- Poruka
- 9.445
Majka ubrizgava botoks osmogodišnjoj ćerki
SAN FRANCISKO - Keri Kembel je otišla toliko daleko u želji da joj ćerka ostane mladolika, da joj već sa osam godina daje injekcije botoksa.
Britanka koja živi u San Francisku svaka tri meseca “podmlađuje” ćerku Britni, jer je uverena da će joj to pomoći da u kasnijem životu.
Ova kozmetičarka čak i depilira svoju ćerku.
“Volela bih da sam i ja, kada sam bila mlađa, imala te mogućnosti. Znam da će ona jednog dana biti model, glumica ili pevačica, i ovi tretmani će joj osigurati dugotrajni mladoliki izgled”, izjavila je Kembelova za list “San”.
Ona je dodala da botoks i druge proizvode za zatezanje kože nabavlja preko interneta i najpre ih isproba na sebi, pa onda na ćerki, koja je česti učesnik na izborima za najlepše devojčice.
Stručnjaci kažu da se botoks smatra relativno bezbednim za odrasle, ali se nikako ne preporučuju deci.
Ipak, ne postoje zakoni koji brane ubrizgavanje botoksa u dečiju kožu.
Britni je rekla da više “ne plače mnogo” kada joj majka daje injekcije.
Ona je rekla i da jedva čeka da operiše nos i grudi, kako bi postala “zvezda”.
Kontroverzni izbori za male misice i mistere
U SAD postoji veliki broj kontroverznih takmičenja na kojima se biraju najlepše devojčice i dečake, a za tu priliku ih roditelji šminkaju, prave im komplikovane frizure, oblače ih u neprimerenu odeću i vode u solarijum ili prskaju sprejevima za samopotamnjivanje.
Na nekim od tih takmičenja postoje i kategorije za najbolji izgled u kupaćem kostimu.
Među učesnicima su i deca koja imaju tek nekoliko meseci.
Након овог текста могу само са жаљењем да констатујем да је овај свет отишао дођавола....

Како заштити децу од насиља овог типа, јер законодавац у Америци очито није имао тако бујну машту да предвиди овако нешто?