Mystic+
Stara legenda
- Poruka
- 97.541
Како шта? Не поредим се ја ни са ким, нити сам поредио Југославију са неким. Скоро је небитно која си држава осима ако ниси неки специфични ентитет као Гибралтар, Антарктик, Тахити, и слична држава којој географија условљава економију.
Свака земља, биле то САД или Кореја може за 5-10 година да се уздигне на неупредиво већи стандард, само ако јој спољни фактори то дозволе. Чак и када постоје унутрашњи центригугални фактори.
Слободно се сложи. Ја, видиш, мислим да Србија за 5 година може да буде на нивоу Аустрије. И нисам ни сумњао да она јадна СФРЈ такође може. Ако су могле САД, могу и остали:
![]()
Треба разумети процесе кризе нарочито геополитичке у језгру и на периферији.
Периферија, било да је између империја, савеза или блокова прва улази и последња излази из кризе.
То не очекуј да разуме неки предетнички Србин: Лички гусар или Лички победоносцев. Нису они створили Краљевину, па смо се тек онда, сви ми остали Срби ројили 200.г. око њих, већ је процес био обрнут.
Исто је тако и са империјама илити центрима геостратешких моћи.
Срби треба да се врате традиционализму и да формирају исправну политичку филозофију са којом ће изградити Корпоративну Србију мешовитог устава и облика власти.
Када је држава устројена иправниом друштвеношћу, онда политички систем ствара исправну економију.
за исправан политички систем треба 30-35.г., у две генерације, а онда друга генерација за 10так година направи привредни, међународно државни бум !
Прво метафизика 35.г, а онда физика само 10.г.