МАЈСКО ЗАСЕДАЊЕ СВ.АРХ.САБОРА СПЦ

Ви зилоти сте стварно праве правцате мушке торокуше - бабетине...

...........................................................................

......................................................................
Аргументовану критику горе наведеног, а не личности, молим!:hvala:

ma ko je to rekao? Ja nisam... Ali kazem da SPC i dalje ima Apostolsko prejemstvo neprekinuto, a to je najbitnije... Nismo mi Crkva svetaca, vec Crkva onih koji se spasavaju...

Дакле због тога сам противник било кавог апостолског прејемства!

Узмимо теоретски да је партијарх и 3/4 владика отпадне.Али они на сабору и у синоду имају апсолутну већину и могу да раде шта хоће.
Усвоје отпадничке измене и свакога ко се противи тим изменама прогласе ЈЕРЕТИКОМ при томе се позивајући на апостолско прејемство.

Зато ја не верујем у апостолско прејемство већ само у оно што су свети оци казивали и руководим се њиховим списима.
Сваки спис после 1900(изузимајући Владику Николаја) треба подвргнути строгој критичкој анализи.

Ти си неки експерт Православља или теоретичар религије као Мирко Ђорђевић ?

Prilozi

• congratulation_graphics_2.gif
    congratulation_graphics_2.gif
    49,2 KB · Pregleda: 5
Дакле због тога сам противник било кавог апостолског прејемства!

Узмимо теоретски да је партијарх и 3/4 владика отпадне.Али они на сабору и у синоду имају апсолутну већину и могу да раде шта хоће.
Усвоје отпадничке измене и свакога ко се противи тим изменама прогласе ЈЕРЕТИКОМ при томе се позивајући на апостолско прејемство.

Зато ја не верујем у апостолско прејемство већ само у оно што су свети оци казивали и руководим се њиховим списима.
Сваки спис после 1900(изузимајући Владику Николаја) треба подвргнути строгој критичкој анализи.

vrlo zanimljivo...

sta li ce "istiniti" da ti kazu na ovu tezu o prejemstvu? verovatno, ima opet da padne tapsanje po ramenu uz ohrabrivanje na dalje pljuvanje po Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Kad budes dostigao meru uzrasta zlezda za salivaciju, mozda ce i da te prime u njihovu "istinitu" zajednicu...

nemoj se time baviti, brate...

Ако је моја горња претпоставка истинита,ко би онда био у праву у вези А.П.

srecom, nije istinita...

a i da jeste (ne daj Boze), bitno mi je apostolsko prejemstvo. jer necu da mi episkop, svestenik bude neki samoproglaseni ili neko ko je rukopolozen od samoproglasenog...

recimo, da li bi ti pristao da ti episkop bude npr neki svestenik koga je rukopolozio Miras Dedejic?

srecom, nije istinita...

a i da jeste (ne daj Boze), bitno mi je apostolsko prejemstvo. jer necu da mi episkop, svestenik bude neki samoproglaseni ili neko ko je rukopolozen od samoproglasenog...

recimo, da li bi ti pristao da ti episkop bude npr neki svestenik koga je rukopolozio Miras Dedejic?

Не бих да ми буде Дедејић јер је он прекршио апостолска правила.
Али би пристао да ми патријарх буде самопроглашен ако се држао свих апостолских правила.
А не патријарх који их крши...разумеш.

Не бих да ми буде Дедејић јер је он прекршио апостолска правила.
Али би пристао да ми патријарх буде самопроглашен ако се држао свих апостолских правила.
А не патријарх који их крши...разумеш.

ali, ko bi polozio ruku na tog patrijarha i preneo mu Duha Svetoga za pastirski rad?

Bez Duha Svetoga, ti i taj zamisljeni patrijarh bi se samo IGRALI Crkve...

p.s.sta nas patrijarh krsi?

ali, ko bi polozio ruku na tog patrijarha i preneo mu Duha Svetoga za pastirski rad?

Bez Duha Svetoga, ti i taj zamisljeni patrijarh bi se samo IGRALI Crkve...

p.s.sta nas patrijarh krsi?

А како можеш са сигурношћу да знаш да тај који дотакне твог патријарха има духа светог?
Ја сам говорио о будућем патријарху(амфилохију)

А како можеш са сигурношћу да знаш да тај који дотакне твог патријарха има духа светог?
Ја сам говорио о будућем патријарху(амфилохију)

па не знам... верујем да сам део "Једне Свете Саборне и АПОСТОЛСКЕ Цркве"...

Сходно томе, Апостоли су примили Духа Светога на Педесетницу и преносили га на своје ученике (презвитере и епископе) молитовм и полагањем руку..

Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора СПЦ - субота 16. мај 2009. године

16. мај 2009 - 12:20 На заседању Светог Архијерејског Сабора у суботу 16. маја наставило се са разматрањем делатности Светог Синода у протеклом периоду, али је главни нагласак овог заседања ипак било упознавање присутних чланова Сабора са извештајима о финансијском пословању Спомен-храма Светог Саве на Врачару и о радовима на Храму који су у међувремену изведени, као и о плану радова који тек предстоје у овој и следећој години.
Заседање је завршено служењем парастоса у Храму Светог Саве за његове до сада преминуле ктиторе, добротворе, приложнике и поклонике.
Напомињемо да се недавно, 10. маја, навршило пуних седамдесет година од дана освећења камена темељца за Храм, који је извршио тадашњи Патријарх српски Гаврило Дожић.
Патријаршија 16. мај 2009.
Епископ бачки Иринеј
портпарол Светог Архијерејског Сабора​

|

Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора СПЦ - понедељак 18. мај 2009.

18. мај 2009 - 13:31 На заседању Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве у понедељак, 18. маја 2009. године, настављено је разматрање делатности Светог Архијерејског Синода у протеклом периоду.
Патријаршија, 18. мај 2009.
Епископ бачки Иринеј

Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора СПЦ - субота 16. мај 2009. године

16. мај 2009 - 12:20 На заседању Светог Архијерејског Сабора у суботу 16. маја наставило се са разматрањем делатности Светог Синода у протеклом периоду, али је главни нагласак овог заседања ипак било упознавање присутних чланова Сабора са извештајима о финансијском пословању Спомен-храма Светог Саве на Врачару и о радовима на Храму који су у међувремену изведени, као и о плану радова који тек предстоје у овој и следећој години.
Заседање је завршено служењем парастоса у Храму Светог Саве за његове до сада преминуле ктиторе, добротворе, приложнике и поклонике.
Напомињемо да се недавно, 10. маја, навршило пуних седамдесет година од дана освећења камена темељца за Храм, који је извршио тадашњи Патријарх српски Гаврило Дожић.
Патријаршија 16. мај 2009.
Епископ бачки Иринеј

|

Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора СПЦ - понедељак 18. мај 2009.

18. мај 2009 - 13:31 На заседању Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве у понедељак, 18. маја 2009. године, настављено је разматрање делатности Светог Архијерејског Синода у протеклом периоду.
Патријаршија, 18. мај 2009.
Епископ бачки Иринеј

И која је порука сабора,нарочито онима кји су се сакупили у манастиру Војловици?
:eek::eek::eek:

А да ли то значи да је дух прешао на све? Како то да утврдимо?

није ми јасно? да ли си ти агностик? мислим чему довођење у питање идентитета Цркве у њеном корену?

Па и разни зилоти (с мањим или већим правом) позивају се на апостолско прејемство и не говоре да Црква почиње од њиховог оснивача, већ да је тај оснивач легитимни наследник праве Цркве.

али, није нам овде тема за то... пустимо лепо људе, који су и покренули тему (поздрав брате Еремита!) да лепо постују вести и саопштења са Сабора...

И која је порука сабора,нарочито онима кји су се сакупили у манастиру Војловици?
:eek::eek::eek:
Они избегавају да решавају проблеме, џаба се надаш јасним ставовоима, тајна је њихова истина(зидари су то). Више воле да се баве финансијама, тако издржавају фамилије. Њихова ''духовност'' је рачуноводство.

па лепо...дође владика обучаван у комунистичкој партији који ни не верује у бога.
И на њега је прешао дух?

брате, а одакле ти долазиш?

По речнику и начину излагања који користиш, све више стичем утисак да ниси баш близу Цркве, било Православне, било "истинске"...

:think:

није ми јасно? да ли си ти агностик? мислим чему довођење у питање идентитета Цркве у њеном корену?

Па и разни зилоти (с мањим или већим правом) позивају се на апостолско прејемство и не говоре да Црква почиње од њиховог оснивача, већ да је тај оснивач легитимни наследник праве Цркве.

али, није нам овде тема за то... пустимо лепо људе, који су и покренули тему (поздрав брате Еремита!) да лепо постују вести и саопштења са Сабора...
Хули се на Бога,а ти би да се постује ко је више лапио од донација за храм?Срамота, баве се плотским темама, а пуне пакао превареним овцама. Када је црква у јереси мора се о томе причати, милион си доказа добио и опет не видиш. Намерно то радиш.

Хули се на Бога,а ти би да се постује ко је више лапио од донација за храм?Срамота, баве се плотским темама, а пуне пакао превареним овцама. Када је црква у јереси мора се о томе причати, милион си доказа добио и опет не видиш. Намерно то радиш.

Владане, Српска Православна Црква НИЈЕ У ЈЕРЕСИ!

п.с. а то да ли је неко нешто лапио од донација, да ли ти то сигурно знаш или нагађаш? Ако знаш, изволи тужи. Ако нагађаш, онда у чему се разликујеш од неких баба трачара (извини, није увреда већ само поређење)

Poslednja izmena:
Владане, Српска Православна Црква НИЈЕ У ЈЕРЕСИ!

п.с. а то да ли је неко нешто лапио од донација, да ли ти то сигурно знаш или нагађаш? Ако знаш, изволи тужи. Ако нагађаш, онда у чему се разликујеш од неких баба трачара (извини, није увреда већ само поређење)
Сви знају да се краде, погледај којим се колима возе. Не треба ми да знам све трачеве да бих правилно расуђивао ко шта ради, имам ум.Примера за пљачкање фондова за изградњу цркава имаш много. Ко је колико незнам, али видим која се кола возе и где се све иде на ''верске дијалоге''(читај екскурзије и летовања).

По делима се јеретици познају. Ако ти симонија, прећуткивање истине и општење са јеретицима нису докази пада у јерес, не могу ти помоћи.Џаба себе тешиш, види се све из авиона.

Сви знају да се краде, погледај којим се колима возе. Не треба ми да знам све трачеве да бих правилно расуђивао ко шта ради, имам ум.Примера за пљачкање фондова за изградњу цркава имаш много. Ко је колико незнам, али видим која се кола возе и где се све иде на ''верске дијалоге''(читај екскурзије и летовања).

Владане "Сви знају" аргументе користе само политички демагози и баба Симане...

По делима се јеретици познају. Ако ти симонија,

ако ти је "сви знају" доказ симоније онда.... много је балвана у нашим очима... а у осталом, Бог зна свачија дела... и моја, наравно...

прећуткивање истине и општење са јеретицима нису докази пада у јерес, не могу ти помоћи.Џаба себе тешиш, види се све из авиона.

1. Ко општи са јеретицима?
2. Како лични грех неког клирика постаје мој грех?
3. Ко то од клира СПЦ форсира вернике на заједничарење са јеретицима?

Симонија је наплаћивање светих тајни. Јер мислиш да ћеш форама замамзати истину?Па најбоље они који су скупљали новац знају који се проценат узима.О томе је срамно и говорити, а ти се правиш да су гласине. Срамота, браниш лихварење и крађу новца немењеног за изградњу храмова.

Back