Mađarska i priznanje KiM-a?

i Rumunije,Rusije,Kine,BiH,....

Ruminija će priznati, mada je njihov predsednik svojevremeno izjavljivao da neće. Juče sam gledala Euro News, samo ove tri zemlje koje sam nabrojala su pomenuli. Rusija, naravno neće, Kina takodje, BiH - stopiraće RS, ali.... skoro sve evropske zemlje će priznati Kosovo. Ne znam šta da kažem. Prilično nam je jadna pozicija i pored sve te borbe u UN.

Slovachka isto netje,sami zapadnjaci rekli.Za Rumuniju sam chuo da netje,pa onda da hotje pa su je opet neki evropski chinovnichitji stavili u grupu od uvek naborojane samo 2-3 zemlje..s tim shto nikada ne nabrajaju jedne te iste 2-3.Videcemo.

Само мала примедба.
Покоља Српског ћивља у Војводини у 2. светском рату није било осим Новосадског масакра, који су извеле окупационе снаге.
Наиме, Мађарско становништво је за разлику од немачког у Банату и Хрвата, одбило да учествује у тим покољима попут Новосадског.
Интересантно је да су чак одбијали да се регрутују у Мађарску војску.
Сам Новосадски масакр је учинио да се готово цело становништво мађарске националности повуче и не учествује активно у рату.

То је једини разлог што Мађари нису протерани 1945.
Са друге стране рата и ниеј било у Војводини, али су мађари били у јединицама ЈА, па напоменимо генерала армије Косту нађа, који је поред тројице Срба био један од команданата 4 армије ЈА.

Otprilike se slazem, mada slabo poznajem tu temu. Sigurno je bilo jos takvih situacija (koliko sam cuo slicno se desilo i u Pancevu ali ne u takvom obimu). U svakom slucaju valjalo bi malo prokupiti podataka i cinjenica i rasvetliti ponasanje Madjara tokom 2. sv. rata u Vojvodini.

Samo da napišem da nisam nikada niti napisala niti mislila na pokolje. Niti da mi to činimo niti da bi Mađari to činili. Kada sam rekla da bi oni mogli da iskoriste ono što je dato mislila sam na otcepljenje Vojvodine od Srbije, koje bi, ako bi bilo moguće mogli samo naši da učine, verujem mirno. A ovi samo da prihvate Vojvodinu kao dobri roditelji. Dakle, nikakvo nasilje mi nije bilo na pameti.
Što se tiče onog spavanja sa puškom to je bilo namerno preterivanje. Naravno da ne mislim da se to bukvalno radi niti da se misli na naselje. Slažem se da se ništa ne sme zaboravljati. Ne znam ni to gde si video, da sam navodno rekla da treba zaboraviti šta je bilo.
Što se Mađara tiče, rekla sam da ne razmišljam o njima. Nisam iz Vojvodine, ali poznajem neke ljude. Pošto sama nemam iskustva ne komentarišem.
A što se Šiptara tiče, eto nisi ništa čuo o njihoj migraciji a oni aktivno kupuju kuće i stanove po celoj Srbiji. LJudi im prodaju svoju imovinu da bi što brže došli do novca. Isto se dešavalo i na Kosovu. NIsu oni tamo došli oružjem, već upravo na način na koji se sada uvlače dublje u Srbiju. Sttrašno je to što ljudi ne znaju za to. E to je problem.

Odreagovao sam na tvoje preterivane jer je zvucalo kao standrardno ismevanje zutih a ovde je moc komunikacije malo smanjena pa nekad ne moze bas tacno zakljuci kojim tonom nesto govoris :)

Naravno da samo budala (opasna budala) moze da prica o ubijanju bilo koga a otcepljenje ce pre da urade Canak i slicna odrodjena fukara nego Madjari. Madjari su posteni gradjani Srbije i muce se kao i Srbi i ne pada im na pamet ratovanje i slicne stvari, prvenstveno jer su vecinom seosko stanovnistvo i domacini a takvi ljudi imaju najzdraviju logiku i pamet. Ja sam njima radim poslednjih 11 godina i nalazim da su posteni, lojalni ali ujedno i zastraseni ali ne od strane Srba i jos manje od SRS-a nego od strane svojih i zutih politicara. Na kraju krajeva kulturan su narod pa cemo sa njima lako da se dogovrimo a sa Siptarima, Hrvatima i sl. nema teorije da se dogovrimo jer su oni naprosto krvolocni divljaci indoktrinirani od kolevke da bezpogovrno mrze Srbe i sve sto pocinja na slovo S. Cast izuzecima ali...

Otprilike se slazem, mada slabo poznajem tu temu. Sigurno je bilo jos takvih situacija (koliko sam cuo slicno se desilo i u Pancevu ali ne u takvom obimu). U svakom slucaju valjalo bi malo prokupiti podataka i cinjenica i rasvetliti ponasanje Madjara tokom 2. sv. rata u Vojvodini.
Па да, када су Мађари ушли у Сомбор прво су обесили мајора Илића Бајку о крст на звонику велике православне цркве Светог Ђорђа и то пред његовим сином и грађанима. О стрељањима нећу причати. :rolleyes:

Па да, када су Мађари ушли у Сомбор прво су обесили мајора Илића Бајку о крст на звонику велике православне цркве Светог Ђорђа и то пред његовим сином и грађанима. О стрељањима нећу причати. :rolleyes:

Onmda je zanimljivo to što ih Tile nije proterao kao i Nemce, Austrijance?

Било је нешто и то је то.

Немци су протерани јер је то био план савезника, а не жеља Тита.

П.С.
Никакви Аустријанци нису овде живели.

Kad si vec kod Austrijanaca... njima kad kazes da je nemac oni polude. Ja se smejao kad se Austrijanac i Nemac raspravljaju da Austrijanac nije/jeste Nemac. Ali oni se bar ne tamane medjusobno nego rade zajedno a mi za koju godinu mozemo da ocekujemo da nas i "Crnogorci" napadnu. E bednici... Nista gore od odrodjenog coveka.

Ne trebamo se mi preterano plašiti Mađara u Vojvodini. Nisu uopšte militantni kao šiptari, a i da jesu malo ih je, svega 350.000. Mađarska porodica u proseku ima jedno ili ni jedno dete. Kad odbiješ one koji su zaista lojalni i koji Srbiju smatraju svojom zemljom, onda opasnosti zaista nema. Ja sam Srbin oženjen Mađaricom. Moj tast nosi oko vrata lanac sa medaljonom na kome je s jedne strane dvoglavi orao, a sa druge kralj Petar. Zamislite da li je moguće naći Šiptara koji nosi tako nešto?

Ne trebamo se mi preterano plašiti Mađara u Vojvodini. Nisu uopšte militantni kao šiptari, a i da jesu malo ih je, svega 350.000.
?

Kako neki rešavaju KiM, ko kaže da uopšte i jedan vojvođanski Mađar treba da i pomisli o uzimanju oružja u ruke!?:D
Volja naroda se mora priznati, bez obzira jel' to radi ugroženosti, umišljene ugroženosti ili radi straha od Marsovaca!

Kad si vec kod Austrijanaca... njima kad kazes da je nemac oni polude. Ja se smejao kad se Austrijanac i Nemac raspravljaju da Austrijanac nije/jeste Nemac. Ali oni se bar ne tamane medjusobno nego rade zajedno a mi za koju godinu mozemo da ocekujemo da nas i "Crnogorci" napadnu. E bednici... Nista gore od odrodjenog coveka.
Аустријанци су настали, јер су били под Хабзбурзима, а да јесу пореклом Немци јесу, али су временом формирани као Аустријанци и истина је да се увреде кад им се каже да су Немци, причао сам с некима ;). Исто важи и за Швајцарце.

П.С.
"Највећи" Немац Хитлер је био Аустријанац. :D

Примера је било и у Мађарској.Сетите се грофа Телекија и Ендреа Бајчи Жилинског.

crnogorci pretenduju na chachak
bugari oce nish
hrvati do zemuna : )

shalu na stranu
na teritoriji gde imash svega 100-injak hiljada srba
a gotovo 3 miliona albanaca
i gde josh politichkim potezima zabranish toj manjini (iz matice)
da uchestvuju u parlamentu te "tvorevine"
shta ochekivati....???
u ustavu pishe da je kosovo ne odvojivi deo srbije
moja devojka i ja napisali ugovor overili u sudu, da je ova zgrada sa 54 stana
nasha i neodvojiva od nasheg vlasnishtva : )
ako prodje, osvojicemo celo naselje
a mozzda i shire :lol:

crnogorci pretenduju na chachak
bugari oce nish
hrvati do zemuna : )

shalu na stranu
na teritoriji gde imash svega 100-injak hiljada srba
a gotovo 3 miliona albanaca
i gde josh politichkim potezima zabranish toj manjini (iz matice)
da uchestvuju u parlamentu te "tvorevine"
shta ochekivati....???
u ustavu pishe da je kosovo ne odvojivi deo srbije
moja devojka i ja napisali ugovor overili u sudu, da je ova zgrada sa 54 stana
nasha i neodvojiva od nasheg vlasnishtva : )
ako prodje, osvojicemo celo naselje
a mozzda i shire :lol:

3 mil Siptara? !! Lol.. lupio i opstao ziv :lol:

Po njihovom popisu stanovnistva koji su radili 2003. navodno ih nije bilo vide od 800k pa sad to kriju kao zmija noge. U svakom slucaju 3 mil ih nema sigurno a ni 2.

Podseti nas sta je bilo sa njima. Hvala.

Ако се не варам гроф Телеки је извршио самоубиство због нарушеног споразума о ненападању између Мађарске и Југославије а Ендре Бајчи Жилински је био посланик у мађарском парламенту који се побунио због рације у Шајка'шкој и рекао је да је то највећа срамота мађарског народа.Мислим да га је Хортијев режим накнадно обесио.

Back