Makedonija: Ime važnije od EU

Skoplje -- Makedonci su gotovo saglasni u mišljenju da zemlja ne treba da uđe u Evropsku uniju i NATO po cenu ustavnog imena, pokazalo je istraživanje Balkan monitora.
Prema toj anketi, 69 odsto makedonskih Albanaca smatra da Makedonija treba da pristupi EU i NATO čak i ako to znači gubitak ili promenu zvaničnog naziva zemlje, dok je takvog mišljenja samo tri odsto pripadnika većinskog, makedonskog stanovništva.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=02&dd=18&nav_category=167&nav_id=345521

Eto ti Makedonci umesto da se ugledaju na Srbe koji teritorije poklanjaju samo da bi u EU usli i svega su spremni da s eodreknu oni nece zbog pisljivog imena da popuste.Pa nikada tako nece u EU :lol:

Ja garantujem da bi u Srbiji sutra promenili ime samo ako EU zatrazi.

Bravo torent

Србија би, с обзиром на границе, требало да се зове Рашка, а не Србија. Ово што имамо данас се у Средњем веку звало "Рашка", док се није ујединило са Црном Гором, Херцеговином и избило на море преко Јужне Далмације. Каже Његош, "Србија, од Дунава до мора сињега"... а ми још мало па нећемо бити ни "од Дунава", него "од десне обале Дунава".

Можда је и онај домен .rs увертира за то рашко име? :confused:

Pravo reci, mene je i sramota tog fasistickog i sovinistiskog imena. Paz' molim te, Srbija. Kako takvo ime moze da utice na gradjane nesrpske nacionalnosti i njihovo psihofizicko stanje bolje i da ne kazem.

"Srbija" bi trebala da dobije neko lepo i neutralno ime, recimo Centralnobalkanska Republika. Moze i Gradjanija, doduse, ili Evropija, cime bi najbolje iskazali nase teznje, ceznje, a bogami i tradicije.

Pravo reci, mene je i sramota tog fasistickog i sovinistiskog imena. Paz' molim te, Srbija. Kako takvo ime moze da utice na gradjane nesrpske nacionalnosti i njihovo psihofizicko stanje bolje i da ne kazem.

"Srbija" bi trebala da dobije neko lepo i neutralno ime, recimo Centralnobalkanska Republika. Moze i Gradjanija, doduse, ili Evropija, cime bi najbolje iskazali nase teznje, ceznje, a bogami i tradicije.

Ovo potpuno podrzavam. Podseca na Centralnoafricku Republiku a i imamo mnoge slicnosti od standarda pa na dalje

Back