VisionOfDisorder:
Evo da "probijem led"... Ova je na engleskom, i poprilichno je zbrznuta i lichna. Ali dobro, nisam ni proveo neshto mnogo vremena pishuci je.
mirror reflects only what i hate
the killer waved at me with a cold blank smile
remembering how she wept over my trivial hatred
red lines carve into the missing link properly
the punishment is well served by the appropriate blind
shatter the spirit, and beg to forget what you've done
every night, i stalk the shadows of ruined past
knowing that the sand watch will turn again
beeing wrapped in the wake of a nightmare is only casual
Iz prvog ~itanja mi se veoma dopalo.A onda ,ne znaju}i {ta bih bolje,po~eo sam da razmi{ljam stih po stih.
Objasni mi ovaj stih:"red lines carve into the missing link properly" zamislio sam prosto da je to krvava linija koja razgrani~ava deo tela sama,
u trenutku ~itanja to me je odu{evilo ali ne mogu da razumem za{to,mo`da bi neko umeo da shvati?
"remembering how she wept over my trivial hatred"
-Jesi li mislio:to {to bezna~ajnoj u`asnoj stvari daje takav zna~aj otkriva ne{to u`asno o njoj?Ili je to prosto kajanje?
"the killer waved at me with a cold blank smile"
Suptilan stih.Koristio sam i sam "smeh koji ma{e",ne izgleda mi ipak kao zna~ajan.Zna~i li ovo:samo je mahao licem u kome nema ni{ta
sada samo prazan ~ovek ima na{u naklonost,`eli je kao poslednju stvar koje se se}a da je razli~ita od ni{tavila -jezivo?Ubija i naklon nam je.
"mirror reflects only what i hate"
Ovo bih ogledalo samo dr`ao na udaljenosti i nosio ga,tro{io ne bi li se mo`da potro{ilo i to ose}anje,~ak poku{ao da ismejem.Brz na~in
da se izrazi.Nudi{ li neko re{enje? A kad pogledam dva stiha zajedno i slu~ajno se setim ogledala koje tra`i da se iskoristi imamo tri stiha:
'mirror reflects only what i hate"
"the killer waved at me with a cold blank smile
remembering how she wept over my trivial hatred"
Gleda{ sebe koga mrzi{.No ja ne dobijam ni{ta gledaju}i ova tri stiha zajedno {to nisam dobio pojedina~no.U svetu je mogao postojati ubica
i ti koji ga posmatra{ a sad {to si to ti -isto je kao da ti je neko drugi samo jako blizu -{ta sad s tim?Hteo si mo`da da ka`e{ taj {to samo malo ka`njava
je ubica koji se neobi~no suzdr`ava.
"the punishment is well served by the appropriate blind
shatter the spirit, and beg to forget what you've done"
veruje{ li da treba da se razveje duh kako bi moglo da se moli ili pokazuje{ kako je to pogre{no?kazna je predvi|ena za slepilo:to mo`e da zna~i
prosto :sladostra{}e.Ili slepa vera da udarci znaju gde idu i ako ima {ta da se udari onda pusti da bude udareno,dole razum?Zla stvar nalazi zlo?Pa se jo{ potru?
Ka`u sve u ~emu se u`iva zahteva da se isklju~i jedan deo mozga.Stara misao -treba na}i novu ili videti {ta dalje ili s kim dalje.
Oko ~ega je uop{te bila ta tvoja mr`nja?
"every night, i stalk the shadows of ruined past
knowing that the sand watch will turn again"
je l' "stalk" ovde zna~i izbe}i jo{ i s prkosom? Zna{ da }e ovde da se vrati novo stradanje?
"beeing wrapped in the wake of a nightmare is only casual"
je l' to zna~i: slu~ajno je {to si se probudio iz zlo~ina -slede}i put ne bi morao ni toliko da se suzdr`i{ da o~uva{ slede}u priliku?Ve} si prema{io onaj zdravi instinkt,koji bi se pretvorio u pobedu i sre}u i stati sada
{ta ako ti ka`em da te ~ak kukavi~luk tog ubice nagoni da stane{?Nema razumske granice da se stane,samo novih iskustava i izazova,raznorodnost stvari te
zaustavlja i ~ini da razmi{lja{ ina~e bi zavr{io sa svime isto tako lako kao {to te~e vreme?Probudi}e{ se ali ima i gore stvari -kada odbija{ i taj instinkt bu|enja.
Kada ga zove{ prostotom i ostaje{ gde si bio poku{avaju}i da nastavi{ uni{ten san i ne mo`e{ da se kre}e{ i ostaje{ da sedi{ i ~eka{ ga.
@eleo bih da pi{emo zajedno.Postavio sam temu foruma zajedni~ko delo.