magnezijum hlorid...

Pajo moja komsinica to pije, merila sam joj na grame. Verovatno je pomaze za nesto posto nije prestala da pije i kad sam joj rekla da je uvoz iz Japana i da je mozda radioaktivno.

ja ga koristim tek 10-tak dana...i ne mogu verovati koliko je delotvoran...imao sam naslage kalcijuma na skocnim zglobovima noge--cak mi je predlagana operacija...osecam veliko olaksanje u nogama....osecam da putem mokrace izbacujem povecanu mokrcnu kiselinu....

Prvi put sam za magnezijum hlorid cula pre godinu dana od neke mamine prijateljice koja ga je bas ishvalila ali se ne secam zasto je njoj bio dobar. Komsinica koja ga pije ima problema sa probavom i bolovima u zglobovima i kaze da joj pomaze. Na kesici sam procitala da se uvozi iz Japana pa sam joj predlozila da nadje neki koji nije iz japana zbog one nuklearke posto se magnezijum hlorid vadi iz mora?

Prvi put sam za magnezijum hlorid cula pre godinu dana od neke mamine prijateljice koja ga je bas ishvalila ali se ne secam zasto je njoj bio dobar. Komsinica koja ga pije ima problema sa probavom i bolovima u zglobovima i kaze da joj pomaze. Na kesici sam procitala da se uvozi iz Japana pa sam joj predlozila da nadje neki koji nije iz japana zbog one nuklearke posto se magnezijum hlorid vadi iz mora?

ja sam kupio kutijicu sa 33 grama..al ne pise odakle je...tj pise da ga navodno proizvodi neka firma iz beograda...

Ja ga uzimam više od godinu dana, naravno na svoju odgovornost, preko interneta sam saznala za njega i jedno vreme prikupljala informacije a ima ih podosta...konkretno me je zainteresovala teza da magnezijum u tim većim dozama utiče na rastvaranje kalcijuma koji nam se taloži svuda, na organima, u zglobovima, mišićima...onda njegova funkcija opuštanja takođe...možete pročitati da magnezijum učestvuje u preko 300 procesa u organizmu, utiče izmedju ostalog i na rad srca.

Prvo što se primeti gotovo za dva tri dana je da reguliše stolicu, pražnjenje postaje svakodnevno, stolica poprima normalan oblik i konzistenciju. To su moja laička zapažanja potkrepljena informacijama koje sam u medjuvremenu prikupila. Druga stvar je poboljšana pokretljivost zglobova koja mi je bila smanjena. Po prirodi sam smirena i strpljiva osoba i ti nisam primetila promene jer kažu da taj njegov relaksantni uticaj se ogleda na psihičkoj opuštenosti što meni ne manjka...hvala bogu.

Pravila sam poneku pauzicu u korišćenju svaka dva - tri meseca, Trebalo bi uskoro da se nakanim i odem na kontrolu snimanja gustine kostiju jer snimak iz perioda baš pre nego sam počela da pijem mg hlorid je govorio da sam zašla u žutu zonu koja se zove osteopenija, početna faza gubljenja kalcijuma iz kostiju. Biće interesantno videti da li se tu moglo nešto izdešavati, naime kažu da je povrat u predjašnje stanje nemoguć ali postoji šansa da se taj proces zaustavi ili uspori.

Kalcijum i magnezijum su veoma povezani tj potrebni su jedno drugom za bolju apsorpciju, uz još neke druge minerale i vitamine,

Sve u svemu, ovo su moja sažeta iskustva nakon 1,5 godine korišćenja magnezijum hlorida. Vidim da je ova tema prosto zamrla i mislim da zaslužuje da se reaktivira.

Moj prvi post na ovom forumu :)

Наједном се појавио као извикан лек, после бобица гоџи и сличних чуда. А тек хималајска со: пише да се таложила пар милиона година. Рок употребе: 2 године. А оних милион година?
Купио сам МгЦл у облику соли, попио са водом и растурио ми желудац. Страшни грчеви. После сам повремено узимо ое кесице са неким укусима, наранџа итд, то су ваљда блаже дозе, и није ми сметало, мада не видим да је ни помогло. Посебно по питању црева (ретка столица, о чему сам већ писао).
Видим да неки утрљавају... Све ми се чини да је само једна интернет помама. Мада, наравно, верујем да је Мг потребан организму, само је питање у каквом облику и колико.

Купио сам МгЦл у облику соли, попио са водом и растурио ми желудац. Страшни грчеви. После сам повремено узимо ое кесице са неким укусима, наранџа итд, то су ваљда блаже дозе, и није ми сметало, мада не видим да је ни помогло. Посебно по питању црева (ретка столица, о чему сам већ писао).
Видим да неки утрљавају... Све ми се чини да је само једна интернет помама. Мада, наравно, верујем да је Мг потребан организму, само је питање у каквом облику и колико.
U vidu kog hemijskog jedinjenja je bio magnezijum u tim kesicama sa ukusima?

Имаш у свим апотекама, разни називи, чини ми се Magnettrans 400 кутија са 20 кесица а може и на комад. Или беше Magnetforce, ма има га свуда. То се стави у уста, не мора чак ни са водом. А чиста Мг со ме развалила. Иначе, на једном месту када сам купио тих 33 грама, није био бео, него провидан. Повукао влагу.

Mg 375 милиграма. Ето, мислио сам да је то заправо магн. хлорид, али није
Dobro, iako mi nisi odgovorio koji je tacno oblik tj. hemijsko jedinjenje bar znamo da NIJE Mg HLORID a u tome je i objasnjenje zasto ti je i iskustvo sa tim nekim drugim hemijskim jedinjenjem magnezijuma bilo DRUGACIJE tj. ti si prakticnim iskustvom uvideo ono sto i jeste najbitnije kod upotrebe minerala - u kom se hemijskom jedinjenju- obliku nalazi.
A ovde je tema 1 konkretni oblik - Mg hlorid pa o drugim oblicima valjda ne treba pisati

Магнезијум утиче на лучење инсулина

http://www.politika.rs/scc/clanak/421680/Magnezijum-utice-na-lucenje-insulina

Магнезијум има веома важну улогу у организму јер учествује у више од 350 метаболичких процеса. Потребе за овим драгоценим минералом повећавају се у случају дуготрајног стреса, бављења спортом, код старијих особа али и код оболелих од дијабетеса. Истраживања показују да магнезијум има важну улогу у метаболизму угљених хидрата, јер утиче на лучење инсулина, а низак ниво магнезијума у организму повезан је са смањеном осетљивошћу на инсулин. Данашња исхрана укључује превише рафиниране хране, а премало оне природно богате магнезијумом. У складу са тим, чак и Светска здравствена организација посебни значај даје води као важном извору магнезијума јер природне минералне воде богате овим минералом могу на природан и једноставан начин да осигурају његову неопходну дневну дозу.

Magnezijum hlorid se ne pije, magnezijum hlorid se MAŽE, zato što se apsorbuje transdermalno, tj preko kože.

Ko ga uzima oralno, tj pije, taj sebe truje i čupa creva i sa srećom mu bilo, iskreno.

Inače je dobra forma magnezijuma, apsorbuje se preko 70%, što se ne može reći za mnoge forme magnezijuma, a naročito ne za oksid koji se jedini nalazi na našem tržištu, i apsorbuje se jedva 10% i laksativ je.

Kvalitetne forme su: glicinat, taurat, hlorid, malat.

Naručujte ljudi iz ino, 21. vek je.

Poslednja izmena:
Magnezijum hlorid se ne pije, magnezijum hlorid se MAŽE, zato što se apsorbuje transdermalno, tj preko kože.

Ko ga uzima oralno, tj pije, taj sebe truje i čupa creva i sa srećom mu bilo, iskreno.

Inače je dobra forma magnezijuma, apsorbuje se preko 70%, što se ne može reći za mnoge forme magnezijuma, a naročito ne za oksid koji se jedini nalazi na našem tržištu, i apsorbuje se jedva 10% i laksativ je.

Kvalitetne forme su: glicinat, taurat, hlorid, malat.

Naručujte ljudi iz ino, 21. vek je.

Nije tacno da Mg oksid jedina forma koja se prodaje na nasem trzistu. Takodje nije tacno da se Mg oksid apsorbuje *jedva 10%* - to je jedan od popularnih *mitova* koji se stalno ponnavljaju. Na srecu, kod Mg (za razliku od duplemenata kalcijuma) se i manje kvalitetne forme (oksid, karbonat...) apsorbuju u znatno vecem procentu (davno sam citao ali, cini mi se, oko 50%).
Glicinat, taurat i malat jesu kvalitetnije forme ali, ako uzmemo u obzir i cenu, treba izracunati da li je opravdano. Kome nije problem da malo vise plati zaista jesu kvalitetniji.
Takodje je vrlo kvalitetan i Mg aspartat (prodaje se i u Srbiji kao i Mg citrat - solidan) a najkvalitetniji Mg orotat. I da, nabavka iz inostranstva je mnooogo povoljnija (kad se radi o ovim kvalitetnijim formama.) Ko hoce Mg karbonat ima ga i u Srbiji za smesnu cenu u DM-u - 300 tableta po 190 mg magnezijuma za nekih 500 dinara. ( ako krsim pravila pominjuci naziv ovog trg. lanca neka moderatori izbrisu ime prodavnica iz moje posl. recenice)

Poslednja izmena:

Back