"MAJSTORI"

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Хехе, мени је после само неколико месеци црко нови бојлер. Ја зовем овлашћени сервис, јер је бојлер под гаранцијом. Они дођу, установе да је у питању грејач, и да грејач не потпада под гаранцију, наплате ми нови грејач, наплате ми њихов рад и....наплате ми њихов ПРЕВОЗ ОД СЕРВИСА ДО МОГ СТАНА! ''Путне трошкове''! Пре 3 године то је износило 250 динара, а сервис је од мог стана удаљен 300-400 метара?!
И за све лепо издају рачун, јер они су овлашћени сервис, забога!

ja imam dobrog i korektnog majstora
samo je pogresno politicki opredeljen:)
doduse, ni ja nikada necu reci da je covek radio 5 minuta, vec cu uracunati to sto se iscimao da dodje, uradio posao, i vratio se kuci...sto traje mnogo duze...

ja imam dobrog i korektnog majstora
samo je pogresno politicki opredeljen:)
doduse, ni ja nikada necu reci da je covek radio 5 minuta, vec cu uracunati to sto se iscimao da dodje, uradio posao, i vratio se kuci...sto traje mnogo duze...

Kazes iscimao da dodje..svashta..pa svi se mi cimamo do posla pa sta..da li treba svako od nas da naplati dolazak na posao 300-500din..i vratio se kuci.:lol:..sta sve necu procitati ovde..nemoj vise ovako kasno da pises please.

starim ljoodima je teže da održavaju svoje stanove...lak su mamac za prevarante...ali morate da račoonate da se dolazak uvek naplaćooje....od 300 pa do 1000 dinara...mogooće i više....ima nekih kvarova za koje su nadležne hitne intervencije..pa i o tome vodite račoona...ko je nadležan za šta i koga da zovete.....ipak svi popravljemo na preporooku....

Kazes iscimao da dodje..svashta..pa svi se mi cimamo do posla pa sta..da li treba svako od nas da naplati dolazak na posao 300-500din..i vratio se kuci.:lol:..sta sve necu procitati ovde..nemoj vise ovako kasno da pises please.
:lol: je l' to nerviram od one teme o buckastim?
ne bi se bas reklo da dolazi na posao nego da u okviru svog radnog vremena radi na terenu, sto se svakome placa, pa i tebi
ako se posao coveka sastoji da nekoliko puta dnevno ode kod klijenta, utroseno vreme je neuporedivo vece od efektivnog rada i naravno da se takva vrsta usluga redovno naplacuje ili se imajuci je u vidu formira cena

:lol: je l' to nerviram od one teme o buckastim?
ne bi se bas reklo da dolazi na posao nego da u okviru svog radnog vremena radi na terenu, sto se svakome placa, pa i tebi
ako se posao coveka sastoji da nekoliko puta dnevno ode kod klijenta, utroseno vreme je neuporedivo vece od efektivnog rada i naravno da se takva vrsta usluga redovno naplacuje ili se imajuci je u vidu formira cena

:DJes bas sam zlopamtilo..to su individualni privatnici..koji naplacuju dolazak po kilometrazi kako im se cefne..znaci ako zoves komsiju majstora iz svog kraja uzece ti manje za dolazak jel;)..drugo je ovlasceni servis koji odrzava belu tehniku na pr.
Evo skoro je kod mene majstor ugradjivao plakare..cena je dogovorena na pocetku..usput fali ovo..fali ono..cimanje..prepravke..odlazio 10 puta i vracao se..2 dana..znaci covek nije sludjen..razbija kako radi....vec mu je to posao..zamisli da je svaki dolazak naplatio posebno pff

heh..pa nije to isto...niti mož biti isto, george.....sa majstorom koji ti radi ugradnju plakara sklopio si usmeni dogovor...čak i usmeni ugovor...po kome on za svoj posao uzima 30 - 50% račoonato na vrednost materijala.....u zavisnosti od toga "koliko če da trči"......da li će da sam prvozi materijal....nabavčja šarke i točkiće..zato cena nije jedinstvena..nego od -do....sam majstor uračoona i taj odlazak i dolazak....manje -više.....ili kak se kaže... od vrednosti materijala.....to je praxa........on je angažovan na poslu dok ga na uradi.....ovlašćeni seviser bele tehnike..isto je angažovan po poslu...troškovi dolaska i odlaska su uračoonati uvek i kod svakog posla..bez obzira da li je naznačeno u račoonu.. ili nije........po pozivu se često dešava da majstor dođe i na primer...samo zavrne šarku..ili otvori ventil....za 2 sekoonde....za to vreme je mogao da ode kod droogog klijenta i da odradi daleko skooplji posao...kad ne bi račoonali dolazak i odlazak....on bi bio na goobitku...tako da mora da račoona i na izmaklu dobit kada ga neko cima za ono što u stvari i nije kvar.....
bilo koji posao da se radi....vreme je najvažnije....... misim,. neću mrdnem bez 100e...jer u međoovremenu može da me neko angažooje za posao od 50 000 e... i sad onom tamo i ne treba moja pmoć...angažovanje je po poslu...a ne samo po učinku.....to se ukapira kad počne da se radi..i da se ceni vreme i izmakla dobit....

Pa jeste..a da li ti se desilo da kaze ne dolazim danas u grad..pa kad mu se nakupi par kombinacija..onda ce usput..;)..ebi ga..sad znaci ako je majstor u surcinu ja mu kazem..trazicu nekoga sa manjom kilometrazom da me dolazak manje kosta..malo je to bzvz

sve je on to tebi uracunao, nemoj da sumnjas....ja sam posla od svog ex posla, ljudi misle da sam nesto obavila za 5 minuta (ili izvadila jedan papir, ili napisala 1 stranu) a u stvari sam se cimala tri sata, ili ponekad tri dana, naravno u okviru svog radnog vremena...normalno, sto je organizovaniji posao i veca mogucnost da se istovremeno zavrsi vise poslova isplativije je...

Back