Macro fotke

@Emocija, baš si se raspucala po insektima, lepe fotke :)
Potrudi se da ih slikaš spreda, odn. da im je glava okrenuta objektivu. To je nešto osnovno što treba da forsiraš. Znam da je u početku to veoma teško jer insekti namerno okreću fotografima zadnjicu, ali će fotke biti mnogo bolje i prijatnije za oko. I gedaj da fokus bude na očima ;)

Horsefly - Haematopota italica
800-37-1.jpg

krop
800krop-12-1.jpg

@Emocija, baš si se raspucala po insektima, lepe fotke :)
Potrudi se da ih slikaš spreda, odn. da im je glava okrenuta objektivu. To je nešto osnovno što treba da forsiraš. Znam da je u početku to veoma teško jer insekti namerno okreću fotografima zadnjicu, ali će fotke biti mnogo bolje i prijatnije za oko. I gedaj da fokus bude na očima ;)

Horsefly - Haematopota italica
800-37-1.jpg

krop
800krop-12-1.jpg

Lepa ti je ova Horsefly - Haematopota italica.:)

Hvala na savetima,a posebno me se dojmilo ovo za fokus na očima.Presrećna sam kada mi fokus bude na insektu,bilo gde.:zcepanje:

Samo sam na ovoj slici probala da fokusiram baš zadnjicu,jer mi se dopala.:rumenko:

Poslednja izmena:
Znam kako je, i ja sam prošao tu školu. Ali kada naiđeš na strpljivije modele potrudi se da odradiš fotku što je moguće bolje ;)

Evo još jedne fotke obada :)
ob800-1.jpg

krop
ob800krop-1.jpg

I jedan vilin konjic koji je pozirao na mom palcu
800-38-1.jpg

Свака част на одличним фотографијама и стрпљењу!

На овај начин та мала дивна чудовишта показују сву своју комплексност, померену лепоту и сврсисходност.

Back