobila, ni moji roditelji iako je od njihovih plata bio uziman procenat za stambeni fond..
kucu su napravili od svog i znoja moje sestre i mog..
i za to ne kukam..
skolovala sam se o trosku drzave kao i svi ostali..ni za to se ne zalim..
dete sam rodila `90.kad su krenule restrikcije prema srbiji i kad mi je za pampers mesecno sledovanje trebalo 100 DM a tolika mi je bila i plata..
i u najgore vreme sam se upustila u privatan posao jer nisam cekala pecenu patku sa grane..i u toj borbi zrtvovala brak..ni za to se ne zalim..
sada placam privatno skolovanje svom detetu - naravno da se ne zalim..
ovako zivi 99% zena u srbiji..
i zato smatram da jesu superzne..
koju god opciju da su izabrale u svom zivotu..
porodicu ili karijeru ili sve u 1..
isto kao sto smatram da je superzena ona somalijka koja se izbori da joj dete prezivi i ne umre od gladi..
svako nosi svoj krst..i zato smatram da ne moras da otkrijes mendeljev sistem da bi bila superzena..u nekim okolnostima dovoljno je da budes tako organizovana da sa nemogucim sa cime raspolazes budes privlacna svom muzu, brizna prema svojoj deci, uspesno da radis svoj posao - makar on bio i posao salterske radnice..

koju god opciju da su izabrale u svom zivotu..
porodicu ili karijeru ili sve u 1..
isto kao sto smatram da je superzena ona somalijka koja se izbori da joj dete prezivi i ne umre od gladi..
svako nosi svoj krst..i zato smatram da ne moras da otkrijes mendeljev sistem da bi bila superzena..u nekim okolnostima dovoljno je da budes tako organizovana da sa nemogucim sa cime raspolazes budes privlacna svom muzu, brizna prema svojoj deci, uspesno da radis svoj posao - makar on bio i posao salterske radnice..

gde su muskarci u celoj toj prici? "da budes privlacna muzu"... pa to kao neki posao... tu odnos uopste ne postoji!!!!

to je tragedija!
mesto da je to da se podrzava i voli i da je tu i neko musko!
strasno...

to je samo neko divljenje sebi. i kad bi naisao tip koji bi te zeleo takvu ne bi ga pustila.

gde su muskarci u celoj toj prici? "da budes privlacna muzu"... pa to kao neki posao... tu odnos uopste ne postoji!!!!

to je tragedija!
mesto da je to da se podrzava i voli i da je tu i neko musko!
strasno...

to je samo neko divljenje sebi. i kad bi naisao tip koji bi te zeleo takvu ne bi ga pustila.

ja ne znam koji je tvoj problem, pa ne umes da citas tekst kako je napisan nego izvlacis stvari iz konteksta..u mojoj osnovnoj skoli svi su naucili da shvate fabulu jos u prvom osnovne..
ovde ne pricamo o muskarcima..tema je zena - `superzena` i sta to kome znaci..
privlacna muzu - da naravno! muzu, decku, sebi..u vreme sankcija kad u trenutku na trzistu nije bilo ni voska za depilaciju, ni farbi za kosu..bio je period da ko nije imao sopstvenu zalihu farbe imao je izrastak od 10cm..iako to nije bio stil tih zena..nisu aljkave i nemarne prema sebi i drugima nego im je nametnuta situacija..
pa su se i u takvim snalazile..sa sve borbom da prehrane svoju porodicu nazdravije i najpravilnije od onoga sa cime raspolazu..

a tragedija je da neko spuca vise od 18 godina u svoje dupe i da ne ume da procita tekst sa razumevanjem, nego samno razlikuje slova..:roll:

superzena iliti zena zmaj je ona:
- koja se usudi da rodi osmoro dece a nema od cega da ih hrani
- koja se usudi da rodi samo jedno dete jer unapred razmislja o obavezi i zadovoljstvu u koje se upusta
- koja se odrekne porodice radi karijere
- koja se odrekne karijere radi porodice i koja je za porodicu svaki dan u ol inkluziv ponudi
- koja je multi: formira porodicu, rodi dete, gradi karijeru, sprema krofne i knedle sa sljivama,juri kod frizera i kozmeticara,na roditeljske sastanke..- majka, k.urva,domacica i privrednica..sve dok joj jednog dana ne pukne film i sve ne otera u tri lepe..:flert:

sve to je vise zena-idiot koja melje sebe i ispunjave neke forme koje se nigde ne racunaju

evo dan jedne zene:mrgreen:
ustajanje u sest. spremanje, budjenje dece, spremanje sta ce obuci.
izlazal iz kuce u pola sedam.
radni dan od sedam , do 15.30-jurnjava, telefoni, sastanci, deranje, podizlazenje, smirivanje, vikanje, naizmenicno, ito vrlo vrlo dozirano i birano, u zavisnosti od subjekta, a sve sa ciljem organizaovanja i rukovodjenja.
u 15>30 izlazak iz firme, jurnjava da se kupi poklon, jer se u pola pet mora stici na rodjendan.
usput kupovanje i za druga tri-cetiri rodjendana koji su se svi sastali u naredne dve nedelje:dash:
usput pronalazenje extra kvalitetnnih delova odece u pola cene, za malo dete.
posle potrosenih deset hiljada, i dve telefonska poziva usplahirenog deteta koje ceka kuci, trk i dolazak kuci u 16>20
nista klopa, nista odmor..brzinsko osvezenje, presavlacenje, i polazak..dolazak na rodjos sa akademskih 15 min zakasnejnja, i onda blazena kafa, napokon hrana(prva tog dana), i mali odmor.
odlazak u nabavku hrane, da se ne dangubi ceo rodjendan.
po zavrsetku rodjendana, odlazak u grad sa drustvom, jer-u toku su zmajeve decje igre, to se ne preskace.
usput nalazenje rajder sandala za 800 din:super::super::super: za malo dete, inace kostaju 1700. setnja, sladoled, zezanje.
dolazak kuci u pola devet..igranje sa drugarima do deset..
oni odlaze, tusiranje, pakovanje malog deteta u krevt.
pranje sudja, dolazi veliko dete, koje je nadrndano i zanoveta..razgovor sa njim. dogovor za sutra.
23oo-mrtav covek hoda. ali i pegla:zcepanje:
23.30. krevet, napokon.:)

wow bas bzv...

Back