Sta vi ljudi pisete,odakle vama da ce N.O napasti gazdu!?Hahahaha!To nikad necete cuti,taj pas je najprivrzeniji gazdi,on mu je sve...Pazite,dugo,dugo godina sam uz n.o,ne zelim da kazem kako BO ne valja,meni je dopadljiv,ali je N.O najbolji pas...Taj pas dobro utreniran trci po 30km,ima najbolji njjuh,sluh,najpametniji je,NE LAJE bzvz,barem moji psi ne...To kako je lenj je glupost,ljudi pa to je OVCAR,odakle vam to?Moja zenka kada vidi povodac poludi od srece,ne moze da se smiri,zna da ide u park na bacanje loptice i na trcanje,posle mene i porodice najvise voli trcanje i setnju...Zanimljivo da sam par puta bio u parku sa ljudima koji dovedu Rota da ga istrcavaju,posle 10 minuta kada je toplo on legne i drzi lopticu u ustima,ja mojoj zenkici sat vremena bacam lopticu ona donosi,ne legne uopste,kad krenemo ona bi jos...Takodje,socijalizujte obavezno N.O,jos kao stene dok je,setnja i kontakt s ljudima,ako ga ne socijalizujete,on je veoma snazan,odrasli muzjak ide do 65cm u visinu,tezi i do 50kg,bez socijalizacije je fatalna masina za ubijanje,on posle Rota ima najjaci ugriz,ali je mnogo brzi od njega i ima ostale vrline mnogo bolje od njega,tako da je fatalniji,socijalizacija obavezna,ne igrajte se

Prepametni su,dobri,vole ljude,pazljivi,ali jako dobri cuvari,ne laju bzvz,mozda znate i za podatak da moze da oseti coveka na 300-400 metara u kukuruzu,impozantno...Cim vidite visoko podignutu glavu,naculjene usi,glava levo,desno,znajte da ima necega

N.O ne gresi...