Macro fotke

a ova je mogla i u bokeh

a4gy.jpg

ova poslednja bi bila makro da si ufotkala čeri paradajzitj i sa macinom šapom bi se dobila dimenzija...ali bi trebalo da
budu zumirane (uvećane) da se macina dlakica svaka vidi a čerika da bude onda srazmerno velik :)

ma evo primeri..numem sa flikera da kopiram
http://farm8.static.flickr.com/7086/7292940650_3a80615697_m.jpg

http://www.flickr.com/photos/paradajz/7292923370/in/photostream/

ak nisam u pravu -pomagajte :)

- - - - - - - - - -

uuups..pa šapica i jeste zumirana..lele tek sada videh :prstic:

pa da sapica je upala u prvi plan pa je ona ispala izostrena :aha:

Emocijo, pre sat-dva dao mi prijatelj one macro tube..One bez električnih stvari u sebi, pa se sve moram ručno podešavati.
Reci ti meni, pošto si iskusna već, jel moguće da moraš imati toliko mirno ruku za makro fotografiju ili to sa makro objektivom ide lakše? :D
Ja evo sat vremena pokušavam nešto fotografisati, našao sam baš lepog pauka..ali džaba :D

Emocijo, pre sat-dva dao mi prijatelj one macro tube..One bez električnih stvari u sebi, pa se sve moram ručno podešavati.
Reci ti meni, pošto si iskusna već, jel moguće da moraš imati toliko mirno ruku za makro fotografiju ili to sa makro objektivom ide lakše? :D
Ja evo sat vremena pokušavam nešto fotografisati, našao sam baš lepog pauka..ali džaba :D

Moje rade i sa auto fokusom,tj.od tri,dve rade.Treća je falična,pa je i ne koristim.Kada manuelno fokusiram,meni je veći problem oštrina vida,nego mirna ruka.
A kako je raditi makro,bez makro objektiva,ne znam.Nisam probala.
Čak i ovako ne uspe svaka fotografija,pomeri se fokus npr. sa oka na nogicu, i ne valja.Ili je insekt nemiran,pa ga i ne pogodim uopšte.

Strpljenje :.....nije to baš lako kako izgleda.:D Zamisli kako ćeš biti srećan kada ti napokon jedna fotka uspe.:lol:

Očekujemo tog pauka :heart: ovde.

Moje rade i sa auto fokusom,tj.od tri,dve rade.Treća je falična,pa je i ne koristim.Kada manuelno fokusiram,meni je veći problem oštrina vida,nego mirna ruka.
A kako je raditi makro,bez makro objektiva,ne znam.Nisam probala.
Čak i ovako ne uspe svaka fotografija,pomeri se fokus npr. sa oka na nogicu, i ne valja.Ili je insekt nemiran,pa ga i ne pogodim uopšte.

Strpljenje :.....nije to baš lako kako izgleda.:D Zamisli kako ćeš biti srećan kada ti napokon jedna fotka uspe.:lol:

Očekujemo tog pauka :heart: ovde.

Ja koristim 50mm + te tri tube (9mm+16mm+30mm) pa sa sva tri mu moram prići jako blizu. Teoretski 4cm samo, a i bliže u praksi :D
Izuzetno frustrirajuće iskustvo :lol: Kao da pokušavam ugurati konac kroz onu ušicu od igle...nekih pola sata na ovih +40 :D
Pri tome nikako da ispadne ni približno dobro.
Evo recimo ovako:

2h693ps.jpg

Čak sam mu i osu ubacio u mrežu, da ga malo nahranim, smotao je u mrežu za manje sekundu :eek:

Nisam znao i da leptire jedu :)
NIšta...hrani ih osama da ne diraju leptire. Vidiš kako ja svog hranim :D
Ovo je taj, samo ovo nije makro :D

mw6u4k.jpg
Taj pauk je dosta velik,bar ovaj primerak kod mene.Samo uvek stoji naglavačke i sa druge strane mreže,pa mu mogu uslikati samo trbuh .Vidim da je i tvoj u toj pozi.:D

Nije leptir bio u mreži,nego ga je uhvatio ovakav beli pauk,na cvetu.

2vky.jpg

yta6.jpg

hv10.jpg

3t9d.jpg

Poslednja izmena:
Zanimljivo. A kako ih uhvati tako bez mreže...neobično. Jel znaš kako se zove taj pauk?
Lepo si ti to nama prenela :)

Crab spider.

Ponekad napravi sebi zaklon,slepi latice,i odatle vreba žrtvu.Tako rade sada na hortenziji.Ili se samo sakrije sa donje strane,ako je veći cvet.To su moja zapažanja.:lol:

Poslednja izmena:

Back