Quantcast
  • Dragi prijatelji, od sada mozete da primate obavestenja na svojim uredjajima o novostima (push notifikacije). Kliknite ovde za uputstvo.

Mala pomoc u VB 6

  • Začetnik teme zWest
  • Datum pokretanja

Sizif

Buduća legenda
Poruka
28.005
zWest:
Zna li neko kako da napisem kod koji prilikom njegovog pokretanja startuje neki fajl na kompu.Ovo me zeza vec duze vreme.Unapred hvala.
Pa u kom programskom jeziku? Šta podrazumevaš pod "kod"? Možeš napraviti prost batch fajl u koji ćeš tekstualno navesti lokaciju programa i eto ti ga kod. Samo stavi sledeći text u txt fajl i preimenuj ga u <ime>.bat

@echo &lt;path i ime programa>
 

ZombiEYU

Obećava
Poruka
62
U Visual Basic-u koristis Shell komandu za pokretanje izvrsnih fajlova (exe, com, bat... etc.)
Na primer...
Hoces da pokrenes DOS iz windowsa... u svom formu u projectu ubacis dugmence (Command) i onda dva puta na njega i kucas sledeci kod
Shell "C:\command.com"
i to je to :)
Ajde pozdrav
 
M

Me

Gost
Ako hoces u VB-u onda:

1.napravi jedan exe projekat.

2.u taj projekat dodaj jedan modul i u taj modul ubaci ovo:
Public Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" (ByVal hwnd As Long, ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, ByVal lpParameters As String, ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long

3.na formi dodaj jedno dugme i dva puta klikni na njega cime otvaras f-ju Command1_Click(). U tu f-ju upisi ove dve linije:
Dim s As Long
s = ShellExecute(Me.hwnd, "open", "C:\test.htm", "", "", 5)

i to ti je to...

PS: "C:\test.htm" - umesto ovoga ubaci putanju do zeljenog fajla.
 
Top