Magnezijum ima 9 vrsti

Zelenom bojom u gornjim primerima obelezena je kolicina ELEMENTARNOG magnezijuma a crnom bojom kolicina jedinjenja (u kojoj se nalazi ta kolicina elementarnog) ...
opet je bitno taj elementarni, u kakvoj je vezi, da li organskoj ili neorganskoj, onaj iz oksida ne mozes da iskorisatis, da apsorbujes, pa neka bude svuda oko 140 mg elementarnog, dakle radi se o
Yes, magnesium L-threonate is highly bioavailable and is considered to have a higher absorption rate than other forms of magnesium:
ovaj je najbolji od svih, "udara u vugla"! mozak ti opusti, postajes pametniji, halo, a samo 7% magnezijuma, organska veza ga cini potentnim, a ne kolicina u %
sledec i put ovaj uzimam, i mozak na pasu, da odmorim malo i ja... znas kada se ljudi zezaju i kazu nekome: e da mi je tvoja pamet, da odmorim malo - e za to sluzi ova formula

Poslednja izmena:
(jer treba progutati kao sto primeri pokazuju mnogo vecu *gramazu* takvih jedinjenja) da bismo uneli oko 400 mg elementarnog magnezijuma (sto je dnevna preporuka)
pravis se duhovit? to 2000 mg styo navodis je rasporedjeno u tri kapsule, a ne u jednoj, vidi na primer, prodaje se kao pakovanje od
Magnesium L-Threonate2000 mg
znaci pakovanje od 90 caps, ali je serving po 3 kapsule da bi dobio 2000, sto znaci da je jedna kapsula 667 mg, kada pricas o gramazi, i da li mozes da je progutas odjednom

2000mg Magnesium L-Threonate Capsules - 90 Capsules - 144mg Elemental Magnesium per Serving​

81gE3pmJHVL._AC_SX679_.jpg

a dnevne potrebe su znaci 9 kapsula, ali valjda dobijamo nesto i iz hrane? ja se secam jedan sam samo jeo jabuke, pa ko moze 9 jabuka neka proba, ali bitno je da su sveze tek ubrane... posle sam presao na sokice limun je dobar, ali sada cedim samo celer, vezu na dan pola litra soka - ko ce da pojede celu vezu celera?

Poslednja izmena:
p.s sta znaci ova cudna oznaka - 20 mEq na kraju tvog posta - prvi put to vidim?
Milliequivalent ,to ti pricam., da predjes na sledeci nivo, visa matematika,. ili visa bio-hemija
https://emcrit.org/ibcc/hypomagnesemia/#:~:text=400 mg of magnesium oxide,20-80 mEq of magnesium.
Most of the body's magnesium is intracellular. The goal is really to get magnesium into the cells, but cellular uptake occurs slowly.

kada to savladas, da nije stvar da on udje u telo, vec i da ostane u telu, tj da se apsorbuje, znaci mora da bude amino-kiselnski helat, tj. organski, onda tek, ides na sledecu lekciju, kako da udje u same mozdane celije, a liposmalni, liposferican je jedini koji to moze, pitanje je ovaj koji cu tek da uzmem

znaci, prva faza apsorpicja, mora organski, najbolje je
druga faza kako da udje u mozak
magnesium L-threonate
to isto moze, da udje u mozak, a liposferican kazu da moze, kao c vitamon koji sam probao, i ulazi u kosti
The Only Magnesium Proven to Raise Brain Levels, ali je skup k'o djavo kutija od 30 paketica kosta 65 dolara, meni da firma za sada istovari po 40 dolara za vit c samo, isto 30 paketica

imam, skoro sve zube svoje minus samo 2 od kojih je 1 umnjak, znaci 3 su mi ostala u 50 i nekoj, zahvaljuci vitaminima, znam sta radim

Poslednja izmena:
Магнезијум може да се узима од било које врсте, има исти ефекат, једина је разлика та што неке врсте магнезијума изазивају веће стомачне проблеме код неких људи али у самој апсорцији нема разлике између било ког облика. Тако да у том смислу најбољи је магнезијум бисглицинат или магнезијум глицинат али овај други је скупљи и теже се набавља.

или магнезијум глицинат али овај други је скупљи и теже се набавља.
jeste on odlican ali ovaj ulazi u mozak, prolazi tu barijeru krv-mozak [skr. BBB], pa meni su suze krenule same od sebe, proveri link, ne znam da li si, pa te opet cimam; takodje i za c vitamin, onaj najskuplji ulazi u kosti cak, a to ne moze svaki, plus ne smeta stomaku znaci moze i na prazan stomak, sa cinkom postajes BRUS LI, izlomis koga i sta pozelis!
p.s. proveriti u eu, mora svabe da imaju i bolje, te skuplje formule kao i ameri

Magnesium threonate (MgT) was first introduced in 2010 and unlike other preparations of magnesium it was noted that it had an ability to be rapidly absorbed into the brain. https://www.mwhp.com/cognitive-benefits-of-magnesium-threonate/

Poslednja izmena:

Back