Makedonija će prihvatiti kosovske pasoše

I treba da prizna. Svaka im čast što uvode nove pasoše, nas država Srbija još uvek siluje jugoslovenskim smećem od pasoša, zbog koga nas maltretiraju gde god da odemo, te stalno odlaže uvođenje novih srpskih pasoša. Još jednom svaka čast Kosovu na ukidanju šugavih jugoslovenskih dokumenata.

I treba da prizna. Svaka im čast što uvode nove pasoše, nas država Srbija još uvek siluje jugoslovenskim smećem od pasoša, zbog koga nas maltretiraju gde god da odemo, te stalno odlaže uvođenje novih srpskih pasoša. Još jednom svaka čast Kosovu na ukidanju šugavih jugoslovenskih dokumenata.

Ko tebe bre placa?!? Pravicemo mi Yugu od blata jos malo a tebi ako se ne svidja znas gde je nemacka ambasada i aufieidersehen!!:arrow:

Makedonija će prihvatiti nove pasoše koji će građani Kosova i Makedonije početi da koriste narednih dana, javili su makedonski mediji pozivajući se na neimenovane izvore u Ministarstvu spoljnih poslova u Skoplju.

"Bez obzira na to što Republika Makedonija nije priznala nezavisnost Kosova, priznaće nove putne isprave", naveli su sinoć makedonski mediji. Prema istom izvoru, "Makedonija smatra da su nove putne isprave Kosova kontinuitet dosadašnjih pasoša UNMIK-a" i na taj način kosovski građani će moći sa novim dokumentima nesmetano da putuju u Makedoniju.
Ujedno se, međutim,ističe da makedonska Vlada neće formalno priznavati kosovske pasoše.

http://www.blic.co.yu/politika.php?id=49606

Pochelo je...kako sad proces zaustaviti, uskoro ce to uraditi i skoro sve zemlje u regionu...

Ma kakve ima veze, Crna Gora je još brža bila - odmah je priznala.

Koji si ti nacionalista i anti-jugosloven. :roll:

Oni koji svakodnevno prate politiku imaju sigurno i veca saznanja o tome sta se u pogledu pitanja tih pasosa stvarno desava...Mene zanima da li ce oni bez obzira sto ih i makedonci i zemlje u regionu priznaju, mislim na pasose, imati problem putovanja do Kosova jer bi trebalo da putuju kroz Srbiju...Da li sad imaju problem puta koji je duzi ukoliko se recimo nalaze na putu iz Evrope, kolima busom ili vozom...Meni se cini da ce jedino avionom da imaju manje problema ali sta je sa velikom vecinom koja treba da ima proputovanje kroz Srbiju...

Hrvatska i Crna Gora će priznati pasoše Kosova
Autor: Beta | 18.07.2008 - 09:22

Hrvatska će priznati nove pasoše Kosova, rečeno je u hrvatskom Ministarstvu spoljnih poslova i evropskih integracija. U tom ministarstvu navode da je Hrvatska vlada još sredinom marta priznala Kosovo kao suverenu i nezavisnu državu, pa u skladu s tim nema prepreka za priznavanje putnih isprava koje izdaju nadležna tela Kosova.

Kako je agenciji Beta rečeno u kancelariji portparola ministarstva, Hrvatska vlada je još ranije izrazila spremnost da razvija svestrane odnose saradnje sa Kosovom i smatra da ta saradnja ni sa čim ne ugrožava dobre odnose sa bilo kojom državom u regionu.

J. Kalamperović: Crna Gora priznaje pasoše Kosova
Crnogorski ministar unutrašnjih psolova Jusuf Kalamperović je ponovio da će Crna Gora priznati pasoše Kosova. On je u izjavi austrijskoj novinskoj agenciji APA istakao da bi bila " glupa ideja " da se građanima Kosova onemogući ulazak u Crnu Goru.
"UNMIK priznaje te dokumente. Kao članica UN mi to poštujemo", objasnio je on dodajući da prihvatanje pasoša Kosova ne znači i priznavanje nezavisnosti Kosova.
"Sto hiljada turista dolazi svake godine sa Kosova u Crnu Goru. Mi bi ih izgubili", dodao je Kalamperović.Takođe i veliki broj roba preko Crne Gore ide na Kosovo, kao i železnički i transportni saobraćaj, objasnio je on.
"Crna Gora nikada nije svoje granice zatvorila ka Kosovu. To nije učinila ni u daleko težem vremenu", rekao je Kalamperović.
On je, podržavajući stav Makedonije, koja priznaje pasoše Kosova ali ne i nezavisnost, ocenio da " život mora da se nastavi".
Formalno priznanje Kosova trenutno u Crnoj Gori, kako je podvukao, nije tema."To pitanje smo odložili na određeno vreme. Ne očekujem nikakvo rešenje u narednom periodu", objasnio je Kalamperović.
"Niko na nas zbog toga ne vrši pritisak. Srbi i Kosovari razumeju našu želju koja glasi " stabilnost za Crnu Goru i stabilnost za region", ukazao je on.
Kalamperović je ujedno istakao da čitav region može da uči od Crne Gore, podsećajući da je u toj zemlji za vreme ratova na prostoru bivše Jugoslavije uvek bilo mirno.
"Crna Gora pokazuje da etničke i verske razlike ne moraju biti teret po zemlju, već prednost", zaključio je crnogorski ministar koji u Beču učestvuje na ministarskoj konferenciji Salcburškog foruma o bezbednosti na zapadnom Balkanu.

Oni koji svakodnevno prate politiku imaju sigurno i veca saznanja o tome sta se u pogledu pitanja tih pasosa stvarno desava...Mene zanima da li ce oni bez obzira sto ih i makedonci i zemlje u regionu priznaju, mislim na pasose, imati problem putovanja do Kosova jer bi trebalo da putuju kroz Srbiju...Da li sad imaju problem puta koji je duzi ukoliko se recimo nalaze na putu iz Evrope, kolima busom ili vozom...Meni se cini da ce jedino avionom da imaju manje problema ali sta je sa velikom vecinom koja treba da ima proputovanje kroz Srbiju...

Ništa ne brini, leći će naši na rudu kao i ranije što su. Ne damo Kosovo, nećemo pustiti NATO na našu teritoriju - pa ga puste. Teško onome koga oni brane!

Nisam nacionalista. Naprotiv. Internacionalista sam. A jesam antijugosloven, jer ne mogu više da trpim poniženja koja doživljavam u inostranstvu zbog šugavog SRJ pasoša, države koje nema pet i po godina. Jugoslavija je za istoriju a ne za svakodnevnu upotrebu. :dash:

Malo bi se drugacije pricalo da mi za amere uvedemo ausweis i da ih postrojimo u red ispred one nase kolibe u Vasingtonu.

Back