Mačiji napadi na kućne biljke

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
390.052
photo-1581607516448-e7effc4946e2-830x0.jpg

Citala sam da mačke radoznale i da izmedju ostalog cesto nastrada sobno cvece.
Kako sporeciti mačku da kopa, da kida ili da skace na cvece u saksiji, obara saksije i slicno

Na netu sam našla par nacina kako ih spreciti da diraju sobno cvece

Prvi je da kada mačka krene na cvece da se poporska malo sa vodom.Necemo ih poovrediti a ni ugrozitio ali cemo joj poslati poruku da je cvece ili neki predmet zabranjena teritorija.

Drugi nacin je da se saksije uviju i foliju jer kako se tvrdi macke ne vole miris alu folije ili ukrasne folije, ne prija im ni na dodir i pospite saksiju listicima folije

Treci nacin je da stavite nešto sa citrusnim mirisom.Mačke ne podnose miris limuna. Možete da iskoristite i koru limuna ili pomorandže,
koje ćete postaviti na površinu zemlje u saksiji.

Cetvrti je da se kupi macija trava da je maca gricka sto ce možda odvratiti pažnju macke na sobne biljke.

Sobne-biljke-otrovne-za-macke-slika-3-263x300.jpg

Imate li iskustva sa ovom pojavom i da li imate proveren nacin kako da mačke odustanu od sobnog cveca ?

Procitala sam u jednom tekstu gde je žena napisala sledece

Aleva paprika sa vodom

Zvuči čudno, ali se ispostavilo da je ovo jedan od najefektivnijih načina da odbijete macu od cveća. Pomešajte kašičicu aleve paprike u malo vode i sipajte u sprej bocu. Ako vaše cveće ima svetle plodove, naravno da ne želite da ga obojite u crveno, ali umesto da ga celog naprskate, dovoljno je da unutrašnjost svakog cveta prsnete po malo ili samo iscedite nekoliko kapi i vaša mačka će izgubiti ineteresovanje za cveće. U mom slučaju ovo radi najbolje od svih metoda.

Imate li iskustva sa ovom pojavom i da li imate proveren nacin kako da mačke odustanu od sobnog cveca ?
Sitno iseckana kora citrusa mi je do sad bila najbolji način da svoje mačke odvratim od namere da napadaju biljke.
Posmatrajući njihovo ponašanje, zaključila sam da ih najviše privlači zemlja iz saksije. Zaključuju da je to možda najbliži toalet. :zcepanje:
Opasnije od toga je kad bi biljku gricnuli, a setimo se npr. Difenbahije i njenih moći???
Nakon nekoliko meseci ukrašavanja sobnih biljčica sa limunovom korom, Leo se oko njih više ne zaustavlja, ali to ne znači da ne može još uvek kao munja da proleti i polomi ponešto. :(

Pogledajte prilog 1248995

Kako sporeciti mačku da kopa, da kida ili da skace na cvece u saksiji, obara saksije i slicno

Prvi je da kada mačka krene na cvece da se poporska malo sa vodom.Necemo ih poovrediti a ni ugrozitio ali cemo joj poslati poruku da je cvece ili neki predmet zabranjena teritorija.

Drugi nacin je da se saksije uviju i foliju jer kako se tvrdi macke ne vole miris alu folije ili ukrasne folije, ne prija im ni na dodir i pospite saksiju listicima folije

Treci nacin je da stavite nešto sa citrusnim mirisom.Mačke ne podnose miris limuna. Možete da iskoristite i koru limuna ili pomorandže,

Cetvrti je da se kupi macija trava da je maca gricka sto ce možda odvratiti pažnju macke na sobne biljke.

Pogledajte prilog 1248996

Nikako - izvede se Cicos malo napolje da se igra, ili joj se da neka igračka.

ocete i macku i cvece - e pa neće da može:hahaha:

šalim se, treba ustanoviti prvo zašto to radi. Recimo jedna od mojih mačaka je spavala po saksijama, ne sećam se šta je tačno bilo od cveća ali redovno se umotavala oko stabljike i zauzimala ostatak saksije. Nije ništa lomila a ja sam skontao da joj je tu udobno i toplo za popodnevnu dremku jer je po tim saksijama regularno spavala popodne.

Nemam savjet. Sistematski ih je uništavala jednu po jednu dok nije počinila totalni herbicid. Prskala sam je vodom...onda je počela po noći da ih uništava. Ukupno 14 saksija sa cvijećem.
a jel svo cveće bilo isto ili različito. Jel pevaš cveću? Da li mačku držiš u krilu? Da li mačka spava s tobom? Koji model je mačka? Muška? Zenska?

Pogledajte prilog 1249203
Maca je iznenaDJena i uvreDJena!

salio sam se.
Nalazim da ti maca pomaze u dekorativnom uredjenju, ali se izgleda ne slazete u dizajnu enterijera kad su biljke u pitanju, ona bi uredila to drugacije pa ti daje predloge, a tebi treba 17 saksija da shvatis sta hoce da ti kaze. Mace su strpljive i ponovice sve mnogo puta, sve dok ima saksija za preuredjenje.

Pogledajte prilog 1248995

Pogledajte prilog 1248996

Nemam
Jedino da se biljke stave na neka postolja
Nije zgoreg znati da bez obzira što imaju posip, nekad vole da se popiške i pokake u saksiju
Još jedan razlog da se biljke dignu sa zemlje

Back