MACKA U RUPI VEC 3 DANA!!!

Da se ne ponavljam:

1) Voleo bih da neko ko zna tog Milana is Help animalsa ako sam dobro shvatio i nekako pokuša od njega ili njih dobije informaciju iz prve ruke kako se spustio šta je zatekao.
Taj help animals uopšte nema broj telefona na svom sajtu ali neka se neko potrudi.

2) Nema potrebe da se objavljuje broj telefone te devojke koja zna to mesto, umesti toga neko bi mogao da slika malo izdaleka tu lokaciju i obeleži mesto. Mi koji smo bili tamo prepoznaćemo sa slike. Bar da znamo gde smo omašili u traženju.

3) Neka neko ko zna tu lokaciju malo podrobnije objasni kakva i koliko duboka je bila ta rupa.

Žao mi je što se sve ovo dogodilo ali je poražavajuće da se sve ovo odigralo u centru grada. Nije ovo pustinja pa da nema ljudi, sigurno je mnogo ljudi čulo poziv za pomoć ovog mačeta ali niko se nije zauzeo da pokušao da interveniše.

Kad neko nešto tako primeti treba odmah reagovati.
Pre dve nedelje u bulevaru Kralja Aleksandra isped samog ulaza u salon "Forma Ideale"video sam jednog goluba kako ne može da poleti. Bespomoćno je čučao ispred izloga i čekao svoju neizbežnu sudbinu. Seo sam odmah na autobus i otišao kući po neku torbu vratio se i uhvatio ga, bilo je već 10 sati uveče. Doneo ga kući kupio mu kasnije neke lekove i on je živnuo.
Evo sad mi vileni i leti po kući kad završim sa terapijom puštam ga napolje.
Upravo me posmatra šta ja to kucam, nadam se da neće kasnije da mi "overi" kompijuter.

Hoću da kažem da najviše šanse da nekom pomogne ima onaj koji se zatekne na licu mesta ili živi u neposrednoj blizini. Mi svi ostali smo pomoć iz druge ili treće ruke što može biti kasno.

Predlažem da se "Kosančićev Venac" prekrsti u "Mačiji Venac" imajući u vidu na broj mačaka tamo.

Kurta i Murta imaju ulice i trgove po Beogradu ali nijedna ulica ili trg ne nose ime neke životinje.

Poslednja izmena:
Nadam se da se macankovic ipak nekako spasio i da nije nastradao.:(:(
A mackama moze da se spusti i dugacka krpa u rupu koju su upale, one za razliku od pasa mogu da se zakace za krpu pa izvuku. Jeste da je ovde malo mace bilo u pitanju, ali ni oni nisu glupi.

Pre dve nedelje u bulevaru Kralja Aleksandra isped samog ulaza u salon "Forma Ideale"video sam jednog goluba kako ne može da poleti. Bespomoćno je čučao ispred izloga i čekao svoju neizbežnu sudbinu. Seo sam odmah na autobus i otišao kući po neku torbu vratio se i uhvatio ga, bilo je već 10 sati uveče. Doneo ga kući kupio mu kasnije neke lekove i on je živnuo.
Evo sad mi vileni i leti po kući kad završim sa terapijom puštam ga napolje.
Upravo me posmatra šta ja to kucam, nadam se da neće kasnije da mi "overi" kompijuter.

Hoću da kažem da najviše šanse da nekom pomogne ima onaj koji se zatekne na licu mesta ili živi u neposrednoj blizini. Mi svi ostali smo pomoć iz druge ili treće ruke što može biti kasno...

Prosle ili pretprosle g. isto sam uradila. Nasla povredjenog goluba kod Doma Omladine. Pokupila ga nakon par sati, odnela kuci (nije bilo lako pored dve macke :eek:) ali se sve lepo zavrsilo i malisa je posle 3-4 nedelje odleteo ziv i zdrav. Ostavio mi je perce za uspomenu :zaljubljena:.

Ja negde pročitah da ga je Milan pronašao mrtvog, ali to sada više nije ni važno! Da se ne ponavljam:
Čini se da je ovoga puta većini "učesnika" važnije bilo da se oglase svuda nego da zaista spasu mače!
JT je na facebook-u prepodne izbacila informaciju o "zakazanom" spašavanju, koje se trebalo desiti uveče, ali je bilo važno da se čuje da će "Help animals " spašavati mače!?! Što se Milana tiče, ako je neko mogao da pomogne to je onda on!

Oko 13 h danas, prosla pored (i oko) iskopina biblioteke na K. vencu. "Siktala" okolo kao dileja :D (zabrinuto su me gledali prolaznici, moram priznati :D). Rezime pregleda mesta je sledeci:

1) Niko mi se, od macaka, nije odazvao iz prostora rusevina biblioteke.
2) Sve je vrlo dobro ogradjeno, tako da bi se moglo uci dobrim gimnasticiranjem (preskakanjem ograde, provlacenjem na jednom mestu gde je na visini od oko 1-1,5m od zemlje malo prosirenje izmedju zida i ograde, znaci punacki - nix :neutral:) ili kroz kapiju ograde, ukoliko imamo kljuc od ulaza.
3) Unutar rusevina je gusto rastinje pa se ne moze sa sigurnoscu reci da li ima rupa ili nema i gde su na gaznoj povrsini.
4) Ima par otvora slicnih kao na Kalemegdanu (prolazi u zidinama) za koje bi trebalo utvrditi imaju li prohodnost ili ne.
5) Od macaka u okolini naisla sam na tri ukupno (jedna mislim da je "trudna"). Dvema sam ostavila brikete + posudu sa vodom, a trecu je nahranio jedan deka iz tog kraja.

Potrudicu se, cim zavrsim kucanske obaveze, da dodam jos neke podatke, cisto informativno.

Poslednja izmena:
katarina nisi u pravu!nemoj bre tako.milan je isao,a ne tinska.nije on slao obavestenja.pa da kazes to mu je bilo vazno.

jel vidis da samo sudis drugima,konstatno.
zvala sam juce zlatu i nije mi rekla da je mace mrtvo nadjeno!!
Ti neki put pročitaj napisano . Ili to radiš namerno iz želje da posvađaš ljude?
Jasno sam napisala da je MILAN išao da vadi mače, da je on jedan od retkih koji može završiti takvu akciju da je TINSKA slala obaveštenja i da sada više nije važno jer je mače mrtvo! A to da je mrtvo, takođe je napisao neko na facebook-u, nisam sigurna da je Tinska i zato nisam napisala!
Ali, ako "Zlata nije rekla" da idu ljudi da ga traže i dalje?:roll:

Poslednja izmena od moderatora:
Kada se svi već lomatamo po ovim ruševinama i okolini tražeći mače evo malo istorije. Nije loše da se zna.

"Po završetku rata, 1920. godine Narodna biblioteka dobija od vlade sredstva da kupi zgradu kartonaže na Kosančićevom vencu od industrijalca Milana Vape. Ova zgrada nije bila građena namenski za biblioteku, pa je ubrzo postala tesna i nepogodna. Uprkos tome, Narodna biblioteka je u ovoj zgradi dočekala i drugi svetski rat."

Prilozi

• stara_narodna_biblioteka_kosančićev_venac.jpg
    stara_narodna_biblioteka_kosančićev_venac.jpg
    56,2 KB · Pregleda: 2
Ovde postoji ogromna volja da se sve prepreke premoste ali sta to vredi kad niko ne zna iz koje se rupe culo to mache! Jadnice verovatno nije prezivelo, s tim sto bi trebalo da se to i utvrdi. Zasto se ta devojka koja zna gde je mace bilo ne oglasi?

Uz svoj prethodni post (# 59) dodacu par danas uradjenih fotki (foto: Tanja MB).

Deo ograde iskopina biblioteke na K. vencu (na prvoj fotografiji s vase l. strane, rusevine su sa desne strane slike):

Prilozi

• K. venac 2.jpg
    K. venac 2.jpg
    26,4 KB · Pregleda: 4
  • K. venac 3.jpg
    K. venac 3.jpg
    24,7 KB · Pregleda: 4
  • K. venac 4.jpg
    K. venac 4.jpg
    27,9 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
mozda je mace odbauljalo od majke- pa ga je mama posle nasla.. moze biti svasta.. ne vredi se nervirati sad- gotovo je- sta god da je bilo- vazno je da ovo vise nije goruca situacija..mozda i da bude zakljucana tema?

sve u svemu-ajmo ljudi opusteno :-)
"ko radi taj i gresi, rece petao i sjaha sa patke " :-) :-)

Keti Li
ne znam čiju ulogu objašnjavaš, ali pošto si se već potrudila, možda bi mogla da pronađeš i značenje reči "popljuvati" toliko nam drage svima!
Najdraži kraj slučaja "Mače u rupi" bio bi onaj koji je opisala Koma_Koma. Očekivala sam izveštaj od Tinske, ali umesto njega stiže priča za koju sam u prvi mah pomislila da je baš o tom mačetu,a onda videh da nema veze i da su dešavanja još iz aprila meseca!
Svejedno, mislim da zaslužuje da postavim ovde kako bi svi videli Milana u akciji i zbog čega sam bila sigurna u njegove mogućnosti!
Preneto sa facebook.com
4512_1066675909116_1292586122_30176.jpg
4512_1066676029119_1292586122_30176.jpg
n1292586122_30176231_2838735-1.jpg

s1292586122_30176233_2793741-1.jpg

Sa zakasnjenjem saljemo slike spasavanja macka od 17.04.09 u naselju Medakovic-Beograd. Macak je bio na drvetu u visini 4. sprata.
Macka je sa drveta skinuo Milan Calic-profesor folozofije star 37 god.
Kada se popeo na visinu u nivou 3. sprata sa terase zgrade su mu dodali testeru. Testerom je presekao granu i tako uspeo da uhvati, na srecu dovoljno uplasenog, macka.
Ivana Santic nas je pozvala za pomoc i fotografisala je Milana.
Predhodno je zvala sve JKP koje imaju korpe sa dizalicama i svi su odbili saradnju.
Nadamo se da cete ovakvu hrabrost objaviti.
Srdacno
Help Animals
Korjenic Zlata

Ljudi, pa ovo je strasno, vidite li visinu tog drveta i te tanke grane???? Ja sam se uplasila gledajuci.
Sto se tice mace u rupi, mesto je takvo da mu je nemoguce prici i ustvari se ne zna da li je majka odvela mace ili ne. Kad je Milan bio tamo nista se vec dugo nije culo, a nije se moglo prici i videti bilo sta.

Back