Malo mleka, puno vode, kašičica kafe i eto ti...bućkuriš!

ludopileglodjekosku

Buduća legenda
Poruka
27.557
Naslov je neadekvatan ali ja inače mrzim "opisne" naslove, podsećaju me diplomske i seminarske radove.

Elem, često u novinama pročitam o nekoj na svetskom nivou uspešnoj ženi: te upravlja konglomeratom, te ima troje dece, lepog muža koji je obožava, uvek skockana, te u fot formi, brža od najbržeg voza, u stanju da preskoči i najvišu zgradu, a nije rođena na planeti Kripton.

Ako globalnu pojavu žena-superheroja svedemo na lokalni nivo, pitanje glasi: šta znači biti super-žena u zemljici Srbiji? Da li je to ona što nekim čarobnim moćima razvuče prosečnu srpsku platu na ceo mesec ili ona što u jednom danu stigne da obavi zilion poslova: od odlaska na pijac do podnošenja zahteva za dečiji dodatak?

Šta vi mislite?

Pa, ja sam sama sebi super heroj samim tim što svakog jutra uspem da ustanem iz kreveta i krenem u borbu iako bi mi bilo lakše da odustanem i prestanem da ispunjavam želje svima oko sebe.:aha:

A na televizijama je sve šarena laža. K'o one kreme protiv celulita, protiv starenja, protiv muškaraca....To je sve izmišljeno i niš' ne postoji u RL.:kafa:

Jel imaš još neko pitanje Pile?:cistinaocare:

evo dan jedne zene:mrgreen:
ustajanje u sest. spremanje, budjenje dece, spremanje sta ce obuci.
izlazal iz kuce u pola sedam.
radni dan od sedam , do 15.30-jurnjava, telefoni, sastanci, deranje, podizlazenje, smirivanje, vikanje, naizmenicno, ito vrlo vrlo dozirano i birano, u zavisnosti od subjekta, a sve sa ciljem organizaovanja i rukovodjenja.
u 15>30 izlazak iz firme, jurnjava da se kupi poklon, jer se u pola pet mora stici na rodjendan.
usput kupovanje i za druga tri-cetiri rodjendana koji su se svi sastali u naredne dve nedelje:dash:
usput pronalazenje extra kvalitetnnih delova odece u pola cene, za malo dete.
posle potrosenih deset hiljada, i dve telefonska poziva usplahirenog deteta koje ceka kuci, trk i dolazak kuci u 16>20
nista klopa, nista odmor..brzinsko osvezenje, presavlacenje, i polazak..dolazak na rodjos sa akademskih 15 min zakasnejnja, i onda blazena kafa, napokon hrana(prva tog dana), i mali odmor.
odlazak u nabavku hrane, da se ne dangubi ceo rodjendan.
po zavrsetku rodjendana, odlazak u grad sa drustvom, jer-u toku su zmajeve decje igre, to se ne preskace.
usput nalazenje rajder sandala za 800 din:super::super::super: za malo dete, inace kostaju 1700. setnja, sladoled, zezanje.
dolazak kuci u pola devet..igranje sa drugarima do deset..
oni odlaze, tusiranje, pakovanje malog deteta u krevt.
pranje sudja, dolazi veliko dete, koje je nadrndano i zanoveta..razgovor sa njim. dogovor za sutra.
23oo-mrtav covek hoda. ali i pegla:zcepanje:
23.30. krevet, napokon.:)

radni dan od sedam , do 15.30-jurnjava, telefoni, sastanci, deranje, podizlazenje, smirivanje, vikanje, naizmenicno, ito vrlo vrlo dozirano i birano, u zavisnosti od subjekta, a sve sa ciljem organizaovanja i rukovodjenja.
u 15>30 izlazak iz firme, jurnjava da se kupi poklon, jer se u pola pet mora stici na rodjendan.
usput kupovanje i za druga tri-cetiri rodjendana koji su se svi sastali u naredne dve nedelje:dash:
posle potrosenih deset hiljada, i dve telefonska poziva usplahirenog deteta koje ceka kuci, trk i dolazak kuci u 16>20
nista klopa, nista odmor..brzinsko osvezenje, presavlacenje, i polazak..dolazak na rodjos sa akademskih 15 min zakasnejnja, i onda blazena kafa, napokon hrana(prva tog dana), i mali odmor.
po zavrsetku rodjendana, odlazak u grad sa drustvom, jer-u toku su zmajeve decje igre, to se ne preskace.
usput nalazenje rajder sandala za 800 din:super::super::super: za malo dete, inace kostaju 1700. setnja, sladoled, zezanje.
pranje sudja, dolazi veliko dete, koje je nadrndano i zanoveta..razgovor sa njim. dogovor za sutra.
Prava superzena.Ovde mushkarac ne treba i nikad nije bio potreban.Samo da smeta.

ma, bjazi...kakav ti je ovo...festivalski dan :lol:

Uf, ne znam... zavisi od kriterijuma i od ugla iz kog gledaš :think:
Vidiš, interesantno pitanje, ne bi mi nikada palo na pamet. Da razmislim malo, pa ću da se vrnem na temu.
A sa druge strane - čemu pa biti žena -superheroj? Budi srećna sobom i srećna inače, koliko god možeš, i baš te briga da li si u očima drugih super žena ili nisi :ok:

Tema je i pokrenuta (žao mi je ako sam bila konfuzna u uvodnom postu) baš zato da pokaže sve nijanse sintagme "super žena"...Koliko stesamo puta pomislile "odakle mi snage, volje, vremena da uradim sve ovo"....
Meda, Eli i Koto su napisale ono što po mom mišljenju čini super-ženu u zemlji Srbiji...A ima toga još.
Za mene je super heroj svaka žeMska persona koja se svakodnevno hvata u koštac sa problemima: od dece (sitne i "krupne") do finansijskih nedaća i bolesnih roditelja...

Back