malo cudna tema

i da se razumijemo nemam namjeru da vrijedjam jer i ja sam samo zesnko:) citajuci mnoge teme npr. politicke prirode sama sebe pitam "paranormalno dusho draga pa zar smo mi zhene stvarno glupe" sad ce svi skociti i reci "nismo"

dobro

sad se sjetim onih izjava koje se ipak "cesto cuju"

"zena je ustanju da zavadi dva oka u glavi"
"zena ce prodati drzhavu"
"zena ce da iskopa kucu"

zena je ustanju da zavadi rodjenog muzha sa ocem ili bracom
itd.

opet se kazhe "zhena drzhi tri coska kuce" dakle mnogo su joj dodjelili znajuci za tu opasnost koja vreba!

Mene zanima sad zashto su zhene tolko opasne gledano kroz evoluciju!?

Pa meni je tema jako cudna.
Al dobro...
Prvo da te pitam,da li ti se stvarno dopada `Blago Cara Radovana`?
Cini mi se da si pod utiskom knjige dosla do ovih razmisljanja i postavila temu?
Jel si poverovala u njegovo pisanje o zeni?
Da li si se pronasla?

matrijarhat je bio keva ! divno je vreme bilo kada smo samo isli u lov i sluzili za reprodukciju onda se naso neki pametni da izmisli filosofiju jer je bio impotentan ili sklon decacima.
i tako nastaje haos...

svet bez zena bi bio pakao :D

niste vi toliko pametne koliko smo mi glupi :D GOVORIM U SVOJE IME da se ne nadje neki "decak" uvrdjen

Nisu mushqarci pametni niti su zzene glupe.Stvar je prosta,nashim zzivotima upravljaju hormoni.Priroda je mushqarce napravila svesnijim te chinjenice i dala im vishe moguchnosti da se s tim izbore nego zzenama.I to je cela sushtina nepredvidivog zzensqog ponashanja.Zzene jednostavno nemaju dovoljno nachina da saznaju shta ih muchi a one qoje znaju chesto ignorishu tu chinjenicu ili je negiraju.

A one koje nisu takve su sasvim nepozeljne u muskom svetu...

Znam ih milion..dobrih, finih, postenih, vrednih, radnih, malo ostrijih i pravednih, koje same sebe izdrzavaju i koje dobro izgledaju..koje ne lazu i ne psletkare i koje su eto single...a sve koje su ono drugo..opisano su u srecnim brakovima i vezama...muskarci od zena naprave lazove i prevarante..:lol:.. sta drugo reci...

:D Da, baš tako, iako naoko izgleda da branimo sebe same i hvalimo kad možemo. Paranolmalne? Ne znam, ali žene i muškarci se toliko razlikuju, ili dovoljno razlikuju, da
sene mogu često razumijeti ni shvatiti

matrijarhat je trajao desetinama hiljada godina u kojima se covecanstvo ama bas nikuda nije kretalo..
Zapravo, matrijarhat je smešan (da ne upotrebim adekvatniju reč) mit za koji, u Evropi svakako, na postoje bilo kakvi materijalni dokazi da je ikada postojao. Mit koji je stvoren kao ne tako inteligentan pokušaj da se teorija evolucije primeni i na razvoj društva.

Pretpostavljam da je uglavnom efektno razmahivati se floskulama, ali je još efektnije to argumentovano raditi. Toplo preporučujem da pokušaš sa nečim drugim. :)

Zapravo, matrijarhat je smešan (da ne upotrebim adekvatniju reč) mit za koji, u Evropi svakako, na postoje bilo kakvi materijalni dokazi da je ikada postojao. Mit koji je stvoren kao ne tako inteligentan pokušaj da se teorija evolucije primeni i na razvoj društva.

Pretpostavljam da je uglavnom efektno razmahivati se floskulama, ali je još efektnije to argumentovano raditi. Toplo preporučujem da pokušaš sa nečim drugim. :)

verovatno cekamo da nam neko nadje neki napisani dokumenat o drustvenom uredjenju iz davnina..:roll: ups pardon tada nisu znali da pisu..ili mozda jesu?

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Seven_Daughters_of_Eve

verovatno cekamo da nam neko nadje neki napisani dokumenat o drustvenom uredjenju iz davnina..:roll: ups pardon tada nisu znali da pisu..ili mozda jesu?

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Seven_Daughters_of_Eve
Naravno, bilo kakav materijalni dokaz. Ostalo je palamuđenje zasnovano na mašti i manjoj ili većoj inteligenciji onog ko palamudi. Jedno veliko ništa.

Mitohondrijalna Eva bi trebalo da govori u prilog postojanja matrijarhata? :lol: Biološka je činjenica da se mitohondrijalna DNK nasleđuje od majke, bez obzira na pol deteta. Isto tako, kao što postoji mitohondrijalna Eva, postoji i Y hromozomski Adam. Da li bi to sad trebalo da govori u prilog postojanja patrijarhata? U svakom slučaju, ni jedno ni drugo ne govori u prilog određenog društvenog uređenja. Uzgred, mitohondrijalna Eva i Y hromozomski Adam su najbliži zajednički preci današnjih ljudi i nemaju apsolutno nikakve veze sa tim o čemu bi ti da duskutuješ.

A pošto ti izgleda nije jasno šta je u onom linku što si ostavio, objasniću ti – tih sedam Evinih ćerki se odnosi na sedam najrasprostranjenijih mitohondrijalnih haplogrupa, tj. varijacija mDNK, identifikovanih kod današnjih ljudi, a različite haplogrupe su u različitom stepenu zastupljene u različitim populacijama. I, opet, to nema nikakve veze sa matrijarhatom.

Paranormalna,dusho...nisu sve zene kroz evoluciju smatrane opasnim.Samo oni, retki primerci koji su svojim postupcima odudarali od sredine ili su rusile predrasude.
Sve ostalo je plod imaginacije ili bolesne ambicije.Mislim,to je skroz nepotrebno,jer su zene u svim svojim izdanjima skroz konkurentne muskarcima,a u mnogim stvarima i naprednije a pri tom nisu ''opasne''.

ako sa zenama postupas zenski, dobijas ih u sopstvenoj igri :D
mozes tako da ih nerviras i unistavas :D
vezamo za ovog ducica. Mada losa strana toga je sto ume da smori, treba naci balans :D
Ja se nekako uvek drzim nacelno zenskih taktika, medjutim uvek failujem na kraju i predam se besu i muskima
tipa kazm sebi e sad cu da je kuliram i pravim se da je nist a( totalna zenska taktika) i onda se ubrzo iznerviram pa joj kazem da ne yede govna vise i to nego da kaze st aje problem itd xDD

Back