malo dete i pas

Mala deca umeju i da maltretiraju psa ( macka pobegne uvek),nisu
psi ushiceni jako malom decom. Za mog psa je tortura kada ga
mala deca miluju.

Nisu ni sve rase pasa tako bezazlene.

tacno
zato i ne treba dozvoljavati svakom detetu da pridje psu ako vec psi ne vole decu

mada ja ne znam ni za jedan slucaj gde pas ne voli dete iz porodice u kojoj zivi.... a da drugu decu ne voli to ynam

Da, pogrešna je teorema da "svi psi vole decu". Zato ja Zaru vodim samo i isključivo na povodcu.
Pu, daleko bilo, da doživi neko dete kao pretnju, naravno da bi se branila.
Druga je stvar u kući, "pas u krevetu" i srodne teme :)

Da, pogrešna je teorema da "svi psi vole decu". Zato ja Zaru vodim samo i isključivo na povodcu.
Pu, daleko bilo, da doživi neko dete kao pretnju, naravno da bi se branila.
Druga je stvar u kući, "pas u krevetu" i srodne teme :)

Moj je pas uvek bez povodca, ali zaista izbegava susrete sa jako malo decom jer ga vuku za rep,usi, prst u oko i slicno.

Ja znam kako on reaguje ( reaguje tako sto pokusava da se skloni, ali to nije obavezno slucaj i kod drugih pasa).

Ima nekih slika ovde gde dete psa koristi kao konja. To po meni zaista nije u redu. Detetu moze da padne na pamet
da pozove i drugare i da se svi popnu na psa,polome mu kicmu od silne ljubavi.

Moju tvrdnju da psi samo tolerisu tu malu decu ( radi se o deci do 4-5 godina) potvrdice i svaki ozbiljan odgjaivac pasa.

A krevet i te stvari, to je druga prica:heart:

tacno
zato i ne treba dozvoljavati svakom detetu da pridje psu ako vec psi ne vole decu

mada ja ne znam ni za jedan slucaj gde pas ne voli dete iz porodice u kojoj zivi.... a da drugu decu ne voli to ynam

Ima slucajeva gde je pas usmrtio "svoje dete". I to ne bas malo slucajeva.
Pas na malo dete gleda kao na neko malo nize bice od sebe. ( ovo se ne odnosi na bebe, ali na decu koja imaju 2-5 godina).

Sada, moram da kazem i molim vlasnike tih pasmina da se ne osecaju povredjenim, radi se uvek o rotvajlerima,nemackim ovcarima, ali najcesce o stafovima.

E, moram da slikam Milicu i Žabicu, oni kao da su stvoreni jedno za drugo! :heart::heart: Jedino je problem što on neće da je sluša kad ona reši da ga vodi na povodniku, samo legne i pusti je da ga vuče, sreća pa ima am. :lol: Ali kad je pušten, kad hodaju jedno do drugog, isto "federišu" i isti blentav izraz lica imaju. :lol:

Dok je sa Mrvicom druga priča, ona pristaje da je mazi, ali SAMO MAZI moje dete, nijedno drugo je nije čak ni videlo, kako ih čuje, ona se sakrije. Takav je bio i Gizmo, posle nekog vremena se smori, podvije uši i čeka da prođe. Čak je i Milicu doživeo kao uzurpatora, mada sam se trudila da ne bude tako. I nikad neću izbrisati iz glave prizor kako ga ona istrčava na povodniku u dvorištu, u krug, kao u izložbenom ringu, pošto je gledala snimak sa izložbe pasa. :lol:

Poslednja izmena:
opasni smo nas dvoje.jpg

slika je od pre 8 ili 9 meseci klinac jos nije imao 2 godine

nja nja.jpg

ko je spominjao jahanje?? a ono kao pozove drugare da i oni probaju aha kada bi se zezali :zcepanje:
Psi i deca imaju poseban odnos , posebno ako dete odrasta uz psa a i ako bi nekome palo na pamet da maltretirta psa pa cemu sluzi roditelj koji takvo ponasanje treba da sankcionise, deca su radoznala i sve rade bas iz ciste ljubopitljivosti tipa cupanje usiju repa, ali ako roditelji to ne dozvoljava vremenom ce i ono samo shavtiti kako raste da to kucama ne prija ;) .. ako roditelj dozvoli onda verovatno pas sam pokaze u nekom trenutku svoje nezadovoljstvo. mada ja nisam cula za takve primere posebno ne od navedenih rasa bas naprotiv .. mi smo imali rota sada imamo pit bula a ja sam odrasla uz nemackog ovcara koji je bio odgajan na jastrebcu i tukao se sa vukovima i nije ziveo sa decom al sam ga ja jahala sa godinu ipo mazila spavala na njemu otimala mu hranu iz usta..
Al to naravno ne treba dozvoliti detetu, tj takvu vrstu bliskosti sa psom koje nije njegovo tj sa kojim nije u svakodnevnom kontaktu..

au bre nema me skoro 2 god na forumu pa se raspisala :mrgreen::whistling:

Tandem iz snova. :zaljubljena: Mrvka je divna dadilja, keruse imaju taj instinkt da im ne bi palo na pamet da povrede mladunce, bilo cije. Naravno, ne kazem da se to ne desava, samo da imaju malo bolje "kocnice" od muzjaka kad krene vucenje za usi i rep, guranje prstiju u usta...

Back