Mala priča malog čoveka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dr hirurg:
Бирам колега, ако сам Вас увредио опростите. Овај Блицкриг може да се само реши разумним аргументима на Вашу и моју радост.

Zahvaljujem na razumevanju.
Moram primetiti da pišete mnogo "mekše" kad se vodi polemika uživo nego li kad spremite referat.
:wink: :wink:

Далеко било колега Петре. Понукан Вашом бригом за мене и оно да се осећам као чистач улице препоручио сам Вам нешто много боље. Ако успете да одете негде због рецесије.

Без љутње колега, овде нико није дао ниједан ваљан аргумент шта то треба урадити па да нас преко ноћи заволе и приме. Сваки интелектуалац се осећа како и треба да се осећа колега. Наши млади људи освајају многе награде на свим признатим светским такмичењима, па опет ништа. Наше дипломе су нострификоване свуда у свету, па опет ништа. Значи да је све јалова работа и да се све своди на суви политички и економски интерес векликих сила.Не би на овој теми ни писао да ме колега Ирон није замолио. Али ко зна, можда ова Влада има кеца у рукаву кога љубоморно чува.

dr hirurg:
Далеко било колега Петре. Понукан Вашом бригом за мене и оно да се осећам као чистач улице препоручио сам Вам нешто много боље. Ако успете да одете негде због рецесије.

Без љутње колега, овде нико није дао ниједан ваљан аргумент шта то треба урадити па да нас преко ноћи заволе и приме. Сваки интелектуалац се осећа како и треба да се осећа колега. Наши млади људи освајају многе награде на свим признатим светским такмичењима, па опет ништа. Наше дипломе су нострификоване свуда у свету, па опет ништа. Значи да је све јалова работа и да се све своди на суви политички и економски интерес векликих сила.Не би на овој теми ни писао да ме колега Ирон није замолио. Али ко зна, можда ова Влада има кеца у рукаву кога љубоморно чува.

preko noci? otkud sad pa to?..pa jel govorimo o 10 ili 11 godina? kao sto niko nije rekao ni da je eu charobni stapic. imate te dve floskule
godine su prilicno nebitne u vashoj prichi-
eu nas nikad nece primiti, misle da srbi nikad nece biti za evropu. posmatrace nas kao djubretare.
kazem da to nije tacno.
i kad neko nash osvoji nagradu,nije nista. dogode mu se stvari, i shanse.
problem je sto se vishe 'chujemo' po onim drugim nagradama, umesto po ovim pozitivnim.

Десе му се шансе колега Петре. Сигурно. Али напољу. Па знате ваљда, не морам ја да Вас учим колико професора са Универзитета најбоље студенте препоручују људима на Западу. И где заврше: тамо или овде?

Што се тиче чувења тако је свуда у свету. Гледајте било који њуз канал. О чему се прича. О убијању деце по школама у УСА, КАНАДИ, педофилији у Британији, немирима у арапским четвртима Француске. А кад дође култура и наука, сви су већ отишли у шетњу или на вечеру да би после стигли на спортски блок. Лепо рече колега Лаци. Вози бре Мишко своју причу и ко их шиша.

За оно прво ме демантујте. Хтели су као да нас приме шосле Револуције, а? Па што нису. Проблеми са папирологијом?

Колега Ирон, ја чекао и чекао али наша мекана дискусија изгледа ништа ноћас од ње. Слободан сам када год зажелите. О чему год желите, наравно ако сам упознат са материјом. Не причам о стварима о којима немам појма. Немојмо само о рејву или хип хопу. Преферирам хард рок, може соул и класика. О џезу ни не покушавајте. :) Шала. Поздрав.

dr hirurg:
Десе му се шансе колега Петре. Сигурно. Али напољу. Па знате ваљда, не морам ја да Вас учим колико професора са Универзитета најбоље студенте препоручују људима на Западу. И где заврше: тамо или овде?

aha..ok,i ja mislim na van
dr hirurg:
Што се тиче чувења тако је свуда у свету. Гледајте било који њуз канал. О чему се прича. О убијању деце по школама у УСА, КАНАДИ, педофилији у Британији, немирима у арапским четвртима Француске. А кад дође култура и наука, сви су већ отишли у шетњу или на вечеру да би после стигли на спортски блок. Лепо рече колега Лаци. Вози бре Мишко своју причу и ко их шиша.

ljude zanimaju senzacije i crnjaci.
valjda znate da je to generalno odlika vesti-takve informacije i interesovanje za to. takve pojave,kriminal,ludak-ubica...postaje karakteristika za celi svet, ne za cesku, poljsku ili britaniju konkretno. a kad kazem pedofil,nije da mi padne bash neka britanija na pamet
dr hirurg:
За оно прво ме демантујте. Хтели су као да нас приме шосле Револуције, а? Па што нису. Проблеми са папирологијом?
nisu hteli, pricha se verovatno zadenula na nekom forumu ili u blicu. budite ozbiljni, niko nam nije obecao prijem pre uslova. rekli su nam samo-sad ulazite u konkurenciju, pre niste ni u njoj bili.

a kako uopste dodjosmo do pedofilije u engleskoj, od srba-'vechitih djubretara' za evropljane? :confused:

Отишао сам колега Петре, али због Вас још два минута. Како то у Британији. Ни ја не знам. Верујте. Ево Вам тест ако мени не верујете. Узмите ББЦ, Скај, или Ченел 4 вести. Гледајте седам дана. Реците ми да ли сте за тих недељу дана чули да је неко дете силовано, киднаповано, да је било неко суђење везано за аферу тог типа, да има позив да сви који препознају дете са слике који је неки незнанац ставио у кола и губи му се сваки траг... у том стилу, разумете. Ако имате три такве вести, ја сам у праву. А има их скоро увек по једна у сваком дану. У било којој сличној форми као ове наведене и неки пут још ужасније.

bash britanija?ipak se nadam da ne mislite da neki pedofil svakodnevno zlostavlja drugo dete bash u britaniji. i da pedofili ne postoje u ravnomernom broju svuda u svetu.

jes' da ne znam sta ste bash hteli da kazete svim ovim,ali prelistajte malo vechernje novosti, deo se zove hronika...ako imate nerava za to,vrlo je pouchno
over i ja

dr hirurg:
Пошто колега Петар избегав отворен разговор, колега Ирон запитао бих Вас ако то што сте навели као резиме наше целокупне економије после Милошевића, шта ви предлажете да урадимо?

Ех, колега кирурге, НЕЋЕТЕ ДОБИТИ ПРЕДЛОГ... учешће у политичком дијалогу већине се састоји У КРИТИКОВАЊУ ОВОГА ИЛИ ОНОГА - а ПРЕДЛОГА ИЛИ ИДЕЈЕ О ТОМЕ ШТА И КАКО УРАДИТИ Н Е М А............. дакле, све је трућ,трућ....бла,бла,бла........

Колега Петре, Вас баш ништа не убеђује. Ја Вам дадох конкретан примере како можете проверити. И није Курир или гласило великосрпске пропаганде какве су Новости. Сами људи о томе причају, имају пол дијалоге и сви се слажу у томе да је невероватан раст те појаве у Британији. А они су барем познати по томе како се иживљавају са децом у интернатима и неким школама.

dr hirurg:
Пишем мекше:) реферат, колега хајдемо у дискусију нас двоје да видимо ко је колико мек. Може?

Tema je osvrt na sva dosadašnja i trenutna naklapanja o Srbiji i EU, a iz ugla običnog čoveka koji ne pretenduje da kojekakvim konkluzijama raspravlja da li je neko akademski gradjanin ili ne. Još manje sam neko ko želi da veštim jezičko-stilskim egzibicijama odbrani rad pričom o generalskim genitalijama te životinjskim žigovima da bi dokrajčio pričom o engleskim bolesnicima, kojih uzgred budi rečeno ima i u našoj Srbiji. Nisam intelektualac tog kalibra, priznajem. Čak priznajem da ne vidim nikakvu komplementarnost ovih egzibicija sa uvodnim postom.

S poštovanjem
Iron Lord

eremita:
Ех, колега кирурге, НЕЋЕТЕ ДОБИТИ ПРЕДЛОГ... учешће у политичком дијалогу већине се састоји У КРИТИКОВАЊУ ОВОГА ИЛИ ОНОГА - а ПРЕДЛОГА ИЛИ ИДЕЈЕ О ТОМЕ ШТА И КАКО УРАДИТИ Н Е М А............. дакле, све је трућ,трућ....бла,бла,бла........

Temu zatvaram obzirom na manje više očekivane reakcije ali i neočekivane zbog kojih je priča skrenula sa koloseka.
Pokušaću da kroz praktične primere naše svakodnevice odbranim napisano.
Molim za Vaše strpljenje.

Autor teme, bez obzira na funkciju
Iron Lord

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back