Derer
Buduća legenda
- Poruka
- 43.114
i Rumunije,Rusije,Kine,BiH,....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i Rumunije,Rusije,Kine,BiH,....
Само мала примедба.
Покоља Српског ћивља у Војводини у 2. светском рату није било осим Новосадског масакра, који су извеле окупационе снаге.
Наиме, Мађарско становништво је за разлику од немачког у Банату и Хрвата, одбило да учествује у тим покољима попут Новосадског.
Интересантно је да су чак одбијали да се регрутују у Мађарску војску.
Сам Новосадски масакр је учинио да се готово цело становништво мађарске националности повуче и не учествује активно у рату.
То је једини разлог што Мађари нису протерани 1945.
Са друге стране рата и ниеј било у Војводини, али су мађари били у јединицама ЈА, па напоменимо генерала армије Косту нађа, који је поред тројице Срба био један од команданата 4 армије ЈА.
Samo da napišem da nisam nikada niti napisala niti mislila na pokolje. Niti da mi to činimo niti da bi Mađari to činili. Kada sam rekla da bi oni mogli da iskoriste ono što je dato mislila sam na otcepljenje Vojvodine od Srbije, koje bi, ako bi bilo moguće mogli samo naši da učine, verujem mirno. A ovi samo da prihvate Vojvodinu kao dobri roditelji. Dakle, nikakvo nasilje mi nije bilo na pameti.
Što se tiče onog spavanja sa puškom to je bilo namerno preterivanje. Naravno da ne mislim da se to bukvalno radi niti da se misli na naselje. Slažem se da se ništa ne sme zaboravljati. Ne znam ni to gde si video, da sam navodno rekla da treba zaboraviti šta je bilo.
Što se Mađara tiče, rekla sam da ne razmišljam o njima. Nisam iz Vojvodine, ali poznajem neke ljude. Pošto sama nemam iskustva ne komentarišem.
A što se Šiptara tiče, eto nisi ništa čuo o njihoj migraciji a oni aktivno kupuju kuće i stanove po celoj Srbiji. LJudi im prodaju svoju imovinu da bi što brže došli do novca. Isto se dešavalo i na Kosovu. NIsu oni tamo došli oružjem, već upravo na način na koji se sada uvlače dublje u Srbiju. Sttrašno je to što ljudi ne znaju za to. E to je problem.
Па да, када су Мађари ушли у Сомбор прво су обесили мајора Илића Бајку о крст на звонику велике православне цркве Светог Ђорђа и то пред његовим сином и грађанима. О стрељањима нећу причати. :rolleyes:Otprilike se slazem, mada slabo poznajem tu temu. Sigurno je bilo jos takvih situacija (koliko sam cuo slicno se desilo i u Pancevu ali ne u takvom obimu). U svakom slucaju valjalo bi malo prokupiti podataka i cinjenica i rasvetliti ponasanje Madjara tokom 2. sv. rata u Vojvodini.
Vidim da ste se počeli baviti nekim nebitnim zemljama, to da li će Madjarska priznati Kosovo je bitno onoliko koliko i to da li će Zimbabve priznati isto. 8-)
Па да, када су Мађари ушли у Сомбор прво су обесили мајора Илића Бајку о крст на звонику велике православне цркве Светог Ђорђа и то пред његовим сином и грађанима. О стрељањима нећу причати. :rolleyes:
Било је нешто и то је то.Onmda je zanimljivo to što ih Tile nije proterao kao i Nemce, Austrijance?
Било је нешто и то је то.
Немци су протерани јер је то био план савезника, а не жеља Тита.
П.С.
Никакви Аустријанци нису овде живели.
Vidim da ste se počeli baviti nekim nebitnim zemljama, to da li će Madjarska priznati Kosovo je bitno onoliko koliko i to da li će Zimbabve priznati isto. 8-)
Ne trebamo se mi preterano plašiti Mađara u Vojvodini. Nisu uopšte militantni kao šiptari, a i da jesu malo ih je, svega 350.000.
?
Аустријанци су настали, јер су били под Хабзбурзима, а да јесу пореклом Немци јесу, али су временом формирани као Аустријанци и истина је да се увреде кад им се каже да су Немци, причао сам с некимаKad si vec kod Austrijanaca... njima kad kazes da je nemac oni polude. Ja se smejao kad se Austrijanac i Nemac raspravljaju da Austrijanac nije/jeste Nemac. Ali oni se bar ne tamane medjusobno nego rade zajedno a mi za koju godinu mozemo da ocekujemo da nas i "Crnogorci" napadnu. E bednici... Nista gore od odrodjenog coveka.
Hoće, priznaće svi osim Kipra, Grčke i Španije.
Otprilike se slazem, mada slabo poznajem tu temu. Sigurno je bilo jos takvih situacija (koliko sam cuo slicno se desilo i u Pancevu ali ne u takvom obimu). U svakom slucaju valjalo bi malo prokupiti podataka i cinjenica i rasvetliti ponasanje Madjara tokom 2. sv. rata u Vojvodini.
crnogorci pretenduju na chachak
bugari oce nish
hrvati do zemuna : )
shalu na stranu
na teritoriji gde imash svega 100-injak hiljada srba
a gotovo 3 miliona albanaca
i gde josh politichkim potezima zabranish toj manjini (iz matice)
da uchestvuju u parlamentu te "tvorevine"
shta ochekivati....???
u ustavu pishe da je kosovo ne odvojivi deo srbije
moja devojka i ja napisali ugovor overili u sudu, da je ova zgrada sa 54 stana
nasha i neodvojiva od nasheg vlasnishtva : )
ako prodje, osvojicemo celo naselje
a mozzda i shire![]()
Примера је било и у Мађарској.Сетите се грофа Телекија и Ендреа Бајчи Жилинског.
Podseti nas sta je bilo sa njima. Hvala.