tinkerbell86
Početnik
- Poruka
- 3
Izvinjavam se ako vec postoji ova tema 
Interesuje me kako ste ga doziveli?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislim da još uvek negde kući imam knjiguProcitala sam, jeste super je![]()
motiv koji je okosnica celokupne svetske knjizevnosti koja nesto znaciIzvinjavam se ako vec postoji ova tema ☺
Ja ne prodajem knjige, nema veze koliko sam ih puta čitala.Ja sam je prodala skoro. Kad god procitam knjigu, prodam, pa kupim neku koju nisam citala. Do skoro sam cuvala, a sad vise nemam mesta![]()
Uglavnom se slažem. To je klasik, i kao klasik ima svoje mesto, ali da me se naročito dirnuo, nije. Više me se dirnula prva knjiga Tihog Dona, naprimer. Ali, svako ima svoj stav, i klasici nisu nužno potrebiti da ih čovek voli. Smatram da ih se treba čitati zbog opšte kulture, pa ko se nađe nađe.To i nije poenta, naći se.To je jedna od onih knjiga o kojima se radikalno razilazim s mišljenjem većine.
Ne mislim da je to djelo loše, ni da je Bulgakov prosječan pisac (značajan je, dvojbe nema).
No, meni je to pretenciozna fantastika koje ne ostavlja dojma.
Kritika i snažna satira režima? U teoriji da, u zbilji ne.
Živi likovi? Ne.
Humor? Pa....da.
Bitne životne situacije? Ne.
Filozofemi? Da, no nemaju efekta.
Kao drugi -ov, Nabokov, za mene je Bulgakov veoma precijenjen autor.
ne mozes da poredis bulgakova i solohovaUglavnom se slažem. To je klasik, i kao klasik ima svoje mesto, ali da me se naročito dirnuo, nije. Više me se dirnula prva knjiga Tihog Dona, naprimer. Ali, svako ima svoj stav, i klasici nisu nužno potrebiti da ih čovek voli. Smatram da ih se treba čitati zbog opšte kulture, pa ko se nađe nađe.To i nije poenta, naći se.
Zašto?ne mozes da poredis bulgakova i solohova
Uglavnom se slažem. To je klasik, i kao klasik ima svoje mesto, ali da me se naročito dirnuo, nije. Više me se dirnula prva knjiga Tihog Dona, naprimer. Ali, svako ima svoj stav, i klasici nisu nužno potrebiti da ih čovek voli. Smatram da ih se treba čitati zbog opšte kulture, pa ko se nađe nađe.To i nije poenta, naći se.
pod jedan umetnicka dela nikad ne poredis jer to rade samo kreteniZašto?
Ja nisam snob, i ne gledam ko je više ili niže na lestvici klasika. Od knjige očekujem da me zaintrigira. Ana Karenjina me je zaintrigirala, Evgenije Onjegin jeste, Zločin i kazna isto tako, volim Stendala, Ibzena, Gorkova Mati takođe itd, itd, ali, naprimer, Kami nikad nije.
Rusi imaju drukčiji stav spram kulture, poglavito književnosti (i slikarstva), koji nije primenjiv svugde i na sve. S druge strane, to što svet uzima kao "ruske klasike" u samoj se Rusiji možda drukče posmatra. Ali, mene nikad nije zanimao tuđ stav, uvek sam htela videti sama.Kad sam razgovarao s nekim Rusima, dobio sam dojam da oni više cijene njegovu "Bijelu gardu" i pripovijesti, koji su za njih- nisam to čitao- velika literatura, dok je MM tako nešto dobro, no napumpano....
Stav spram knjige je uvek ličan. Mani me se šta je koji književni kritičar zaključio - radi se o mojem dožljivaju.ko kad bi poredila
pod jedan umetnicka dela nikad ne poredis jer to rade samo kreteni
moze da ti jedan knjizevnik vise lezi, tj njegova filozofija stil ili naracija za razliku od drugog... a to nikad nije premisa kvaliteta vec tvoj licni utisak...
porediti gorkog ili solohova sa bulgakovim je kao da poredis podgrejan pire sa socnim biftekom
Koliko se ukusi razlikuju. Meni je, recimo, Kami fantastican, Hese takodje, dok mi je od Rusa Bulgakov najdrazi. Karenjina mi nije legla ni u srednjoj, ni kasnije kada sam je ponovo citala..Zašto?
Ja nisam snob, i ne gledam ko je više ili niže na lestvici klasika. Od knjige očekujem da me zaintrigira. Ana Karenjina me je zaintrigirala, Evgenije Onjegin jeste, Zločin i kazna isto tako, volim Stendala, Ibzena, Gorkova Mati takođe itd, itd, ali, naprimer, Kami nikad nije.