Macro fotke

Brdza,pogledaj ovaj link i videces kako izgleda close-up staklo koje se stavlja na obican objektiv. Fora je da sa obicnim objektivom mozes da pridjes insektu na otprilike 40cm a kad nasrafis ovaj filter mozes da mu pridjes i fokusiras na 10cm. Nisam probao ali kazu da mozes da stavis i dva filtera za redom i da dobijes jos bolji efekat priblizenja. Ova stakla mogu da se nasrafe i na vec postojece UV i ostale filtere a kostaju samo 15€.
Ovo je dobra kupovina za sve koji zele da slikaju predmete izbliza a nemaju novca za makro objektiv.

http://www.axelfoto.com/sr/index1.php?page=foto-specifikacija&kategorija=ostala%20foto%20oprema&proizvodjac=razno&id_proizvoda=243

Brdza,pogledaj ovaj link i videces kako izgleda close-up staklo koje se stavlja na obican objektiv. Fora je da sa obicnim objektivom mozes da pridjes insektu na otprilike 40cm a kad nasrafis ovaj filter mozes da mu pridjes i fokusiras na 10cm. Nisam probao ali kazu da mozes da stavis i dva filtera za redom i da dobijes jos bolji efekat priblizenja. Ova stakla mogu da se nasrafe i na vec postojece UV i ostale filtere a kostaju samo 15€.
Ovo je dobra kupovina za sve koji zele da slikaju predmete izbliza a nemaju novca za makro objektiv.

http://www.axelfoto.com/sr/index1.php?page=foto-specifikacija&kategorija=ostala%20foto%20oprema&proizvodjac=razno&id_proizvoda=243

Da, to je dobra kupovina ali samo za slikanje predmeta izbliza. Skoro sve ostalo ce da pobegne.
Cuo sam za filtere ali me ne privlace toliko koliko objektiv. Tamo u ponudi nema filter sa precnikom 72mm.

Jeste da je makro objektiv mnooooooogo bolji ali je ovo jeftina alternativa. Sto se tice precnika slobodno pozovi jer nisu postavili bas sve promere koje imaju a non--stop stizu novi.
Probao sam da stavim taj filter na makro objektiv (na sajtu nisu imali taj precnik a kad sam zvao ima) i evo rezultata. Naravno uz krop

Namrsteni

Vilinkonjic4-1.jpg

Nasmejani

Vilinkonjic3-1.jpg

Da video sam je, Predraze :D, u kometarima. Ima pravo Milan ja ga poznajem i dosta me je naucio i ima sjajno oko za fotografiju... Izasla je i meni jedna u ovomesecnom broju, strana 59 skroz dole desno.

ihaj... ovo je dobro... volela bih da te vidim za jedno godinu dve kako ce onda da izgledaju tvoji radovi... kontam mnogo bolje... nije da ovo nije dobro... ali kontam da ces zabosti za jedno godinu dana...

Djole,nisam ga uopste mnogo ostrio,Tamron 90mm ima odlicnu ostrinu a ja fotke minimalno obradjujem.
...creatrix...,videcemo sta ce da bude za godinu-dve samo da smo zivi i zdravi. :)
Ima dosta mesta za napredovanje a i trebao bih da kupim jos neki fotografski "alat" pa da sve to ode na neki visi nivo.
Evo jos jednog skupljaca bisera (slican kadar,drugi akter i drugacija pozadina)

Pauk-1.jpg

Evo jedne pcelice :)
Slikao sam je za experiment sa svetlom. Napravio sam neku skalameriju koja predstavlja rucno napravljen difuzer za pop-up blic i daje odlicno meko svetlo (vidi se na primeru pcele) ali ne moze da daleko baci blic tako da je koristan samo na objekte koji su bas blizu.

Pcela1-1.jpg

Poslednja izmena:
Hocu,hocu,nego da iskoristim vreme dok ima insekata a na zimu eto zanimacije. Imam par ideja. Ovaj difuzer sto sam napravio se ubio za slikanje metala gde ne treba da se vidi jak odsjaj blica

Sam objektiv vec pravi uvelicavanje 1:1 a ono close-up(+3) staklence koristim po nekad (da,imam ga) za jos vece priblizavanje objekta,skoro dok ne dodirne samo staklo objektiva. E tu se javlje problem osvetljenja jer pop-up blic ne moze da baci svetlo na objekat koji je suvise blizu jer mu smeta sam objektiv i pravi senku. E,tu sam mu ja doskocio svojim rucno napravljenim difuzerom kod koga nema mrtvih uglova za svetlo a i dosta ga omeksava pa neme pregorelih delova a ni jakih senki.
Evo kako to moje cudo izgleda (nemoj da se smejes)

Difuzer2-1.jpg

Difuzer1-1.jpg

Difuzer3-1.jpg

Jos ga usavrsavam i trenutna mana mu je da nema jako svetlo na vecu daljinu

Back