Majka koja je pljunula na današnji način vaspitanja dece: Ja sam tebe rodila, ne ti m

Ja sam roditelj,imam dvoje dece,koja su po karakteru skroz razlicita.Uz to sam i vaspitacica u vrticu,a u grupi od 30-oro dece,tek ima razlicitih karaktera.Uvek se trudim da ne generalizujem stvari,jer,u vaspitanju ima toliko pristupa,toliko tih finesa,da samo oni koji nemaju pojma o deci i vaspitanju,mogu da kazu,to je prosto tako,i tacka.Tacno,nazalost,danas ima puno i zlostavljane i zanemarivane,i zapustene i lose vaspitane dece,ali ima i mnogo fine,pametne i kulturne dece.

Mora da se zna ko je koga rodio:) U danasnje vreme, deci je dozvoljeno mnogo toga. "Mama, dodaj mi vode, napravi mi sendvič, ..." KAd sm o mi bili mali, kad ti mama/tata kaže nešto da uradiš, odeš bez pogovora. Ikao u tom trenutku nisi bio raspoložen za to, ćutiš i slušaš. A danas se sve promenilo:( Ja sam majka, a i kad pogledam svoje prijateljice, sve smo manje više iste po tom pitanju. Ja često uradim nešto umesto njih jer ako njima dam, oni će prosuti nešto, slomiti, pokvariti..isl. Znam, radim pogrešno:) Manjak vremena, ili sta

Ja sam roditelj,imam dvoje dece,koja su po karakteru skroz razlicita.Uz to sam i vaspitacica u vrticu,a u grupi od 30-oro dece,tek ima razlicitih karaktera.Uvek se trudim da ne generalizujem stvari,jer,u vaspitanju ima toliko pristupa,toliko tih finesa,da samo oni koji nemaju pojma o deci i vaspitanju,mogu da kazu,to je prosto tako,i tacka.Tacno,nazalost,danas ima puno i zlostavljane i zanemarivane,i zapustene i lose vaspitane dece,ali ima i mnogo fine,pametne i kulturne dece.

Kao odgojitelj u vrticu isto tako vidite iz godine u godinu da je sve vise djece s poteskocama u socijalno emocionalnom razvoju.

Ono, po meni skoro najvaznije u odrastanju. :)

Današnji roditelji stvaraju male razmažene kretene jer nemaju vremena da vaspitavaju decu jureći za parama pa im decu vapsitavaju mediji i ulica.

meni je reper igraonica..Vodis dete u neki kavez sa dzidzama da se igra da prolazi kroz tunelice i a ako padne da udara u sundjere...Kada ce to dete da nauci da se popne na drvo,ubere zelenu sljivku,napravi pracku(vrlo prakticna stvar za dosadne babe koje brane penjanje na drvo)..Posle igraonice odmah das detetu telefon da se ne dosadjuje u kolima dok dodje do kuce a onda naravno na komp i igrice .Pritom das mu oedredjeno ime (ni musko ni zensko)i slikovnicu gde se dva deckica drze nezno za rukice...Da tako se stvara neupotrebljiva jedinka sto je cilj.

Back