Macak mi je malo balav u zadnje vreme

Poruka
3.797
zabrinut sam. ne mogu bas da ga vodim kod veterinara,ali mogu da zovem pa ce se naci neko ko ce da dodje na kucnu adresu. malo balavi u zadnjih par dana,hladno je napolju,voli da se unutra da se greje. u fazi je parenja,a nije nasao macku jos,dosta skita napolju. malo je nervozniji nego inace,ne voli bas previse da se dodiruje kao pre. manjak volje ima. tabletu za parazite dajem na svaka 3 meseca,uredno. kazu moze da bude neki zub,kamenac,nesto sto je pojeo,a u najgorem slucaju besnilo,sto cisto sumnjam.

20220118_190047[1].jpg

untitle43d.JPG

zabrinut sam. ne mogu bas da ga vodim kod veterinara,ali mogu da zovem pa ce se naci neko ko ce da dodje na kucnu adresu. malo balavi u zadnjih par dana,hladno je napolju,voli da se unutra da se greje. u fazi je parenja,a nije nasao macku jos,dosta skita napolju. malo je nervozniji nego inace,ne voli bas previse da se dodiruje kao pre. manjak volje ima. tabletu za parazite dajem na svaka 3 meseca,uredno. kazu moze da bude neki zub,kamenac,nesto sto je pojeo,a u najgorem slucaju besnilo,sto cisto sumnjam.

Pogledajte prilog 1087089

Pogledajte prilog 1087094
Jadničak.
Mačke obično balave kada su u velikom bolu..Ne verujem da je besnilo u pitanju, jer bi bio paralizovan i u komi, manjak apetita, agresija,dijareja, ne mogućnost gutanja pa samim tim i balavi(Ne mora da znači, ali to su neki od simptoma) Više mi liči na neku prehladu ili infekciju. Ja bih ga držala u kući par dana dok se ne oporavi, možda su mu i druge mačke prenele nešto. Bitno je da jede i pije redovno, i da je u toplom.

Evo primetio sam jedan simptom. Dam mu da jede,a on pridje da jede,ima apetita,ali samo krene da rezi. izgleda mu smeta nesto u ustima ili zubima. i ispadnu mu par kapljica vode iz usta..
.Opipaju mu vilicu da vidiš da li je negde nešto otečeno ili slomljeno...ako nema ništa otvori mu usta i pogledaj da nema možda nešto zaglavljeno među zubima ili da mu nije neki zub slomljen ili rasklaćen...

eee da i daj mu nešto tečno...na primer jogurt

Back