Datum: 29.05.1940
Tek mobilizovane Britanske snage. Dvojica nepoznanika počinju razgovor
Paul Wilson: Imaš duvana?
Robert Johnson: Naravno, evo ti.
Wilson:Hvala. Kako se zoveš?
Johnson: Robert Johnson. Ti?
Wilson: Paul Wilson. Odakle si?
Johnson: Iz Jorkšira, ti?
Wilson: Iz Birmingema.
Johnson: Bio sam tamo, jako lep grad. Imaju jako lepe devojke.(smeju se).
Wilson: Šta si po zanimanju?
Johnnson: Učitelj engleskog. Čime se ti baviš?
Johnson: Lepo.
Wilson: Imaš li ženu, decu?
Johnson: Imam ženu i dvoje dece, jako ih volim, evo pokazaću ti sliku (pokaže mu sliku).
Wilson: Baš ste lepa porodica. Ja lično, nemam niti ženu, niti decu, ali samo mogu zamisliti koliko ti nedostaju.
Johnson: Mnogo mi nedostaju. Čuvam njihovu sliku kao amajliju, čuvaće me kroz ovaj podmukli rat, samo čekam da se vratim kući, da zagrlim dragu, da poljubuim decu, oni su sve što imam, bez njih nebi bio to što jesam.
Wilson: Ma izdržaćemo, jaki smo mi, odnećemo pobedu kao i naši očevi u Velikom ratu!
Komandant: Dosta priče, svi u stroj MIRNO!
Komandant: Mi smo ovde danas, uz naše Francuske saveznike, da se odbranimo od najezde Hitlera i njegovih nacista! Vi ste oslonac naše armije, morate biti svaki čas 100%, neprijatelj vreba i samo čeka trenutak da se opustimo. Mi im nećemo dozvoliti taj trenutak. Setite se vaših očeva, što su dali živote u Velikom ratu, za slobodu i ponos otadžbine. Zapamtite vojnici, bolje je i časno poginuti, nego kukavički pobeći! Zaustavićemo Hitlera, i dati mu do znanja da Velika Britanija nije tek tamo neka država. Neka je Bog sa vama. VOLJNO!
Evo jedan mali odlomak, napominjem da je ovo tek prva verzija, biće još ispravaka i mijenjanja. Nisam mogao dio sa borbama, nemam vremena toliko pisati, pošto pišem ručno scenarijo.