Macku dajem virsle

Moj mačak je jednom udavio zmiju i doneo je doma.Ali je nije pojeo,...verovatno je očekivao da ja to uradim. 😁
To je bio poklon. Da se vidi da i on privređuje. :)

Inače, moja pokojna maca je imala dobar njuh za kvalitetno meso. Ako nešto ne bi htela da jede - obično je značilo da nije dobro, tj. da nije čisto meso već da ima soje ili nekih drugih dodataka.

Ja ne znam nista, ali probam...
Macka , vrhunski znalac lovi sve zivo sto leti , tj nema vise nista da leti km daleko oko nje, nece sardine....onjusi i ode..

Psa sam ubio tako sto sam mu dao dzigericu zivu, mislio sam da psi to smeju , a jes bila malo sumnjiva po izgledu ali bre za ljude kupljena...6 meseci , pocela dlaka da mu opada i ode...
Nije moj pas ali vlasnik ga je bas zanemarivao.

Ako budete nakudili virsle, mi ljudi prelazimo na one matijevic hrane za macke...

Ja ne znam nista, ali probam...
Macka , vrhunski znalac lovi sve zivo sto leti , tj nema vise nista da leti km daleko oko nje, nece sardine....onjusi i ode..
Možda zato što nisu žive? 🤔 Ili imaju aromu (mirišu na limun i slično)? 🤔
Moje mačke su uvek preferirale živo meso... Poslednja maca koju sam imala je volela glave prženih girica, a mace koje žive kod nas u komšiluku (nikome ne pripadaju, ali ih svi hranimo) uopšte ne vole girice. Ne pojedu ih, već ih ostave, pa ih pojede neki pas ako naiđe.

mislite da je pametno da macku dajem virsle? znam da nisu zdrave za ljude,daleko bilo da su zdrave...al ne znam sta bih mu davao posto ne moze samo granule.
ne brineš ništa
te viršle koje hoće mačak nešto i vrede
a kad su pune hemije i aditiva neće da im pridje ni kad su kuvane

a što.mu ne daš sardinu?
jeftinije, pametnije i više će te voli

ne brineš ništa
te viršle koje hoće mačak nešto i vrede
a kad su pune hemije i aditiva neće da im pridje ni kad su kuvane

a što.mu ne daš sardinu?
jeftinije, pametnije i više će te voli

nzm kako mislis sardine jeftinije kad su skuplje. :) konzerva skupa. a virsle za 200 dinara bukvalno da jede nedelju dana ima. malo ste me zaplasili onda bolje da mu potopim granule u mleko od sad na nadalje.

nzm kako mislis sardine jeftinije kad su skuplje. :) konzerva skupa. a virsle za 200 dinara bukvalno da jede nedelju dana ima. malo ste me zaplasili onda bolje da mu potopim granule u mleko od sad na nadalje.
imaš sardine od 70 din
unutra tri lepa komada
pa tri puta može da jede
jer ako nas ljude to zasiti a veći smo...
a sreći nigde kraja, rep uspravan ko raketa :D

Hahah ima cudnih macaka, ne treba praviti debile od njih nego ih pustiti da love a ako budu neuspjesni u lovu, kod kuce ih ceka hrana. (kad zatraze)
za razliku od kera, mačka će rado da podeli sa vlasnikom šta ulovi, možda to nije na našem jelivniku ali to je njen doprinos zajednici, ona zaradila pa da pomogne

nikako je ne treba grditi zbog tog čina!

Za macke je najvaznija proteinska hrana.
Jesce oni i ribu, ali pre ce polaptati mleko, jaja (moze i živa), gotovo bilo koju vrstu mesa, iznutrica (ne vole bas svinju onoliko koliko je mi volimo). U slucaju siromastva, pojesce bubasvabu, skakavca ili neku drugu socnu bubu. Ali najbolje je da idu da love ako ikako mogu. Mislim da je bolja meka hrana nego granule. Granule samo kad nema nista drugo.

Moze biti da je to uradio iz protesta jer mu se nije svidjela hrana koju je dobijao tih dana.
Ne verujem, verovatnije je da ju je doneo da se pohvali kakav je lovac.
Jedan od mojih macaka je redovno donosio miseve u kucu, doneo bi ga, pokazao meni a onda bi se malo sa njima igrao, a onda bi mu pobegli, kad izgubi interesovanje za igru. Sutra bi ga opet ulovio....

Back