Magnetna rezonanca

prekodaleko

Početnik
Poruka
15
Zanima me dal se putem magnetne rezonance moze videti cir na zelucu, gastritis ili cir na dvanestopalacnom crevu, odnosno, sta sve moze da nam otrkije magnetna rezonanca? I dal je bolja magnetna rezonanca ili skener? Za gastro probleme.

Na gastroskopiju ne idem pa makar crkla, barijum i snimak zeluca da, onaj izdisajni test na heliko bakeriju okej....ali da gutam ono cudo.......nema sansi, kad perem zube sama sebi ponekad mi dodje da sve ispovratim............fujjjjjjjjjjjj.....nego ozbiljno, sta sve moze da vidi magnetna i sta je bolje magnetna ili skener?

Na gastroskopiju ne idem pa makar crkla, barijum i snimak zeluca da, onaj izdisajni test na heliko bakeriju okej....ali da gutam ono cudo.......nema sansi, kad perem zube sama sebi ponekad mi dodje da sve ispovratim............fujjjjjjjjjjjj.....nego ozbiljno, sta sve moze da vidi magnetna i sta je bolje magnetna ili skener?

Magnetna rezonanca je metoda bez jonizujućeg zračenja, bezbolna je i neškodljiva,rezonanca daje izuzetno precizne analize mekotkivnih struktura kao što su mozak, kičmena moždina, organi stomaka, male karlice.....

Nemoj ici na noviju verziju magnetne mislim da je to ona od 5 tesli,ljudi ono ni najgorem neprijatelju necu da pozelim,ona slabija je ok.

Prema jačini magnetnog polja uređaji za MR snimanje se dele na:
uređaje niske jačine polja - do 0.5 T
uređaje srednje jačine polja - 0.5 T do 1 T
uređaje visoke jačine polja - 1 T i više (1.5 T, 2 T, 3 T, 7 T, …)

Sto se lepo ne posavetujes sa doktorom? Ako stvarno imas problem stisni zube i uradi, ako treba i gastroskopiju.

A sto se MR tice, nisam verovala da je onoliko bucno. Dzabe cepici u usima, dzabe slusalice..

Koliko znam kod nas ima najvise od 3T.

Poslednja izmena:
Prema jačini magnetnog polja uređaji za MR snimanje se dele na:
uređaje niske jačine polja - do 0.5 T
uređaje srednje jačine polja - 0.5 T do 1 T
uređaje visoke jačine polja - 1 T i više (1.5 T, 2 T, 3 T, 7 T, …)

E jbm ga bas znam da u kamenici imaju 2 tipa jaci i slabiji,na oba sam bila,ovaj drugi je smrt a ti proveri broj tesli ja mislim da je 5,znaci smrt u svakom smislu.

Back