Macro fotke

Moza sam neku od ovih fotografija postavio i ranije ;)

3958868229_5f21213bca_o-1.jpg

3958864909_8c61f8b974_o-1.jpg

3958954745_10282bb2c1_o-1.jpg

@mocapura moca dobro su ispale te smrdibube ;)
@B.G.D.Lejdi, lepe fotke mada je kvalitet malo lošiji, odn. fali tu malo oštrine (verovatno je crop u pitanju)
@Nina, lepo ali izbegavaj centralno kadriranje ;)
@mr.malik, lepe fotke - druga najbolja.
@Kjær, dobro je primećen mrav i cvet mada dosta nespretno snimljeno. Dosta smeta trava. Samo napred! ;)

Evo da Vam javim vest koja može biti veoma dobra za sve nas koji volimo makro fotografiju. Pošto je tema "prakse na delu" u najnovijem broju časopisa ReFoto makro fotografija logično je da bude objavljen i konkurs na tu temu gde možemo slati najbolje makro fotke koje imamo. Međutim, vremenom su ti konkursi nekako ispali iz opticaja. Nakon razgovora sa urednikom u vezi makro konkursa postigao sam nezvanični dogovor da ako bude primljeno dosta kvalitetnih makro fotografija on će probati da ubedi redakciju da napravi par strana za te fotke.
To je baš lepa vest i svako ko smatra da ima dobre makro fotke koje vredi videti neka pošalje na email adresu citaoci@refoto.co.rs sa naslovom Praksa na delu i može se poslati do 10 radova po autoru. Rok za slanje je do 15 decembra.
Treba iskoristiti ovu priliku i pokazati kakve makro fotke imamo za pokazivanje ;)

Nadam se da će konkurs uspeti :)

Hvala društvo :)

@pura moca, za ovu fotku sam koristio sigmu 150/2.8 macro i to je klasičan makro objektiv sa maksimalnim uvećanjem od 1:1, ali sa većom žižnom daljinom (150mm). To znači da maksimalno uvećanje od insekta dobijem sa razdaljine od nekoh 15-tak cm od objektiva.
S druge strane objektiv MP-E65 koji sam skoro nabavio je "nenormalan" makro objektiv :mrgreen:
Sa njim se mogu postići uvećanja i do 5:1 što je veoma mnogo ako se zna da klasičan mikroskop ima uvećanje 10:1

Back