"МАЈСТОРСКО писмо" за нашег сељака

Случајно наиђох на овај текст:

"U Privrednoj komori Srbije smatraju da će registracija poljoprivrednih
domaćinstava
morati da bude prilagođena propisima
Evropske unije
kojima je precizirano da
profesionalno poljoprivredno domaćinstvo
može da vodi samo vlasnik koji ima

"majstorsko pismo"
(
praksa u Austriji, Nemačkoj, Francuskoj), odnosno odgovarajuću diplomu.

Ističe se takođe da bi ova i slična pitanja trebalo precizno definisati
Strategijom razvoja poljoprivrede do 2012. godine, kao najavljenim
izmenama Zakona o poljoprivredi...."

http://www.pregled.com/info_pregled.php?id_nastavak=15241&tmpl=info_pregled_nastavak_tmpl

..па поред многих, оних небулоза, које је прописала ова
"плава застава са жутим звездицама,"
...као што беше изричита да се не производи онај наш
познати криви
краставац,...већ да буде прав:hahaha:
(чујем ових дана да се одустало од тога,....не мере,
краставац у Србији навикао да расте крив,...џаба:hahaha::hahaha:)

ево нашим пољопривредницима још једне
"мајсторије" из ове еУропске кухиње...
.....................МАЈСТОРСКО ПИСМО:rtfm:

.

Ovo je slično sa prethodno donešenim odlukama o proizvodnji i prodaji rakije.
Prosta stvar,da bi se naši poljoprivredni proizvodi izvozili traži se poreklo proizvoda,ko i gde ga je proizveo i gde se odgajao i da poseduje dozvolu za ispravnost i mogućnost proizvodnje.
Kod naših seljaka i proizvođača je stepen praćenja tehnologije poljoprivrede na niskom nivou i još uvek se zadovoljavaju sitnom proizvodnjom sa minimumom ulaganja i očekivanja na majku prirodu da li će da padne kiša.
Ne vidim problem npr.udruživanja celog sela u organizovanog proizvođača kao nekada zadruge.Ali kod nas dok se dogovore prolazi vreme a opet kriva država,stranci bla,bla.
Za ostale priče oko Miškovića,otkupljivačima,monopolima i ucenama proizvođača i neisplaćivanju je kriva država koja ne kažnjava takve slučajeve već ih podržava.

Ma odgovor bi i bio u vraćanju na selo ,tradicionalnim vrednostima i načinu života. Pitam se ko bi tada kupovao te sve stanove po velikim gradovima i od čega bi živeli nakupci i ostali kako se već sve danas zovu menadžeri?Ko bi jeo te uvozne jabuke koje smrde na sredstva za konzervisanje?Ko bi kupovao brazilsko meso?
Naravno da sam svestan da tog obrnutog toka od grada ka selima neće biti,jer mamini i tatini studenti prodadoše roditeljske kuće i imanja da uplate učešće za stambeni kredit.Nazad nema ili možda ima ako požure i svoje precenjene stanove pod hitno prodaju i kupe još uvek podcenjenu zemlju i kuću na selu.

Sve je to u redu nek se vataju u to kolo oni koji hoće.

Ja jednostavno neću ušnu makicu u svom uhu,ako sam već primoran da mučim svoje životinje .

Biram da kažem -Nosite se i vi ivaše donacije!!!!
Oću da živim u selu , oću da radim onako kako mi je deda radio,oću da đubrim njive stajnjakom , oću da sejem žito s tavana.Ne da plovinu prihoda dam za seme herbicide i "veštaka".Pa neka imam i duplo manje prinose , biće kvalitetniji i zdraviji i kao takvi više vredeti
Pravila igre važe samo za one koji očekuju donacije(leba bez motike).Za one koji su i sami krivi jer se vataju u to kolo.
Tako su zarad donacija mic po mic dovedeni u situaciju da seju ono što im se naredi , da prodaju onome kome moraju, i to sve zato što su se pokondirili.Obrazovan seljak je od presudnog značaja za preporod i vraćanje na pravi opštehumani nekorporacijski put kojem čovečanstvo a ne samo Srbija mora da se okrene. Da pronađemo snagu u sebi , odagnamo posrednike.
Prenamnožili su se cvrčci .
Mrava je sve manje i sve teže daju svoju letinu prenamnoženim cvrčcima.
samo istraj brate,i alal vera !!!!

Највећа трагедија по мом схватању што наши домаћини-сељаци никако не могу или неће да се УДРУЖУЈУ - када би се у сваком месту некако удружили било би супер... па ако неће стока из ЕУ према својим квотама - могу да извозе вишак у Русију као што је било са воћем прошле године. Али оно што је трагично то је да је опат стока нерадничка (црноберзијанска) увезла и увози огромне количине воћа које је толико прскано да је потпуно отровно...и то продају овде по Бг а ове малоумне простакуше тим отровима хране своју децу...

Ту је изгледа проблем!

revoluciju ne predvodi budala, nego pametan čovek
budale ginu

Ти си поистоветио паметног човека и будалу са писменошћу .:think:

.

Veoma lako moguće,iako ne na način i u smislu onog 27.marta o kome su mišljenja podeljena i iskrsavaju nove istorijske vizure.
Lično sam se od entuzijaste za ovo nekoliko godina od kad nas lade i pripremaju za pokoravanje(mentalno) pretvorio u apsolutnog euroskeptika pa bi danas na nekom budućem referendumu sigurno glasao protiv ulaska u bilokakve ekonomske zajednice, sa bilokim.
Nikakava udruživanja jer sam poučen iskustvom shvatio da čim mi neko kaže "MI" to znači da hoće nešto od mene .
Plansko vođenje poljoprivrede kao i uostalom ceo euroeksperiment u malom smo imali kao SFRJ . Jedina pouka koju sam ja izvukao je čist račun duga ljubav.
To što sada evropljani pokušavaju da prodaju svojim zatupelim glasačima smo mi pod represivnim aparatom komunista internacionalista već "uživali" dok su Titi stizali paketići .Kad je poštar kazo nema paketića ako se ne podelite, mi se onda podelili a poštar uleteo usred stečaja i pokupovo jeftino sve što mu se činilo vrednim.
A poštari ko poštari ,***** ,nikad im nije dosta i sad oće na tu foru da kupe ceo svet, samo kad ga prvo dovedu u stečaj.
Ne, neću da budem saučesnik u tome.

Koji nas je to činilac odredio da budemo uvek rušioci nekih paklenih planova i pri tom dajemo najveće ljudske žrtve?Da li im je važna samo teritorija ili slamanje osećaja ljudskosti u ljudima?
Kako ono beše;"spasa nam nema a propasti nećemo"
Odgovori možda i nemogu biti pojmljeni od strane moje polupismene malenkosti al osećaj da pravda mora da pobedi je uvek jači od racionalnog .Vratite im precenjene solitere dok još imaju cenu i vraćajte se kući na selo dok vas nisu pretekli neki drugi pokupovavši vaš životni prostor,rodne kuće,rodna sela ,koji su vam dedaci krvlju platilimisleći da kupuju dostojanstvenu budućnost potomcima,za šaku papirnih dolara.Posle vam neće preostati ništa drugo već da prodajete organe ili sopstvenu decu u janičare i prostitutke.Baš kao što čitate po novinama da to neki jadnici rade.

Veoma lako moguće,iako ne na način i u smislu onog 27.marta o kome su mišljenja podeljena i iskrsavaju nove istorijske vizure.
Lično sam se od entuzijaste za ovo nekoliko godina od kad nas lade i pripremaju za pokoravanje(mentalno) pretvorio u apsolutnog euroskeptika pa bi danas na nekom budućem referendumu sigurno glasao protiv ulaska u bilokakve ekonomske zajednice, sa bilokim.
Nikakava udruživanja jer sam poučen iskustvom shvatio da čim mi neko kaže "MI" to znači da hoće nešto od mene .
Plansko vođenje poljoprivrede kao i uostalom ceo euroeksperiment u malom smo imali kao SFRJ . Jedina pouka koju sam ja izvukao je čist račun duga ljubav.
To što sada evropljani pokušavaju da prodaju svojim zatupelim glasačima smo mi pod represivnim aparatom komunista internacionalista već "uživali" dok su Titi stizali paketići .Kad je poštar kazo nema paketića ako se ne podelite, mi se onda podelili a poštar uleteo usred stečaja i pokupovo jeftino sve što mu se činilo vrednim.
A poštari ko poštari ,***** ,nikad im nije dosta i sad oće na tu foru da kupe ceo svet, samo kad ga prvo dovedu u stečaj.

Koji nas je to činilac odredio da budemo uvek rušioci nekih paklenih planova i pri tom dajemo najveće ljudske žrtve?Da li im je važna samo teritorija ili slamanje osećaja ljudskosti u ljudima?
Odgovori možda i nemogu biti pojmljeni od strane moje polupismene malenkosti al osećaj da pravda mora da pobedi je uvek jači od racionalnog .Vratite im precenjene solitere dok još imaju cenu i vraćajte se kući na selo dok vas nisu pretekli neki drugi pokupovavši vaš životni prostor,rodne kuće,rodna sela ,koji su vam dedaci krvlju platilimisleći da kupuju dostojanstvenu budućnost potomcima,za šaku papirnih dolara.Posle vam neće preostati ništa drugo već da prodajete organe ili sopstvenu decu u janičare i prostitutke.Baš kao što čitate po novinama da to neki jadnici rade.
svaki naredni post je sve bolji...svaka cast !!!!!

Ma odgovor bi i bio u vraćanju na selo ,tradicionalnim vrednostima i načinu života. Pitam se ko bi tada kupovao te sve stanove po velikim gradovima i od čega bi živeli nakupci i ostali kako se već sve danas zovu menadžeri?Ko bi jeo te uvozne jabuke koje smrde na sredstva za konzervisanje?Ko bi kupovao brazilsko meso?
Naravno da sam svestan da tog obrnutog toka od grada ka selima neće biti,jer mamini i tatini studenti prodadoše roditeljske kuće i imanja da uplate učešće za stambeni kredit.Nazad nema ili možda ima ako požure i svoje precenjene stanove pod hitno prodaju i kupe još uvek podcenjenu zemlju i kuću na selu.

Купују станове у у великим градовима,
а онда иду на годишље одморе и уживају
у лепотама СЕОСКОГ ТУРИЗМА :dash:

...то у овом случају неће вредети....или
пропасти нећемо ако нађемо СПАС!!!

А, он је..................зна се;)

.

Случајно наиђох на овај текст:

"U Privrednoj komori Srbije smatraju da će registracija poljoprivrednih
domaćinstava
morati da bude prilagođena propisima
Evropske unije
kojima je precizirano da
profesionalno poljoprivredno domaćinstvo
može da vodi samo vlasnik koji ima

"majstorsko pismo"
(
praksa u Austriji, Nemačkoj, Francuskoj), odnosno odgovarajuću diplomu.

Ističe se takođe da bi ova i slična pitanja trebalo precizno definisati
Strategijom razvoja poljoprivrede do 2012. godine, kao najavljenim
izmenama Zakona o poljoprivredi...."

http://www.pregled.com/info_pregled.php?id_nastavak=15241&tmpl=info_pregled_nastavak_tmpl

..па поред многих, оних небулоза, које је прописала ова
"плава застава са жутим звездицама,"
...као што беше изричита да се не производи онај наш
познати криви
краставац,...већ да буде прав:hahaha:
(чујем ових дана да се одустало од тога,....не мере,
краставац у Србији навикао да расте крив,...џаба:hahaha::hahaha:)

ево нашим пољопривредницима још једне
"мајсторије" из ове еУропске кухиње...
.....................МАЈСТОРСКО ПИСМО:rtfm:

.

Што се буниш?
Не терају они нас на силу у ЕУ.
Ми сами хоћемо да уђемо. :mrgreen:

- Da bi se čovek bavio proizvodnjom sira i mleka, treba da ima mlekaru,
koja zahteva ogromna ulaganja. Moja porodica nema taj novac, jer smo mi
mali proizvođači i od ovoga što prodam ovde hrani se cela moja porodica.
Pored toga što su potrebna ogromna ulaganja, rok za
izgradnju mlekare je mali. Oko tri meseca nam je dato da napravimo
objekte koji će imati posebnu
kanalizaciju, rashladne uređaje i sve ostalo.
Šta će nama to kad sve što proizvedem može da stane u jedan
obični frižider - objašnjava Popović. On
kaže da je nepravedno da se od proizvođača zahteva da ispunjava sve uslove,
a da za uzvrat ne dobija ništa.
----------
da gospodine vi ste mali proizvodjac, ali desetine malih nanosi stetu velikim proizvodjacima.
a to upravo eu bez alternative zeli da spreci.
nema alternative, Wc skoljku ste duzni dezinfikovati tri puta u toku radnog dana.
nije bitno da li to radite ali potpisanu i overenu dokumentaciju morate imati kao i
obucenog radnika, prostoriju za cuvanje sredstva za dezinfekciju, proceduru prijema itd..
a ostalo... eu nema alternativu.

Очигледно је да владари вавилонске ЕУ све раде на томе да поробе што више људи преко запошљавања у њиховим фирмама и остваре монопол на производњи хране,која је све више генетички разваљена и штетна по организам.На пример, постоји пар фирми у САД које држе комплетан монопол над пшеничним семеном и многим другим житарицама.Тако да нико не може да сеје семе природно,од Бога дато,него мора да купи њихово генетечки упропашћено.И тако се поробљеној популацији намеће штетна исхрана.
Наравно,ово је само мали пример контроле над исхраном.

Имају они и производњу воћа и поврћа,такође генетечки упропашћеног.Рецимо,лубеница се у САД производи тако да се развија без семена како нико не би могао да узме то семе и засеје за себе.

..Одакле ти то да се буним, ...
................не треба мени то "мајсторско писмо",
е теби :?:

А, ко то "ми" хоће да уђе у ЕУ:think:

.

Како ко?
Па држава Србија. Није ли то званичан циљ који су изгласали грађани (већина)? :mrgreen:

ПС

Ни мени не треба то мајсторско писмо. :)

Jel' to isto kao što su se građani oslobođene Kraljevine Jugoslavije izjasnili za Tiletovu Republiku 45-e!?:hahaha:

E ti bi crk'o da ne nabodeš Tileta:lol::lol:

Vidi ovako, većina normalnih građana i jeste za napokon taj ulazak u Eu...bar ovih kojima napokon dolazi iz du.peta u glavu o čemu se tu ustvari radi;)

Znači i ovim strankama na vlasti, a o ovim drugima i da ne pričam, uopšte nije u interesu da mi kao država uđemo u EU...kapito?:)

Razlog je jednostavan : kada uđemo tamo, moraćemo da poštujemo i određene zakone i svi marifetluci, bezakonje, korupcija i ostale svinjarije koje obeležavaju bar proteklih 20 godina kod nas, moraće da prestanu...ili bar da se svedu na najmanju moguću meru , a lopovi da odgovaraju...ukratko, mrzi me da sad elaboriram i zato između ostalog i ja želim da Srbija uđe u EU:P

Razlog je jednostavan : kada uđemo tamo, moraćemo da poštujemo i određene zakone i svi marifetluci, bezakonje, korupcija i ostale svinjarije koje obeležavaju bar proteklih 20 godina kod nas, moraće da prestanu...ili bar da se svedu na najmanju moguću meru , a lopovi da odgovaraju...ukratko, mrzi me da sad elaboriram i zato između ostalog i ja želim da Srbija uđe u EU:P

poštujemo određene zakone? Znaš šta je jednom JeBoTito rekao za neki zakon zašto je tako demokratičan? Ma to mi pišemo za Engleze!:hahaha:

moraće da prestane, bla, bla.....Šta misliš, evropski policajci i vojska će dolaziti u Srbiju i rešavati sve nezakonitosti, mafijaške igre itd? Dok Srbija uđe u EU, većina stvari će doživeti ZASTARU, prema tome, ili će građani Srbije sami da rešavaju te probleme 'sada', ili ZBOGOM demokratska Srbijo, članice EU!

Back