Madjarska ponovo izasla na Jadransko more!

Evo ovaj prof i ekonomista sigurno ne smrce belo:

Mozda da ga malo poslusas, pa nam das validne komentare.
Јесте... али да видим професора када би имао своју фирму или фабрику... Да примени то што износи у пракси. Баш да видим да ли би опстао на тржишту.

Мађари су паметно радили последњих 10-ак година и показују колико су способни и колико им је само и једино сопствена земља важна.
Основна ствар одговорне власти је да ради у интересу својих становника.
Не у интересу берзе или интересних кругова удаљених земаља.

Не би Орбан био са 2/3 већином да греши.

Kinezi nemaju više pristup građevinskim projektima u EU, jer EU traži recipročnost za svoje kompanije na kineskom tržištu . Isto vredi za industriju (zbog toga su koreanski i japanski automobili made in EU u EU, tako će biti i sa kinezima - BYD)
kod segedina se gradi fabrika za 10 000 ljudi

u pancevu je nemacku ZF preuzeli kinezi. i u procesu je zamena celog sistema. masine stare 20tak godina se rashoduju i stizu iz kine proizvedene 2023.

kinezi se tek razlecu po evropi, nisu ni poceli

Je li ti smrces belo kada po obicaju razvalis glupost. Istrazi malo koliko su drzave koje su organizovale Expo pre Srbije, zaradile na organizaciji Expo-a. A sto se tice "proizvodnje i privrede", zasto to uopste spominjes kada vam to nista ne znaci. Vi sa vasim blokadama i protestima i studenti sa njihovim blokadama, uveliko rusite i privredu i proizvodnju Srbije. Tu si u pravu, sta ce nama razvoj, proizvodnja i privreda kada cemo to ionako da blokiramo, rusimo i bojkotujemo.....

Pa mi nista od toga nemamo, sve je u stranom vlasnistvu. NIsam siguran da ti razumes sta znaci da je fabrika u stranom vlasnistvu.
Osim toga, neznalice, postoje Expo-i i postoje Expo-i.

Na Expo-u je izlagao Nikola Tesa 1896., na Expo-u ce da se pojavi Ceca i slicni morbuli, i jedini koji tamo moze da se pojavi a da je to vredno pomena je Novak Djokovic.

I molim te objasni mi kako ce jedan VASAR sporta i muzike, jer ako nisi znao mi smo dobili organizaciju Expo-a sporta i muzike, da ZARADI 18 milijardi evra. Ti ocigledno ne znas ni sta znaci ZARADITI - to je ono sto ti ostane kada se odbiju svi troskovi.

Inace nas realni BDP je oko 40 milijardi evra.

I samo da i to pomenemo - necemo mi vracati 18 mijardi, to je kredit na 18 miljardi, mi cemo verovatno morati da vratimo 25-30 milijardi evra.

Znaci po tvojoj logici Expo ce da zaradi pola celog BDP-a Srbije.

MOLIM TE DOZVOLI MI DA TI BUDEM FINANSIJSKI SAVETNIK, da te ojadim da ti ne ostanu ni gace na tebi (sa tom logikom).

Madarsko Srpski odnosu su uglavnom bili u najmanju ruku korektni u smusenim vremenima obicno za tude potrebe su okretani jedni protiv drugih, ali su se oni nakon njih izgladili.
Rakocijeva buna je jedan primer, ona je bila opsti narodni pokret u koji su bili ukljuceni i Srbi, a onda su na nagovor Beca neke pogranicne jedinice napale regularne ugarske snage bez vojnog efekta, nakon bune su se odnosi izgladili.
1848 godine mladani Svetozar Miletic pristupa Kosutu, ali mu nakon kratkog vremea zabija noz u leda. Buna se zavrsava, a nakon izvesnog vremena Svetozar postaje gradonacelnik Novog Sada, 1906 ako se ne varam apelacioni sud u Pesti preinacuje kaznu za ubistvo njegovom zetu Jasi Tomicu na kako da se izrazim, a da na kraci vremenski period.
Kada bismo sumirali vise puta su Srbi nabili noz Madarima u leda nego obratno i to u Juznoj Ugarskoj.
Posto ce se mnogi pozivati na WWII odmah da rascistimo racija, koja je poznata kao novosadska je u ratnim uslovima znaci za vreme rata procesuirana, najverovatnije nije idealno.
Nakon rata samo na Ribarskom ostrvu je ubijeno oko 12000 i recima dvenaest hiljada ljudi sudski postupak ne da nije pokrenut vec se slucaj zataskao o ostalim zlocinima nakon okoncanja rata je izlisno i pisati.

Replika sa ovim smajlijem je blago receno neprimerena, odraz nekulture i nepoznavanja problematike.
Bespotrebno si se našao uvređen, te si počeo da mi deklamuješ istoriju koju i ja poznajem.Čak se dotičeš tematike o tome ko je kome zabio nož u leđa.Nije poenta u tome. Nisi skapirao.

Shvatio sam svi sa tim prezimenima pored Srba poput Madara, Slovaka, ...... su bili Hrvati koji su nastali od 100000 Belih Hrata.
Koliko imate verzija Deretica u Hrvatskoj?
Pa je li Aco marseljski pretvorio sve grko-katolike u srbe?Jeste!!ne tako davno a onda došla banda komunistička kojima je bilo samo važno da nisu sa Papom i ostavilo ih svetosavcima a ako si htio izaći iz te političke organizacije pojela te noć!

Pa je li Aco marseljski pretvorio sve grko-katolike u srbe?Jeste!!ne tako davno a onda došla banda komunistička kojima je bilo samo važno da nisu sa Papom i ostavilo ih svetosavcima a ako si htio izaći iz te političke organizacije pojela te noć!
Na koji nacin si nasao povezanost sa njime, njemu se moze pripisati "dosta toga", ali ne moze na ustrb Hrvata
U Vojvodini postoje grkokatolici, najverovatnije su svi Rusini grkokatolici, na Balkanu im je drugi po velicini centar oko Osijeka, barem bio ne znam najnovije podatke, takode su iste veroispovesti.
Rusini nisu jedini grkokatolici, mislim da cak nisu striktno vezani za naciju iako su na taj nacin nastali uostalom kao sve konfesije i denominacije na ovim prostorima izuzetak je reformacija, ali ona je prica za sebe.

Na koji nacin si nasao povezanost sa njime, njemu se moze pripisati "dosta toga", ali ne moze na ustrb Hrvata
U Vojvodini postoje grkokatolici, najverovatnije su svi Rusini grkokatolici, na Balkanu im je drugi po velicini centar oko Osijeka, barem bio ne znam najnovije podatke, takode su iste veroispovesti.
Rusini nisu jedini grkokatolici, mislim da cak nisu striktno vezani za naciju iako su na taj nacin nastali uostalom kao sve konfesije i denominacije na ovim prostorima izuzetak je reformacija, ali ona je prica za sebe.
Ovo je samo u Crnoj Gori da ne tražim po ostalim državama nastalim raspadom Jugoslavije!
https://www.antenam.net/drustvo/rel...stira-i-crkava-doslo-u-posjed-spc-1920-godine

Kovačima je netko od predaka bio kovač, Horvatima je netko od predaka bio Hrvat, prosto kao pasulj.
rac-srbin
tot-slovak
olah-rumun
Prezime Horvat mogao dobiti i neko ko nije bio Hrvat, ali je recimo ziveo medu njima.
Isto vazi i za ostala prezimena uz napomenu da je Tot nijansa plave boje, plava boja je nacionalna oznaka Slovaka kao sto je zelena Madara, ..... , plava nekada Jugoslavije. Rac je navodno pogrdan naziv za Srbe, Olah za Rumune itd. ali se niko njih ne stidi, sto takode navodi na autenticnost njihovove pogrdnosti najcesce ih nose Madari uz ponovnu napomenu da ne vode svi poreklo od spomenutih naroda kao sto sam naveo.
Nisam primetio da se neko nasao uvredenim prilikom oslovljavanja tim nazivima naprimer Srbin i Slovak koji komuniciraju na madarskom ako se spomene naziv Rac i Tot u nekom kontekstu, ili citatu posto se obicno spominju Slovak i Szerb-Srbin.
Pre bih ih smatrao "arhaicnim" ispravnije starim nazivima.

Back