OnlyYourShadow
Ističe se
- Poruka
- 2.477
U kojim slucajevima ste makijavelista, odnosno ne birate sredstva da dodjete do cilja? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U kojim slucajevima ste makijavelista, odnosno ne birate sredstva da dodjete do cilja?![]()
Onda kad tim postupkom ne ugrozavam nekog ko mi je drag......
"Cilj ne bira sredstvo"... ti onda nisi pravi makijavelista.
Ono bas kad te bas briga sta ce se drugima desiti, ako ti budes uspela. To nije zloba.![]()
U kojim slucajevima ste makijavelista, odnosno ne birate sredstva da dodjete do cilja?![]()
Читао сам Макијавелија, и он ово није рекао. Чак је лично био велики противник опортунистичког погледа на свет, али су се сви ухватили Владаоца ко пијан плота.U kojim slucajevima ste makijavelista, odnosno ne birate sredstva da dodjete do cilja?![]()
Ово ''саветовао заштитнике'' је погрешно, милански војвода се згрозио над наводном неморалношћу Владаоца.Možda on to nije verovao lično ali je tako savetovao svoje političke zaštitnike.
Nijedna psihicki zdrava osoba nije apsolutni
makijavelista. Svakoga ogranicavaju emocije koje ima
prema nekom drugom.
odnosno ne birate sredstva da dodjete do cilja?![]()
Pretpostavljam da je, u ovom slučaju, verodostojnost citata kroz istorijsku vizuru, manje bitna.
U kojim slučajevima? Zavisi koliko mi je stalo. Do cilja, i osoba preko kojih/putem kojih treba do cilja doći.
Neke ne bih u tu svrhu upotrebila nikada. Za neke me baš briga.
Kojim sredstvima? Mislim da sam (još uvek) preterano moralna za takve odgovore.
Skupljanje leševa?Da se nadovežem na samu sebe.
Zapravo, vrlo često. Sam mi posao takav.
S druge strane, to ne biram sredstva, ne uzimam bukvalno. Mislim, ne idem okolo i ne ubijam ljude zato da bih do nečeg došla.
U ovom kontekstu, meni u tu svrhu služi manipulacija, i, naravno, laganje. (Kud mi baš sad zapade ova tema, tako mi Odina Jednookog.) Nebitno, nema veze s temom. Ovom.
Ono što želim da kažem, jeste da nemam nikakav problem ni sa jednom od te dve pobrojane stvari. Ako je to jedini, ili najbrži, ili najefikasniji način da nešto postignem; ja ću to, naravno, (u)raditi. U kojim slučajevima? Pa, zavisi od slučaja.
Ono, preterano moralna za takve odgovore, značilo je samo da ih svakako neću obelodaniti.To bi obesmislilo ceo proces.
Sad...pitanje je da li ljudi mogu biti sto posto makijavelisti.Svako od nas nekog voli, i mislim da tu nema prostora makijavelizmu.
U principu pitanje nije ni malo jednostavno.