Mahover - crtež ljudske figure

Moras se setiti jer poenta analize i jeste u onom kako si to izveo. Gleda se sve - velicina figure, odredjenje pola ukoliko nije izricito receno a obicno nije, velicina udova i ostalih delova tela, detalji na licu i samom telu, polozaj tela, polozaj figure tj. crteza naspram papira (centralni deo, sa strane), da li si radio prepravke i kakve, i tako dalje i tome slicno.

meni jednom dali da crtam ljude kad sam bila dete i sto sam lepo izmanipulisala dok nije naisao jedna matori strucnjak i provalio da nisam lujka...mada, mada ko ce ga znati. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

ono kapiras da crtas da izbija ocaj ako oces da ih ubedis da si ocajan i crtas lep crtez ako oces da ih ubedis u suprotno. a ima i onaj test sa slikom koja nista ne znaci pa opisujes sta vidis...ja s epitam dal se ovi nasi za nesto skolovali kada je dete moglo da mnipulise pricom. :lol:

samo crtaj čičaglišu kad ti traže da crtaš muško, a čičaglišicu (isto samo ima kosu i suknju) kad ti traže žensko, i reci: "evo, pošto ne vidim smisao da sada izigravam slikara". Em ništa nisi slagao, em ćeš dobro proći na testu, em iz toga neće moći da zaključe ništa o tebi osim to da nisi lud pa da sad komplikuješ i mučiš se da se dokažeš kako dobro crtaš... Ako baš moraš da crtaš "pravo" onda nemoj ni slučajno da staviš na slici žene prevelike sise da joj nadimaju maicu, jer onda imaš kao "kompleks majke" i "oralni karakter", a ni male, jer si onda kao "latentni homoseksualac", ili imaš "reaktivnu formaciju". 3ipo veličina je ono što oni smatraju da je normalno da nacrtaš što se tiče veličine grudi. A ako nacrtaš predugu kosu oni će misliti da imaš "kompleks majke" jer kada si bio mali njena kosa ti je izgledala veća nego što bi ti izgledala da si tada bio veliki.

Poslednja izmena:
meni jednom dali da crtam ljude kad sam bila dete i sto sam lepo izmanipulisala dok nije naisao jedna matori strucnjak i provalio da nisam lujka...mada, mada ko ce ga znati. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

ono kapiras da crtas da izbija ocaj ako oces da ih ubedis da si ocajan i crtas lep crtez ako oces da ih ubedis u suprotno. a ima i onaj test sa slikom koja nista ne znaci pa opisujes sta vidis...ja s epitam dal se ovi nasi za nesto skolovali kada je dete moglo da mnipulise pricom. :lol:

Mozda si ipak bila vece dete kada si tako (svesno) razmisljala sta radis, ona mladja nemaju takve (manipulatorske) nagone a ni sposobnosti. Neki "strucnjaci" nisu ni zainteresovani da stvari odrade kako treba.

samo crtaj čičaglišu kad ti traže da crtaš muško, a čičaglišicu (isto samo ima kosu i suknju) kad ti traže žensko, i reci: "evo, pošto ne vidim smisao da sada izigravam slikara". Em ništa nisi slagao, em ćeš dobro proći na testu, em iz toga neće moći da zaključe ništa o tebi osim to da nisi lud pa da sad komplikuješ i mučiš se da se dokažeš kako dobro crtaš...

Da, da, to je idealan pristup kod testa koji radis za prijem na posao :D.

Mora i da bude uska u struku, inače "imaš kompleks koji vučeš od kad si imao strah da ti majka ne rodi brata koji će dio njene pažnje odvojiti od tebe i privući sebi". Obavezno ženstveni kukovi, i obavezno da se vidi da joj pantalone uske i da se vidi da joj se farmerke oblikuju prema međunožju, da među nogama nema ni k od ... jer inače ispada da imaš "fiksaciju na fazu ispitivanja razlika polova i traume iz toga perioda". Nacrtaš dobru ribu brate...

I nikako dekolte ne smije da bude ili izrez oko vrata trouglasti ili ovalni, neka bude kao cetvrtast ili sto vise cetvrtast sa malko zaobljenim ivicama, to je njima znak da si zrela ličnost, trougao da imaš "oralnu fiksaciju", tj. da su ti glavna erogena zona usne, usta, dio oko usana, a "krug" da imaš "kompeks od toga što su te previše kontrolisali da ne zadržavaš stolicu kao dijete od 2 godine, ili previše ti slobode davali da budeš neuredan, od čega imaš traume". Sve ti je ovo ovako, sigurno. Sad sve znaš pa crtaj.

Što se tiče muškarca, nikako ne smije da bude previsok ili prejak, jer je to tobož znak da imaš "kompleks koji vučeš iz perioda kada si vjerovao da kada ti otac kaže "otkinuću ti ga" govori istinu, a znaš da može jer je jači, kastracioni kompleks takozvani" i nikako ne smije da bude feminiziran, inače si homosksualac ili biseksualac po njihovom mišljenju. Trepavice na očima nacrtaj ženi obavezno, muškarcu ni slučajno.

ja sma tako sebi spasila zdravlje zbog pismenog iz matematike i izmislila simptome, pa me setali po institutu z amajku i dete, meni super ne idem u skolu i na kraju izvadili krajnike, koji su inace bili u fazi za vadjenje odmah inace bi stavrno krenuli da prave probleme.

sad idem ulicom i prolazim pored dragise misovic bolnice i majka, doktorka, sikce na sina kako ga odmah boli kada mu pomene da ce ici u skolu a nije ga bolelo pred doktorom. i kaze mu da ce da ga celog snimi i skener i magnetnu rezonancu. ja se mislim dete ne radi se to tako cas boli, cas ne, nego boli, boli, boli. :mrgreen: :zcepanje: nego s emali uplasio intervencije mozda neke. :lol: ja sam bila hrabro dete, zrtvovala krajnike. :mrgreen:
keva doktor, al' s eipak uplasila i ne provaljuje iz prve da je sin ponosni naslednik i nosilac slavnog ocevog prezimena seta ko ovcu. :zcepanje:

U lazi su manjkavi krajnici ali si bar dobro predskazala :P
Ko ce kome (da veruje) ako ne mama detetu (to mu dodje kao bezrezervnost u svim oblicima). A male i velike lopuze bi trebalo na detektor lazi! Ili da crtaju crteze koje ce da provaljuje jos veci manipulant od njih.

Lele kad krenu satanisticke gej orgije :guza: (pod uslovom da se prodje psiho test)

Ne plasite coveka! :)

Nije to u pitanju. Da firma praktikuje psiho test dali bi mu odmah na stolu spremljen A4 format sa pitanjima. Poslovodja ga je poslao naknadno, nesto mu je zapelo za oko, ne bi to uradio bez razloga. Oce covek da bude siguran da ne zaposli psihopatu.

Jeste, Truman je veliki psihopata, kolje po kucama a za firme ima usku, tajnu, veoma surovu specijalnost.
Da ga znaju bolje, da mozes na 'leba da ga mazes, dali bi mu posao glavnog menadzera. Ovako moze da ga pokopa jedan bezazleni crtez.
Trumane, opravdaj ovu moju konstataciju! Just do it!

Back