Ja vec 10ak godina ne koristim nikakav antivirus niti nesto slicno.
Ono od zastite sto je doslo sa win10 sam ugasio sto se ugasiti moze i to je to.Za sada nisam imao nikakav problem.
Uspeh je u tome sto ne zalazim na neke znj sajtove (ionako nema sta da se vidi tamo) ne skidam nista od programa (koji ce mi.Imam max 10ak proverenih programa kao sto je (Illustrator,VS Code,Chrome,Spotify) koje koristim svakodnevno,ostalo je nepotrebno). Kada skidam neki fajl umem da razlikujem ekstenzije,popupove itd...
Nekad ljudi svako cudno ponasanje kompa pripisuju virusu iako je verovatno greska hardvera ili softvera.
Isto tako mislim da 99% svih PC virusa koji postoje dolaze od tih istih antivirus kompanija ciji softver instaliramo.Mislim da su antivirus programi u neku ruku i sami virus.Dosta slozen program koji dosta toga radi u pozadini bez da znate.Ali ne brinite se,potpuno ste bezbedni sve dok njihovu licencu koristite.Ali ako prestane itekako ce vam pokazati "kako su vam potrebni".
Ali opet stoji da ce te imati pun komp svega i svacega ako idete svugde i skidate i instalirate svasta sa neta.No u tom slucaju je pitanje koliko vam zaista antivirus moze tu pomoci.