Majke češće popustljivije

ma da kako da ne
koliko puta meni moj muž reko da ostavim decu na miru (imamo 2 sina)
ja ga teram da vežba čitanje, on počne da se pekmezi, mm kaže ostavi dete na miru
ja ga teram da vežba rukopis, on počne da se pekmezi, mm kaže ostavi dete na miru
on je drugi razred
i sa mlađim je slično, kad ga teram da radi edukativni materijal za svoj uzrast (predškolsko)

jok, sve me puštala :D

Znači govoriš iz ličnog iskustva. :lol:

@ tema: Ja uglavnom znam za obrnute slučajeve... majke se satiru da vaspitaju decu, a očevi kuliraju. Takav je slučaj bio i kod mene. Nas je troje, mama nas je rađala na 2,5 godine. Kad god je mama tražila podršku tate rečima ‚‚Nenade, reci im da me poslušaju!!!" (što je radila samo u krajnjem slučaju... baš onda kada nije više znala šta da uradi sa nama, malim antihristima), tata bi nam uglavnom rekao blagim tonim ‚‚Deco, poslušajte majku" ili bi rekao mami da nas ne gnjavi i nastavio da kulira celu situaciju. :lol: Ebote, tata je bio toliki autoritet, da su se moja mlađa braća više bojala mene (debele starije sestre koja voli da im naređuje :malav:) nego tate. :lol:

Iskreno zavisi u kojoj porodici ali u vecini slucajeva majke vaspitavaju djecu a ocevi ih maze osim u porodicama gdje ocevi tuku i majku i djecu. Mene je moja mama tukla gdje me je stigla (naravno samo po guzi, i zamislite nemam nikakvih trauma zbog toga :D ) dok je tata sluzio da nas mazi, po njegovim rjecima on nezna kako da vaspitava zensku djecu pa je tu da nas stiti i mazi a mama nas je "ucila redu". Kad nesto bolje raznislim ne poznajem slucajeve gdje su majke popustljivije osim jedne porodice koji su imali samo jednog sina pa su ga oboje mazili. (znate vec -balkan-sin jedinac ..... :))

očevi su uglavnom nedvosmisleno bolećivi prema ćerkama osim ako nisu u svojoj suštini pomalo mizogini, a prema sinovima tolerantni dok se uklapaju u njihov sistem zdravog muškarca i naslednika
majke.... ili su generalno bolećive i popustljive prema deci, ili su popustljivije prema sinovima, dok s ćerkama često uđu u onaj ženski rat koja je bolja

Back