Macro fotke

img3345msolata1280x853.jpg

img3362msolata1280x851.jpg

Poslednja izmena:
. .

50m4f8safd25u.jpg

Canon AE-1 + FD50mm f/3.5 Macro + ET25 U <> 1/4 sec na f/8 <> Centuria 200

eto

uhvati i mene neka Emocija

pa resih da se umetnem

sa svom svojom Analogijom

medju ove digitalne hedoniste

:mrgreen:

50m2f4f56safd50u.jpg

Canon AE-1 + FD50mm f/3.5 Macro + ET50 U <> 1/2 sec na f/4 (ili 5.6) <> Centuria 200

:flert:

ocekujte nabadanje..

s' Postovanjem, vas Makro.

Poslednja izmena:
@Emocija, poslednja je po mom ukusu :)

Evo jednog v.konjica koji je resio da se ugreje na mom prstu
vk800-1.jpg

i krop gde se vidi vise detalja oka
krop800-5-1.jpg

I jedan leptiric sa rosom
80020krop_zpsccf0ccea-1.jpg

Ovo su neke male ose uhvacene na spavanju
DSC_8173800-1.jpg

krop
DSC_8173kropKROP800-1.jpg

Ova gusenica je fino pozirala
ful2net800_zps3bf701a7-1.jpg

PoZz i slikajte insekte sto vise jer je uskoro kraj sezone ;)

. .

i evo ga

:)

1/4sec na f/8, 100% crop test, naravno

bez ikakvih filtera & post-editovanja

sa skeniranih samo 6 sega-mega piksela:

crop100test.jpg

:think:

moram priznati - nije lose

ALI

film zahteva skenjiranje u adekvatnijoj rezoluciji

:cool:

sto ce ubuduce biti i moj standard: HD 3650×5444 !

P.S. - moja oprema stara je 30-40 godina i nema te prasine koja joj moze nauditi

sve (i bez Auto Focus-a, Image Stabilization-a & Ultra Sonic Motor-a) apsolutno savrseno funkcionise

a famozni (i mnogima danas nedostupni) full frame vec poodavno imam u zajednici sa ovim "starinama"

:zaljubljena:

njaoo.. sustigao me je juce i dugo zeljeni mint state Canon A-1

+ Zadovoljstvo crtanja uz pomoc Svetlosti, na ovaj ILI drugi nacin, svakako da je nemerljivo.

@ Kahme, svaka cast za makro fotke radjene klasicnim filmom! To spada u red naucne fantastike. Nedavno sam sa urednikom "jednog" fotografskog casopisa poveo temu analogne makrofotografije koju je on svojevremeno radio i shvatio sam koliko je to tesko, da ne kazem nemoguce (osim ako nemas brdo para). O cemu se radi - sa filmom nikad nisi na cisto da li je fokus na mestu dok se kod digitalne fotografije za cas proveri na displeju, tu je klasicni tehnicki problem (da li je svetlo eksponirano kako treba, a brzina, a otvor blende?!) koji je lako proveriti na telima nivije generacije koja je dostupna svima sa malko dubljim novcanikom. Focus stacking tehnika ne dolazi u obzir, a cena razvijanja filma (i kupovina istog) je dodatni problem. Sve u svemu - jos jednom svaka cast i zelje da predjes na digitalizaciju (koja mozda bude sprzena ako nas 12.12.2012. (kada ce da udari neverevotno jaka solarna oluja koju svi predvidjaju :mrgreen:)

E, sada da predjemo na onaj eticki deo ;)
Nadam se da si sve ovo izveo pomocu mrtve ose (sto bih mogao zakljuciti po stavu ose, nozice povijene kao i antene, a i ziva osa se nikad ne moze nabosti na stvarcice,a kamoli debele bodlje kaktusa, a da ne pominjem da je tesko ubosti fokus sa digitalnim SLR-om, a kamoli analognim). U principu i ne vidim najbolje na poslednjoj "nabadanje", ali pretpostavljam da je tu jer si u prethodnom postu to naveo. Pravilo svih ljubitelja makrofotografije sa insektima je da nijedan insekt ne bude povredjen tokom snimanja ili zbog potrebe snimanja (jer nijedan zivot ne vredi dobre makrofotografije).

Sve u svemu odlicne makro (closeUp) fotografije posebno gledajuci kojom su opremom napravljene, ali minus za "montazu".

PoZz i nastavi da juris insekte, ali sa digitalnom tehnologijom (lakse je) i sa zivim modelima ;)

Poslednja izmena:
^ ^ ^

@ DeVil79

nista nije "naucna fantastika" ako tacno znas sta, gde, sa cim & kako radis:

moji analogni aparati takodje sadrze mikroprocesore koji mi pomazu da u svakom trenutku, kroz trazilo

jasno vidim parametre koji su mi neophodno potrebni - a sve ostalo momentalno-manuelno je na meni

:worth:

i na onome Geometru iznad

osa je, opijena toplim vestackim svetlom, sama odlucno svrsila u staklenoj plafonjerci

pa sam, posle mesec-dva moga dobrovoljnog & njenog prinudnog lenstvovanja, resio

da je odatle smrtno ojadjenu izbavim - za potrebe (after)life-size test makroisanja

:rumenko:

i nije nabodena, kao sto odlicno pretpostavljas - samo je najneznije moguce naslonjena na trn

mozda neces razumeti, ALI ja zaista verujem svome oku

& digitalne prednosti me uopste ne zanimaju, osim u smislu HD Vidoja

uz adekvatni adapter i sa mojom FD retro-mehanickom optikom

naime, imam utisak da nas digitalizacija prakticno odvaja od Sustine

:mrgreen:

uskoro slady A-1 shooting + FUJI Superia 1600 ASA, umesto probnog Centuria 200

(koji sam uzgred dobio za dzabe, jer mu je istekao rok pre skoro dve godine)

:D

te rad u prirodnijim uslovima & naravno, naknadno HD skeniranje

pa cemo (nadam se) zajedno uociti da li u Konacnici i postoji nekakva Razlika

(?!)

HVALA na dobronamernosti, razumevanju & pohvali

- komfor u radu za mene je vise nego nepozeljan

od "zivljih modela" preferiram lepo vaspitane devojke

mada, za Razdaljinu & Pokret vrlo je verovatno da si u pravu

:bye:

(GLEDAM & UCIM)

P.S. - cisto "zbog radi" Znanja & gore istaknutog Nacela: bilo je bogami i strastvenih Makroista koji su leptire opijali razblazenom votkom, iz malih tacnica :hahaha: u miomirisnom livadskom ambijentu.. kako bi ih sto efikasnije usporili-prilagodili svojim eticko-tehnickim neMogucnostima.

Back