Macro fotke

68k3.jpg

ty6v.jpg

0o4w.jpg

blc0.jpg

5aln.jpg

z5tp.jpg

...

slet.. slet.. buba maro

:cool:

razgledajući fotografije br. 3 & 4

ako mi je dozvoljeno

vrati mi se odnekud u pamet (?!):

duhovna vertikala & telesna horizontala

vazda deluju zaJEDNO

a rezultanta bi mogla biti

kako slika generiše

:think:

hm.. dijagonala!

:lol:

svaka Čast emo i za ovaj niz

:klap:

ne znam šta je pitanje, ali odgovor je definitivno sex

V. A.​

Показивао сам ово раније, али се не сећам и ове с руком...

већег паука за мој век нисам видео.... ако не рачунамо оне по тераријумима..

Argiope bruennichi

Делује... до тад никад нсиам видео тако обојеног и тако великог паука, па и нисам био баш много слободан... ту су и мрежа и рука и паук вертикално, а рука је од... ње, тек сантиметар иза... касније сам видео да се и деца играју с њима по јутубету па ме било мало и срамота што сам цвикао, али... а касније сам ваздан читао о тој врсти...
Има овамо и о њима а и има и финих слика...
Не нарочито естетски, али свакако изузетно ефикасан макро...

http://ednieuw.home.xs4all.nl/Spiders/Araneidae/Argiope/ArgiopeBruennichi.htm

To je onako domace nazvan "osoliki pauk", pretpostavljam zbog boje (valjda nije ujed takav :mrgreen:)
Volim insekte, ali pauka se malko plasim, pogotovu tako velikih mada ih slikam bez problema. Imam i tog osolikog u galeriji ali sam ga slikao bas na pocetku makro karijere.

Od @Emocijinih fotki na mene je najveci utisak ostavila ona sa leptirom zbog lepe pozadine, boja i veoma interesantnog leptira (#2 i #6 su takodje extra ispale). Kadriranje nije bas najsrecnije, a ja sam pokusao nesto na brzinu mada to moze jos mnogo bolje :)

• Podržavam
Reactions: !JO
Imam dosta paukova u bašti,čak i velikih,samo mi se ne dopadaju moje fotke sa njima.
Teško im je prići,pa ih ne mogu fotografisati iz interesantnog ugla.A i krakati su,pa im poneka noga ispadne sa fotke.

@DeVil79,hvala na komentarima.Fotka sa leptirom je tolika,nije kropovana,tako da verovatno i ne može bolje da se uradi od onog kropa koji si ti uradio.
Imam tog leptira i ovde,kompozicija je možda bolja,samo mi je ona prva bila interesantnija.

sqd3.jpg

Back