Makedonci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Македонски емигранти у Русија, во 1754 формирали своj полк и сви македонци се декраришу како припадци на МАКЕДОНСКА НАЦИЈА.

Makedonski_polk_vo_Ukraina-1-1.jpg

Поред поља где се уписује НАЦИОНАЛНОСТ ОВИ ЉУДИ СУ ПИСАЛИ МАКЕДОНАЦ

Баш ме занима шта че речи на ово сада бугарофили и љубитељи грка на ово.

Леонтија, Јаманди Јанаки, Тома, Никодим, Георги, Христофор, Семена (Симена), Матвеј, Димитри, Костантин, Стелан, Василеи, Теодор,......

Све чиста изворна македонска имена, МАЛО РУСИФИЦИРАНА.

Који су били ови Македонци - више информација у књизи “Македонскиот полк во Украјина”, Скопље 1985 г. Александар Маткоски (Alexandru M’tku).

Леонтија, Јаманди Јанаки, Тома, Никодим, Георги, Христофор, Семена (Симена), Матвеј, Димитри, Костантин, Стелан, Василеи, Теодор,......

Који су били ови Македонци - више информација у књизи “Македонскиот полк во Украјина”, Скопље 1985 г. Александар Маткоски (Alexandru M’tku).

Sve su ovo hriscanaska imena a ima ih kod svih hriscanskih pravoslavaca,vecina je grckog porekla.
Niko ne spori da su Makedonci postojali ili da postoje osporavamo cinjenicu da ste samo vi njihovi naslednici ili potmci

Bacanje kamena s' ramena. :think:

Sandanski,
Evo na čistom srpskom jeziku. Ako ne ide, onda ću se potruditi da napišem na makedonskom ili engleskom.

Molim te pojasni šta predstavlja ovaj spomenik?
Zašto i na koga baca ovaj veliki kamen i zašto mu sunce sije iz guzice (šupčeta)?

Ja mislim da nisu gluposti ako nekoga pitam, da objasni značenje nekog umetničkog dela.

Sandanski,
Evo na čistom srpskom jeziku. Ako ne ide, onda ću se potruditi da napišem na makedonskom ili engleskom.

Molim te pojasni šta predstavlja ovaj spomenik?
Zašto i na koga baca ovaj veliki kamen i zašto mu sunce sije iz guzice (šupčeta)?

Ja mislim da nisu gluposti ako nekoga pitam, da objasni značenje nekog umetničkog dela.

Па сија му сунце из гузице јер му је опрана.

Sve su ovo hriscanaska imena a ima ih kod svih hriscanskih pravoslavaca,vecina je grckog porekla.
Niko ne spori da su Makedonci postojali ili da postoje osporavamo cinjenicu da ste samo vi njihovi naslednici ili potmci

Е па само су данашњи Македонци са чували ту свест...Због тога.
Јер нико од грка није причао да је Македонац до скора,
нигде нечеш начи ни једну изјаву нити заставу са сунцем од стране грка да је Македонац све до скора.

Poslednja izmena:
Placeniku ako nemas nista novo ili nista pametno da nam pokazes,nemoj kaciti te gluposti.
Ljudi su obozavali simbol sunca od pocetka sveta i to u raznim krajevima.

Ta prva rojalna zastava Japana je bas lepa. ;)

Што се тиче обожавања Сунца верујем и да су остали народи као и Македонци обожавали.
Као што су Срби имали Четири с,или ти двоглавог орла,грци плаво белу заставу и крст

Тако на Балкану су упечатљиво Македонци сунце сматрали своим етничким симболим.

Ево неколико примера.

8 кратно Сунце старо 8000 п.н.е. пронајдено близу Скопја

makedonsko%20sonce.jpg_thumb.jpg

8 кратно сунце из времена античке Македоније,музеј у Каиро

23543_110360488988639_100000440665428_165737_4573927_n.jpg

Антички Македонски новац (исто као данашње знаме)

31415_122364074454947_100000440665428_211374_3315749_n.jpg

Svoronos_04-r.jpg

macedonian-shield-bonce-1.jpg

8 кратно Сунце - Охрид

800px-Ohrid_Ancient_Macedonian_golden_application.jpg

Македонско сунце у Охриду-Самоилова тврдина

18059_104825739542114_100000440665428_122792_7985035_n.jpg

Чаша на цар Самоил - Охрид
n559648583_1114071_3069.jpg

Порнаџено Македонско сунце у Исар - Мавровци - Македонија

9135_145865787095_16480032095_3173012_7950196_n.jpg

Знаме Македонског устанка у Крушево 1903,на застави се види Сунце које се раџа изнад Македоније.

Sg3201-1.gif

Застава Куманова за време Илинденског устанк 1903.
Македонско 8 кратно сунце у позадни девојке која се бори за слодобу

20947_105068776184477_100000440665428_128909_241735_n.jpg

Знаме на Македонска колонија у Сан Петерубиг 1914.
На знаме се види Сунце на коме пише -Само независна Македонија
(једнорог је Букефал,коњ на Александар Македонски по легенда је био еднорог)

SG4011-1.jpg

Традиционални рад Македонског етно-фолка

1529921105_d8d79a6f40_m-1.jpg

И за време Југославије такоџе опет се налази сунце на грбовима Македоније

На грбу се налази Сунце,Пирин планина,Егејско Море и река Вардар (цела Македонија)

Coat_of_arms_of_PR_of_Macedonia.png

200px-Coat_of_arms_of_the_Republic_-1.png

Застава Македоније од 1992-1995

599px-Flag_of_the_Republic_of_Macedonia_1991-1995.svg.png

Садашња застава Македоније
800px-Flag_of_Macedonia.svg.png

Poslednja izmena:

.

Частим пиво да ми најдеш једног са македонизираним презименом на СКИ. А што се тиче имена, сва су Цинцарска.

Частим пиво да ми најдеш једног са македонизираним презименом на СКИ. А што се тиче имена, сва су Цинцарска.

Ма да,ови људи су Кинези него их је неко зајебо да напишу да су Мкаедонци.

Ма плачи Лександре...само ти и то остаје.

Ма да,ови људи су Кинези него их је неко зајебо да напишу да су Мкаедонци.

Ма плачи Лександре...само ти и то остаје.

Нећу да плачем, питај Цинцаре да ли се представљају као Македони или не, у Македонији има две врсте Македонаца, једни од њих нису прави. Јел да им забранимо да се представљају тако?

Нећу да плачем, питај Цинцаре да ли се представљају као Македони или не, у Македонији има две врсте Македонаца, једни од њих нису прави. Јел да им забранимо да се представљају тако?

Један мој братучед је пола Влах,да Македонац је.

Само што ти тврдиш да су сви цинцари?! Само да би оспорио Македонце.Која небулоза

Један мој братучед је пола Влах,да Македонац је.

Само што ти тврдиш да су сви цинцари?! Само да би оспорио Македонце.Која небулоза
Скачеш себи у уста, овде Власи и Словени могу да буду Македонци, а у Грчкој не дозвољаваш да Власи и Словени буду Грци, него их раздвајаш од Грка. Власи и Грци су једнородни, само што су Власи примили латински језик током Византије, а нарочито током школовања по школама које им је отворила Румунија по Македонији, Грчкој, Албанији и Бугарској.

Скачеш себи у уста, овде Власи и Словени могу да буду Македонци, а у Грчкој не дозвољаваш да Власи и Словени буду Грци,

Влаи себе називају у Македонији - Вла...Он је Влах,Македонски Влах.

Имају и партију и све остало,нико их не оспорава.

А у грчкој Влах не може бити Влах него мора бити Грк.

А како могу Словени у грчкој бити грци?Има изрода кои су постали грци из неке користи и беже од своје праве крви.

Али ако тако неко жели нека га,само нека нас остале пусти на миру.

Sandanski,
Ovo ozbiljno,
Meni se zaista sviđa ta simbol sunca i da ste sa tim zadržali neku narodnu tradiciju. Inače poštujem Makedonce i imao sam dosta prijatelja Makedonaca a uglavnom su većina bili umjetnici i po Evropi studirali slikarstvo, kiparstvo itd...
Od jednog Eftima (mojega cimera) i danas imam jednu sliku (ulje na platnu- pejzaž) i fantastična je.
Izgleda, da ste skloni umjetnosti.

To je o.k. i poštujem.

Ali još uvek ne znam, šta ovaj kip-spomenik znači?

Neko kaže da to baca kamen sa ramena,.... ali na koga baca ta kamen?
Ti kažeš da mu sunce sije iz šupčeta, jer ima guzicu čistu.

Objasni nam, šta znači ovaj spomenik? Baš me zanima!
Ili ako neko drugi zna, pošto sam ovo vidio na mnogo plakata po Skoplju i Makedoniji.
Šiptari ga valjda ne vole, pa neznam zašto?
To je razlog, zašto ovo pitam.

0.jpg

Dobro si uocio sushtinu problema.

Odgovor je u prilozenom: Који су били ови Македонци - више информација у књизи “Македонскиот полк во Украјина”, Скопље 1985 г. Александар Маткоски (Alexandru M’tku).

ALEXANDRU M'TKU

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back