Maćedonci: Bugarska će se pridružiti vojnom Sporazumu iz Tirane koji su potpisale Kosovo, Albanija i Hrvatska

Опреме такође немамо нешто претерано много.
B-52 - 20 комада,
Nora M-84 - 36 комада,
М-87 - 4 комада
М-18 - 8 комада,
М - 77 - 60 комада,
Ja nisam artiljerac ali to su sve sto si nabrojao vecinom samohodni sistemi i oganj cini mi se.malo li je?
Plus proizvodi se kod nas.

Poslednja izmena:
Ja nisam artiljerac ali to su sve sto si nabrojao samohodni sistemi i oganj cini mi se.malo li je?
Plus proizvodi se kod nas.
Теби је 20 самоходних хаубица много??????

Панцир - 1 батерија (минимум 4)
9К35 - 1 батерија (минимум 4)
9К31 - 4 батерије (минимум 6-8)
HQ-17 - 3-4 батерије (минимум 3-4 дивизиона)
СН-95 - 3 комада (минимум 20)
СН-92 - 6 комада (минимум 40)
Пегаз - 12 комада (минимум 100)
Комарац - 1200 комада (минимум 3000)

Па да кажемо нешто.

Ništa neobično. Sve ima svoje objašnjenje.

Prosto rečeno, region i EU nas smatraju stranim telom. Prgavi smo, volimo inat i ne uklapamo se. Nećemo da se integrišemo u EU i pristajemo na nerazumno veliki uticaj Rusije što se smatra vrlo nepoželjnim. I sve to znamo, samo se pravimo ludi i mutavi.

I pošto nas smatraju stranim telom i potencijalnim izvorom problema, pravi se kavez za nas. U Evropi postoje samo dva izvora problema i cela Evropa se naoružava samo u cilju zaštite od ta dva problema. A to su Rusija i Srbija.
Sad će opet senator Vulin da kaže "istinu"!!! :rotf: :rotf:
https://www.politika.rs/sr/clanak/672045/vu-lin-vre-me-je-da-sr-bi-ja-ne-bu-de-za-lju-blje-na-u-eu

Теби је 20 самоходних хаубица много??????

Панцир - 1 батерија (минимум 4)
9К35 - 1 батерија (минимум 4)
9К31 - 4 батерије (минимум 6-8)
HQ-17 - 3-4 батерије (минимум 3-4 дивизиона)
СН-95 - 3 комада (минимум 20)
СН-92 - 6 комада (минимум 40)
Пегаз - 12 комада (минимум 100)
Комарац - 1200 комада (минимум 3000)

Па да кажемо нешто.
Pominjem ja nisam artiljerac ali koliko se secam 1 baterija b 52 je 6 kom sa pratecom logistikom(nekoliko vozila sa municijom),na jednu mpb ide jedan bataljon osim ako nije divizion u pitanju.
Ono sto znam da je veliki broj nori izvezen i narucen.proizvodi se kod nas dakle.
Za trenutno nase stanje 20 kom je sasvim dovoljno.

Pominjem ja nisam artiljerac ali koliko se secam 1 baterija b 52 je 6 kom sa pratecom logistikom(nekoliko vozila sa municijom),na jednu mpb ide jedan bataljon osim ako nije divizion u pitanju.
Ono sto znam da je veliki broj nori izvezen i narucen.proizvodi se kod nas dakle.
Za trenutno nase stanje 20 kom je sasvim dovoljno.
Ок, ако ти кажеш да је довољно.

Zahvaljujuci AV totalno druga vojska i oprema od 2011...budimo realni...
Inace boli k..... hrvate u sustini za savez i albance,bugari su sumnjivi 😁
gluposti..kao i sve u vezi režima AV to je čist marketing....to su sve kozmetičke promene..par helikoptera, par aviona, par pancira.....nije skoro uopšte povećan broj vojnika pod oružjem što je osnova jačine neke vojske...petnaest do dvadeset hiljada vojnika pod oružjem koliko sad imamo ne bi moglo da izađe na kraj ni sa Kosovom a kamoli sa savezom nekoliko susednih zemalja...šta čekaju sa uvođenjem vojnog roka? što ne povećaju broj profesionalnih vojnika pod oružjem?

Ovo je bitno mnogo.obnavljanje ljudskog faktora...
20250416_132129.jpg

Од враћања обавезног војног рока нема ништа, али постоје алтернативе:
- максимална стимулација, новчана и друга, добровољног служења војног рока. Број добровољаца мора да се мултипликује и да се од њих касније прави резерва која вапијуће недостаје
- обука редовног састава на основама рата у Украјини
- враћање предвојничке у средње школе, да се деца не би поубијала када први пут виде оружје
- улагања у домаћу војну индустрију и војне институте пре него што их "тајфуни" потпуно униште
- куповина, јавно где је могуће, тајно где није, оружја и оруђа од искључиво пријатељских земаља
- припрема становништа да се обнове склоништа
- итд.
За све који су као мисице апсолутно за мир једно хипотетичко питање:
Изашао си са девојком и стартују вас силеџије. У стању си, као некада ја, да се одупреш. Ти ћеш:
- да гледаш како је силују, а можда и тебе, времена су се променила
- да их растуриш као маче мушкатлу, тако да Хитна помоћ долази по њих, а не по вас двоје?

Да ли нас чека Трећи балкански рат? Захваљујући АВ нисмо спремни. Срећом, осим Арнаута које наоружава Турска, нису ни противници.
Комшијама је најбоље време да ударе Србију.
Србија са 20 хиљада војника не може ни Куршумлију да одбрани тренутно, камоли нешто озбиљно.
Војног рока није било дуго, тако да једино ако ликовима 40-50-60 година одговара да очувају чизме.

ako bugarska udje u vojni savez sa hrvatima i siptarima po defoltu grcka i rumunija odmah ulaze u vojni savez sa nama i to se vec zna unapred zato bugari i sute oni su od svih ovih tkz .nabrojanih zemalja u najboljoj poziciji ali ako budu gurali nos tamo gde ne treba mogli bi dobar deo zemlje izgubiti zbog svoje gluposti

ako bugarska udje u vojni savez sa hrvatima i siptarima po defoltu grcka i rumunija odmah ulaze u vojni savez sa nama i to se vec zna unapred zato bugari i sute oni su od svih ovih tkz .nabrojanih zemalja u najboljoj poziciji ali ako budu gurali nos tamo gde ne treba mogli bi dobar deo zemlje izgubiti zbog svoje gluposti
Ево их трче у братске руке.
По речима ******ог, Румуни су требали да упадају у станове мало, а Грци су јаки у пизду материну.

Da da. Zakuvava se. Srbija ce potpisati sporazum sa Madjarskom. Posmatramo Rumuniju.
Bice zavimljiv i stav NATO. Ima daleko veci uticaj na Rumuniju nego Madjarsku.
Rumunija svakako nece ulaziti u anti-srpske saveze. Uveren sam u to.
Srpska vojna neutralnost na testu.

Verujem da je taj anti-srpski savez defanzivan.

Srpska vojna neutralnost je skupa i rizicna stvar. Da bi bio neutralan to mora biti postovano od sila i suseda. Susedi u to ne veruju.
Ako se Srbija bude oslanjala na Kinu i Rusiju, stavice se u polozaj Ukrajine.
aj ne pricaj gluposti

nato u najavi raspada

inace ni bi bilo ni govora o tim savezima

hrvat je sklopio savez sa siftarom. ocekivan ko 41 ve sa baljistima. fasisticka tradicija predaka .

sve to men jasno

al mi nikako nije jasno kako sa potomcima horti miklosa koji nam bacali anrod pod tisu i dunav da pravimo neki vojni savez

e to mi nikako ne moze biti jasno

il s rusijom il ni sa kim!

Maćedonci: Bugarska će se pridružiti vojnom Sporazumu iz Tirane koji su potpisale Kosovo, Albanija i Hrvatska​

Pogledajte prilog 1715132
Maćedonci: Bugarska će se pridružiti vojnom Sporazumu iz Tirane koji su potpisale Kosovo, Albanija i Hrvatska - Prinstscreen YouTube

Autor: Kosovo Online
15/04/2025 - 22:39
Imamo potvrdu iz Bugarske, koja je ranije razgovarala sa hrvatskim ministrom o mogućnosti da se pridruži ovom trojnom sporazumu, izjavio je za TRT Balkan ministar odbrane tzv. “Kosova” Ejup Maćedonci.

Maćedonci tvrdi da je Bugarska spremna da se pridruži vojnom sporazumu koji je nedavno potpisan između Albanije, tzv. “Kosova” i Hrvatske.

Maćedonci je takođe rekao da očekuje da će se ovom sporazumu priključiti i druge zemlje iz regiona.

"Imamo potvrdu iz Bugarske, koja je ranije razgovarala sa hrvatskim ministrom o mogućnosti da se pridruži ovom trilateralnom sporazumu, ali u potpunosti verujem da će se i druge zemlje iz regiona, posebno one koje dele zajedničke vrednosti s nama i, naravno, zajedničke interese – jer vrednosti same po sebi nisu dovoljne – priključiti ovom sporazumu, odnosno ovoj deklaraciji, koja, još jednom podvlačim, uvek ima za cilj “mir, stabilnost i bezbednost", izjavio je ministar Ejup Maćedonci.

Trilateralni memorandum u oblasti odbrane između ministarstava odbrane Albanije, Kosova i Hrvatske potpisan je 18. marta u Tirani.

https://www.euronews.rs/srbija/poli...e-pridruzuje-vojnom-sporazumu-sa-kosovom/vest

Bugarska pristupa Trojnom paktu, što i nije neka vest, vest bi bila da im se Bugarska ne pridružuje.

Vrijeme je da se i mi Crnogorci ukljucimo u savez 💪

Ništa neobično. Sve ima svoje objašnjenje.

Prosto rečeno, region i EU nas smatraju stranim telom. Prgavi smo, volimo inat i ne uklapamo se. Nećemo da se integrišemo u EU i pristajemo na nerazumno veliki uticaj Rusije što se smatra vrlo nepoželjnim. I sve to znamo, samo se pravimo ludi i mutavi.

I pošto nas smatraju stranim telom i potencijalnim izvorom problema, pravi se kavez za nas. U Evropi postoje samo dva izvora problema i cela Evropa se naoružava samo u cilju zaštite od ta dva problema. A to su Rusija i Srbija.
Sajo, bez brige, pokupi vojna policija i mirovnjake. Zapazimo npr ovog ukrajinskog pacifistu, čovek nije hteo da se sam javi ali će se ipak naći u uniformi, i tako će mu fino stajati da će se sam sebi začuditi.

E7A3314D-85EB-4631-B815-29E58D6EE032.png

Poslednja izmena:
Да је нешто побољшано јесте али будимо реални колико је то у квантитету.
Neuporedivo više nego kod žutih, a ukoliko se uračuna i da li je nešto u voznom stanju onda stvar već teži beskonačnosti.

Rođak mi je služio vojsku pod reformatorima, u artiljeriji, poslužilac na haubici 122mm, i nisu ispalili ni jedno jedino zrno, čovek odslužio u artiljeriji i u životu nije čuo uživo kako puca haubica, “vežbali gađanje” “umetnutom cevi” od celih 20mm, onaj čuveni kalibar 20x110mm Hispano.

Poslednja izmena:

Back