Macka - pitanje?

sdragana21

Zainteresovan član
Poruka
391
Molim Vas ako znate da mi pomognete.
U pitanju je moj macak koji se potukao s drugim mackom. U toj borbi on je povredjen. Izgleda da ga je ovaj ujeo za jezik a ne smem da mu otvaram usta i da vidim o cemu se radi. To eve traje vec par dana - tri ,cetiri dana.
Ja pretpostavljam da ga to boli jer ne moze da jede. Dajem mu samo meku hranu koju moze da jede.
Periodicno mu se iz usta sliva pljuvacka i ne znam da li to moze da bude veliki problem. Da li ce mu to proci ili trebam da mu dam neki lek?

Nisam mozda dobro objasnila o cemu se radi
ja jako volim zivotinje i brinem o njima.
jako sam u trenutno teskoj finansijskoj situaciji. Ostala sam bez posla pa sam kod roditelja ,mama ne radi a tata jos nije primio platu pa stvarno nemam para za veterinara. I jako se nerviram. Imam veliko dvoriste i imam 5 maca. U pitanju je mama maca i macici. Posto niko nije hteo da ih uzme i da ih cuva ja vodim brigu o njima.
I kad god neka maca ima problem uvek je vodim kod veterinara. Mozda je i bezveze sto sve ovo pisem ovde ali ne znam kako bi me drugacije razumeli.

Mislim da situacija nije toliko alarmantna ali sam Vas samo pitala da li postoji neki lek koji mogu da mu dam u ovom trenutku, jer pretpostavljam da ce ta rana od ugriza zarasti samo treba malo vise vremana.

Molim Vas da me ne osudjujete jer niste u pravu.

Ne znam gde si, ali bi bar preko telefona trebalo da dobijes besplatan savet veterinara.

Ako si u Beogradu, postoje veterinari koji bi mozda pregledali macka pro bono.

Maca je vesela i jede, ta druga macka je ugrizla za jezik i sad je boli ta rana. Bolece je dok joj to ne zaraste. Ne znam bas sta bi veterinari tu mogli da urade,ali cu morati sutra da ih pozovem i da ih pitam za savet. Hvala na odgovoru.
Zivim u jednom naselju u okolini Beograda gde nema bas veterinara. Ima jedan koji je odlican ali je skup i nemam bas dobra iskustva kada ih pozivam i pitam za savet, svi nekako insistiraju da se zivotinja dovede i jesu u pravu ali imam utisak da nerado daju besplatne savete i uvek mi to stave do znanja. Nadam se da ce sve biti u redu. Hvala u svakom slucaju.

Mozda bi mogla da dobijes besplatan savet od ordinacije Rot u Beogradu, ili od Mice na Bezanijskoj kosi?

Ja imam 3 macke i finasijski trenutno stojim lose, tako da te razumem.

Za samu sebe bi me bilo blam, ali za macane bez pardona kazem da nemam para.

Kada sam ugovarala kastraciju za dva mladja macana, otvoreno sam trazila popust na kvantitet i dobila ga. :lol:

Zoran iz Rota je iskreni ljubitelj zivotinja i hoce da izadje u susret.

Srecno tebi i macanu.

Poslednja izmena:
Kad dodje do ujeda druge mačke u tuči, često nastaje bolni otok. U tom slučaju dajem antibiotik ušpricavanjem u usta.
Zavisno od težine, za odraslu mačku 1/8 pentrexyla biće dovoljno, to je ujedno i savet veterinara.
Pare štedi za sterilizaciju, to je važnije.
Neke korisne stvari: Saveti za mačke

Kad dodje do ujeda druge mačke u tuči, često nastaje bolni otok. U tom slučaju dajem antibiotik ušpricavanjem u usta.
Zavisno od težine, za odraslu mačku 1/8 pentrexyla biće dovoljno, to je ujedno i savet veterinara.
Pare štedi za sterilizaciju, to je važnije.
Neke korisne stvari: Saveti za mačke

Kupila sam mu antibiotik Synulox, nadam se da ce mu biti bolje.

Back