Majstori zanata - glumci

• Začetnik teme Začetnik teme Deena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Deena

Primećen član
Poruka
569
Mislim da možda treba da imamo jednu temu u kojoj ćemo da se divimo detaljima, ili da ih kritikujemo.
Ja sam već rekla da mi je lakše da prepoznam lošu glumu od dobre - a volela bih da na ovoj temi sklopimo celu sliku: glumci koriste glas (pričaju, pevaju, šapuću), oči, pokrete (ruke), ramena, držanje tela, telo, seksepil, harizmu...

Kad primetite nešto zanimljivo, napišite.

Poslednja izmena od moderatora:
Lik mi se ne svidja ni u seriji ni ovako ali ima jako lep glas i dopao mi se cim je progovorio, sad kad gledam slike opet mi se ne svidja ali kad bi cula glas opet bi mi bio privlacan i tako u krug :lol:
Mislim da posle Kristijana Bejla ciji sam profesionalni fan, ima najseksipilniji glas u Holivudu. Na trecem mestu je Dzejms Frejn.

Ovo je tema za sebe - najseksipilniji glasovi : )
Džef Bridžis - definicija 'kul' glasa - i to ne govorim zbog ovog nedavnog filma o Dude-u, nego i inače, čovek progovori i odmah ti je lepo. Setiću se još... uhvatila si me nespremnu, a ima glumaca koje volim najviše zbog glasa. Od žena - Suzan Sarandon - u tom glasu je sve, i prijateljstvo, i životno iskustvo, i seksualna privlačnost i baš dobra energija... Marisa Tomei - opasno senzualan glas; Majkl Kejn - to se i u snu prepoznaje; Semjuel Džekson - čoveče, koja poezija!; Majkl Jork - uhuh; Ema Tompson - živahan, inteligentan glas, da se istopiš od miline, ili onako ironičan; samo ne znam ko pobeđuje u takmičenju za 'baršunasti glas' iz ljubića: Pirs Brosnan ili Tobi Stivens... a svojevremne mi je prijao i Edvard Burns, i on ima specifičan promukao glas, ali nije lepo ostario (taj glas), sada malo zvuči kao da mutira...

Poslednja izmena:
Maksimum je iz Semjuela Džeksona izvukao Tarantino ( Džeki Braun i Pulp Fiction sam nekoliko puta samo slušala, bez gledanja), to je takav sleng, drugačija gramatika i ludilo od melodije, nema šanse da je to slučajno, jer se Tarantino se loži na jezike, u ovom slučaju afroamerički govorni, mislim da to još zovu i ebonics, ali nije politički korektan naziv :)

Setila sam se još jednog moćnog glasa - Džeremi Ajrons.

Meni Ema nije u senci Keneta Brane, oboje su fenomenalni, ali svako na svoj način. A Marisa ti je onako, malo - šta? Prosta? : )

Poslednja izmena:
Maksimum je iz Semjuela Džeksona izvukao Tarantino ( Džeki Braun i Pulp Fiction sam nekoliko puta samo slušala, bez gledanja), to je takav sleng, drugačija gramatika i ludilo od melodije, nema šanse da je to slučajno, jer se Tarantino se loži na jezike, u ovom slučaju afroamerički govorni, mislim da to još zovu i ebonics, ali nije politički korektan naziv :)

Setila sam se još jednog moćnog glasa - Džeremi Ajrons.

Meni Ema nije u senci Keneta Brane, oboje su fenomenalni, ali svako na svoj način. A Marisa ti je onako, malo - šta? Prosta? : )

Marisa mi je nekao skvicava :)

Uh Jeremija Gvozdenovic ima sasvim skladnu pojavu, slika i ton su se savrseno uklopili.
Interesantno koliko glas moze da doprinese opstem utisku i da neko bude privlacniji samo zbog glasa.
Recimo Metju Gud ima nekako blentavu pojavu ali sve skupa je jako simpatican.
Evo o cemu pricam

Improvizacija je majka uspeha.

Na snimanju Kuma, Brando je insistirao da mu ugrade specijalnu protezu kako bi mu vilica bila u ovakvom polozaju

marlon-brando-godfather.png

Tokom snimanja Tacno u podne, Kuper je bolovao od raka u poodmakloj fazi, ali nije odustao. Smatrao je da ce tako bolje da odglumi coveka kome se blizi kraj.

high_noon_gary_cooper.jpg

De Niro je ubacio cuvenu recenicu iz Taksiste, "Are you talkin' to me", i to za vreme snimanja te scene. Prethodno ona nije postojala u scenariu.

travis-bickle-4968.0.html.jpg

U Dezurnim krivcima, nijedan od ove petorice se nije pridrzavao scenarija

Dezurni-krivci.jpg

Poslednja izmena:
Honduras... super sto si preformulisala naslov teme... da vam je ostao naslov sexy glasovi... hehe, tesko da bih bilo sta ovde kacio :lol:...

... vec sam rekao da su englezi za mene carevi dikcije... kacio sam Hopkinsa sa Bounty-ja hiljadu puta... sada gledam gomilu filmova i dokumentaraca sa temom WW2... Nirnberski proces... Brian Cox je iskidao Geringa -

and so on...

Nick-Nolte.jpg

Nolti mi je idealan tip za uloge razvedenih junosa,koji jedva krpe alimentaciju radeci neki usrani posao u polarno/komatoznim selendrama ili nesto near the border.
Samo cekas kada ce da se surva u ambis,a to je sa njim vazda bumpy ride.
Kao sto je Honduras pomenula "drzanje tijela" pa onda i pogled covjeka koji tone u introspekciju i shvata da mu je zivot sjeban i da ce stvari biti samo gore,pali cigaru...
A tek glas,galoni i galoni burbona koje je uzimao na lijevak.

Poslednja izmena:
... a bejl je poznat po svom izletanju iz britanskog u amerikana akcenat... shiftuje ga maltene shizofreno :lol: -
:aha: ...bio je isprovociran i samo je insistirao na profesionalnosti.
Manje poznat ispad je imao u hotelu kad je izbacio majku i sestru iz sobe jer su mu se mesale u brak, malo je tom prilikom vitlao nozem ali to sam cula od drugih Baleheads-a tako da nije proveren trac :kafa:

Sto, ona ne voli Bejla? :)

Da, kaze kad ga vidi tri dana srece nema. Salim se, nije to rekla al ga ne mirise nesto.

Ne mora samo glas zar ne?

NOGE!

Eugene Hutz, iako je prvenstveno pevač ( ali glumio je u filmovima pa ...) ima božanske noge i šake !
Duge , vitke noge i dugi prsti...jao lele!
kad nađem šake postovaću!

Nikad nisam primecivala noge...:think:

Mene fascinira glas Morgana Frimena.

Daaa...fantastican je, narator u milion filmova i uvek ga je prijatno cuti.

Oooo kako!
Pa nema fantastičnijeg prizora od lepe duge fino oblikovane muške noge u užim farmerkama. Joj! tačno da se samo onako prilepiš uz njega. Još ako uz to ide fino malo dupe, de ćeš bolje

:eek: ovo nisam ocekivala, fino si mi skrenula paznju na taj detalj, da ne kazem bas rasplamsala mastu :lol:

Mene fascinira glas Morgana Frimena.

Evo jednog sjajnog glumca stare generacije, Tonija Kertisa, i njegove brilijatne uloge u filmu "Bostonski davitelj" (1968). I glas, i pojava, i umeće:

(obratiti pažnju na deo klipa od 06:01 pa nadalje)

Smoooth
Da nije glumac mogao bi da bude death row priest,"je.bes poslednji obrok,hocu Morgana u odezdi prije n'o zajasem munju".

Nick-Nolte.jpg

Nolti mi je idealan tip za uloge razvedenih junosa,koji jedva krpe alimentaciju radeci neki usrani posao u polarno/komatoznim selendrama ili nesto near the border.
Samo cekas kada ce da se surva u ambis,a to je sa njim vazda bumpy ride.
Kao sto je Honduras pomenula "drzanje tijela" pa onda i pogled covjeka koji tone u introspekciju i shvata da mu je zivot sjeban i da ce stvari biti samo gore,pali cigaru...
A tek glas,galoni i galoni burbona koje je uzimao na lijevak.

Kad bi ekranizovali knjige Bukovskog Nolti bi bio idealan izbor za lik Henka.

"Madness is rare in individuals - but in groups, parties, nations, and ages it is the rule."

Friedrich Nietzsche

...bio je isprovociran i samo je insistirao na profesionalnosti.

hehe

* * *

Biography for
Nick Nolte

In September 2002, he checked himself into Silver Hill Hospital in Connecticut for counselling after he was arrested on suspicion of drunken driving in Malibu, CA a few days earlier. Tests later showed that he was under the influence of GHB, the "date rape" drug.

... ovo nisam rabio ni u vreme mog frantic gonzo stvaralastva... ali ima dana za megdana :lol:

* * *

De Nirov cim... glimp u stranu otkriva svu njegovu genijalnost...

Poslednja izmena:

Back