Mail

Nikolaaa222

Aktivan član
Poruka
1.800
Pozdrav.
Da li postoji mogucnost da napravim istu email adresu koja vec postoji?
Ovo pitam zato sto sam pre nekih 7-8 godina otvorio FB nalog uz pomoc Yandex mail adrese, tada je mail nalog mogao da se otvori bez broja telefona. Na mail nalog sam ulazio svega par puta i sada vise nemam pristup adresi (kada sa drugog maila posaljem sam sebi mail na taj Yandex mail stigne mi poruka da adresa ne postoji, tako nesto). Pokusao sam da otvorim nov nalog na Yandeksu sa istim imenom ali mi izbacuje sledece ' Zao nam je, ovo koriscnicko ime je vec zauzeto'.
Pokusao sam da restartujem loziknu (podaci su sacuvani na USB flesu, dakle lozinka je ista kao prilikom registracije ali ne mogu da pristupim mailu) medjutim izbaci mi opciju gde ja treba da odgovorim na sigurnosno pitanje (postanski kod mojih roditelja) a pojma nemam sta sam ukucao kao odgovor prilikom registracije na to sigurnosno pitanje. Pokusao sam svasta nesto medjutim nista nije pomoglo. Najgore je sto Yandex posle par pogresnih odgovora zablokira nalog na odredjeno vreme pa moram da cekam da bih ponovo pokusao da ukucam odgovor na sigurnosno pitanje.

Ako ne postoji nacin da otvorim istu email adresu, da li mozda neko zna posle kolikog godina Yandex brise mail nalog ako uopste brise?

Pozdrav.
Da li postoji mogucnost da napravim istu email adresu koja vec postoji?
Ovo pitam zato sto sam pre nekih 7-8 godina otvorio FB nalog uz pomoc Yandex mail adrese, tada je mail nalog mogao da se otvori bez broja telefona. Na mail nalog sam ulazio svega par puta i sada vise nemam pristup adresi (kada sa drugog maila posaljem sam sebi mail na taj Yandex mail stigne mi poruka da adresa ne postoji, tako nesto). Pokusao sam da otvorim nov nalog na Yandeksu sa istim imenom ali mi izbacuje sledece ' Zao nam je, ovo koriscnicko ime je vec zauzeto'.
Pokusao sam da restartujem loziknu (podaci su sacuvani na USB flesu, dakle lozinka je ista kao prilikom registracije ali ne mogu da pristupim mailu) medjutim izbaci mi opciju gde ja treba da odgovorim na sigurnosno pitanje (postanski kod mojih roditelja) a pojma nemam sta sam ukucao kao odgovor prilikom registracije na to sigurnosno pitanje. Pokusao sam svasta nesto medjutim nista nije pomoglo. Najgore je sto Yandex posle par pogresnih odgovora zablokira nalog na odredjeno vreme pa moram da cekam da bih ponovo pokusao da ukucam odgovor na sigurnosno pitanje.

Ako ne postoji nacin da otvorim istu email adresu, da li mozda neko zna posle kolikog godina Yandex brise mail nalog ako uopste brise?
Ako adresa ne postoji, neko ti je zauzeo to ime.

Mislim da moze. Ja sam skoro opet otvorio nalog na FB na isti gmail.
Probaj... ;)
Ne treba mi nov FB nalog, to mogu lako sa novom adresom, treba mi stara mail adresa. Posto su male sanse da cu provaliti odgovor na sigurnosno pitanje jer ko zna sta sam lupio, zanima me da li postoji mogucnost da otvorim istu takvu adresu ili je tako nesto nemoguce.

@Atomic™

To znam, ali meni je potrebna (ako je uopste moguce) ista adresa sa istim domenom. Np. stara Yandex adresa na koju ne mogu da udjem recimo nikola@yandex.com i ja bih sad ako postoji nacin da otvorim istu takvu adresu nikola@yandex.com. Dakle da bude isti i domen.

@bmaxa

Nema sanse da mi je neko zauzeo ime, adresa je tako skarabudena da Bog otac ne bi ubo isto ime. Ovo dobijem kada sa Gmail-a posaljem sam sebi email na tu Yandex adresu: Address not found
Your message wasn't delivered to because the address couldn't be found, or is unable to receive mail.''

A ispod pise i ovo: ''The response from the remote server was:
550 5.7.1 No such user! 1684836888-lECaFG7PAa60-wgswUrZR''

Inace dok sam trazio resenje za moje probleme na USB-u sam naleteo na jednu staru Yahoo mail adresu koju ne koristim godinama. U medjuvremenu Yahoo je obrisao tu adresu i ja sada bez problema mogu da otvorim istu takvu adresu na Yahoo kao sto je bila stara. Medjutim ovo na Yandexu nesto cudno, ne mogu da pristupim nalogu, adresa kao da ne postoji, a kad pokusam da otvorim istu takvu adresu pise da je 'ime vec zauzeto'.
Da li neko zna posle koliko vremena Yandex brise adrese koje ljudi ne koriste, ja daj Boze da sam 2-3 puta usao na taj mail poslednji put pre 5 godina, ili ih nikada ne brisu?

Address not found, znači upravo to: da nije zauzeta, A ovo drugo moraš da pogledaš logove bounce maila, ako ti je pri ruci...
To pise kad posaljem sa gmaila poruku na taj yandex nalog. A kad odem na yandex mail i pokusam da otvorim nov mail sa tim imenom pise mi 'zao nam je, ovo korisnicko ime je vec zauzeto'.

Moze pojasnjenje za ovo ''logove bounce maila''? Gde to da nadjem?

To pise kad posaljem sa gmaila poruku na taj yandex nalog. A kad odem na yandex mail i pokusam da otvorim nov mail sa tim imenom pise mi 'zao nam je, ovo korisnicko ime je vec zauzeto'.
Pa sad, to znaci da bouncuje, da je pun inbox, ako postoji? Dakle, ne mozes da otvoris novi mail sa tim imenom. nego da se setis lozinke koja je bila...

Pa sad, to znaci da bouncuje, da je pun inbox, ako postoji? Dakle, ne mozes da otvoris novi mail sa tim imenom. nego da se setis lozinke koja je bila...
Imam lozinku sacuvanu USB flesu medjutim kada ukucam lozinku automatski me prebaci na sigurnosno pitanje (koji je postanski kod mojih roditelja). Ko zna sta sam upisao kada sam se registrovao kao odgovor na to pitanje cim ne mogu da potrefim odgovor, a nema sta nisam probao. Zato i pitam da li je ikako moguce da se kreira potpuno ista email adresa kao ta na koju ne mogu da pristupim (isto ime, isti domen) ili tako nesto nije moguce.

Imam je na USB flesu medjutim kada ukucam tu adresu automatski me prebaci na sigurnosno pitanje (koji je postanski kod mojih roditelja). Ko zna sta sam upisao kada sam se registrovao kao odgovor na to pitanje cim ne mogu da potrefim odgovor, a nema sta nisam probao. Zato i pitam da li je ikako moguce da se kreira potpuno ista adresa email adresa kao ta na koju ne mogu da pristupim (isto ime, isti domen) ili tako nesto nije moguce.
Ne moze ista posto je zauzeta. email se sastoji od username@domain.com
domain com odredjuje mail server, a username usera na tom serveru.

Ne moze ista posto je zauzeta. email se sastoji od username@domain.com
domain com odredjuje mail server, a username usera na tom serveru.
Znaci mogu da se pozdravim sa adresom. Dzabe sam guglao, obnevideo sam kopajuci po internetu da nadjem nacin da kloniram postojecu adresu. Cak sam nasao neke sajtove koji nude mogucnost kloniranja postojecih mail adresa ali se placa. I osisase me za xy dolara, ajde sto me osisase nego umesto klonirane adrese dobio sam neku meni nebitnu adresu sa njekim 'znj' domenom. Jbg pretpostavio sam da je navlakusa ali meni je ta adresa potrebna pa covek iako zna da se 99% radi o prevari ipak pokusa jer misli ajde mozda je stvarno moguce.

Znaci mogu da se pozdravim sa adresom. Dzabe sam guglao, obnevideo sam kopajuci po internetu da nadjem nacin da kloniram postojecu adresu. Cak sam nasao neke sajtove koji nude mogucnost kloniranja postojecih mail adresa ali se placa. I osisase me za xy dolara, ajde sto me osisase nego umesto klonirane adrese dobio sam neku meni nebitnu adresu sa njekim 'znj' domenom. Jbg pretpostavio sam da je navlakusa ali meni je ta adresa potrebna pa covek iako zna da se 99% radi o prevari ipak pokusa jer misli ajde mozda je stvarno moguce.
Kazem ti ne moze. Domeni se zakupljuju i ne mogu dva servera da imaju isti nikako....

Mislim da to ne brisu. Samo mogu da smrznu inbox, kao sto je to slucaj sa tvojim emailom. Kako ne mozes da dokazes
da je tvoj, pozdravilo te...
Auu. Yahoo brise to sam se uverio neki dan. A Yandex cuva ccc.
Pa ne znam kako da dokazem, kad sam otvorio nalog nije trebao mobilni telefon tako da tel. nije povezan sa nalogom. E sad ima ono za oporavak naloga. Ukucam ime i prezime (kucao sam svasta jer ne prepoznaje moje ime), pa onda datum kreiranja naloga to sma otprilike jer sam ga bas davno otvorio, pa onda trazi neke bleck i white liste, imena foldera a ja to nisma nista imao, i naravno trazi mi odgovor na sigurnosno pitanje, ko zna sta sam lupio. Jbg ja to kad sma otvarao vrv sma otvarao na onu foru: i ovako mi vise nece biti potreban pa ko zna sta sam upisivao, uglavnom na flesu imam sacuvanu adresu i sifru ali sta mi vredi kad sa sifrom ne mogu nista.

Sto je najgore nama opcije, ili ja ne umem da nadjem, za kontakt-pomoc oko naloga gde bih im objasnio pa sta bude da bude.

Imam i ja pitanje. :)
Ako želim da odem sa neke mejl adrese (da ja ne koristim više, jer sam napravila novu), a tu adresu sam do sada koristila (dosta ljudi je ima), da li ja taj mejl mogu nekako da zatvorim? Nije bilo hakovanja niti ičega drugog samo sam sujeverna pa želim novu adresu. U pitanju je gmail. Znam da je to Google i da se sve poruke verovatno čuvaju, ali to je nebitno. I da, kako mogu pre odlaska sa mejla da download-ujem sve mejlove?
Nadam se da pitanje nije neka smejurija, ja se ne razumem baš u kompjutere. 😊

Download your Gmail data
  1. Log into your account. Navigate to takeout.google.com to access your data page. ...
  2. Choose the mail option. Scroll down the page until you see the "Mail" option. ...
  3. Choose the destination, frequency and file type. ...
  4. Click "Create export" and review your files.

To remove a Google account from your device, check out the following steps:
  1. Open the Settings app.
  2. Go to Passwords & accounts.
  3. Under the Accounts section, tap the Google account you want to remove.
  4. Tap the Remove account button.

Review the new popup, then tap Remove account to confirm your action. When you remove the primary Google account on your device, you're prompted to enter your PIN or password before continuing.
    • The selected Google account is now removed from your device.

Ne pomaze nista prijatelju. Probao sam sve zivo i ne vredi. Sifra je tacna, nisam je menjao plus sve cuvam na USB flesu. Medjutim kada pokusam da se ulogujem na Mail prepozna moju sifru ali ne da mi da se ulogujem. Pokusao sam i 'Restore access' ali bez uspeha...tu sam se ja zeznuo prilikom registracije jer mi je Mail trebao za jednokratnu upotrebu (moje poznato: ma nece se nista desiti) i sad ne mogu da ubodem ime, prezime itd. da povratim svoj nalog, jer ko zna kakvo sam ime itd. ukucao prilikom registracije (verovatno nesto tipa 'hasdhsdhsh).

U medjuvremenu sam naleteo da Yandex zamrzava i arhivira neaktivne Mail adrese (a nisam godinama ulazio na nalog) i da mi zbog toga ne dozvoljava da se ulogujem sa tacnom sifrom vec me preusmeri na opciju 'sigurnosno pitanje' da bi potvrdio da je nalog zaista moj. Nemam pojma ni da sam izabrao to sigurnosno pitanje (postanski kod mojih roditelja) i ko zna sta sam lupio kao odgovor na pitanje prilikom registracije.
Ostaje mi jedino jos da se obratim Yandexu za pomoc i da im objasnim sve ovo, mada sumnjam da ce biti od koristi.

Problem uspesno resen. Ako jos neko bude imao slicnih problema sa Yandexom (zamrznu nalog ako se ne koristi odredjeno vreme pa ne moze da se udje iako je lozinka tacna) neka im pise na Fejsbuku, u porukama ne u komentarima, bas brzo odgovaraju na poruke. Meni vratise Mail iako nisam znao ni odgovor na sigrnosno pitanje, niti sam imao broj telefona ili sekundarnu mail adresu povezanu sa Yandexom, nisam cak znao ime i prezime koje sam ukucao prilikom registracije (lupio nesto: shshgdjdyewsg) pa zbog toga nisam mogao da vratim nalog uz pomoc 'Restore access'.

Back