M.OЛБРАЈТ: БОГАТСТВА РУСИЈЕ НЕ ПРИПАДАЈУ САМО РУСИЈИ

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.853
Svetska trgovina je opstala u teškim vremenima i sada se postepeno obnavlja. Eksperti STO su ozbiljno zabrinuti za trgovinu prirodnim resursima i kako će se promeniti cene za sirovine. U ovaj termin autori izveštaja ubrajaju mineralno gorivo, rudna, šumska i morska blaga.

Еksperti STO govore o jednoj ideji - da se trgovina prirodnim resursima mora kontrolisati. Sa jedne strane, jasno je da je STO spremna da primeni sve snage u ovako perspektivnom projektu. Ali sa druge strane, isuviše grubo zvuči poziv da se nametnu svoja pravila igre izvoznicima prirodnih dobara. Rusija je sa te tačke gledišta prva na udaru, siguran je načelnik za plansko finansijsko upravljanje Akademije Državne službe Jevgenij Motorigin:

U Rusiji ima previše svega. Pre svega rudnih blaga. Zato se s vremena na vreme u različitim izjavama predstavnika STO, u izjavama predstavnika struktura vlasti različitih zemalja čuje ideja da se ti resursi uzmu pod kontrolu. Perspektiva je predivna. Zamislite sliku: Rusi rastežu harmoniku dok ceo svetski kapital obrađuje, prerađuje, koristi resurse i s vremena na vreme daje muzičarima da pojedu i popiju. Ja mislim da je takav put uvredljiv za nas. Zato nas indirektno sve te izjave vređaju.

Ideja da Rusija ima previše prirodnih resursa nije nova.
Pre nekoliko godina bivši državni sekretar SAD Medlin Olbrajt nije krila emocije kada je govorila da bogatstva Sibira ne pripadaju samo Rusiji.
Ali tema može i da se razvije. Možda je došlo vreme da se kaže da gas iz škriljaca ne pripada samo SAD? Što ga ne bi podelili? Bar među zemljama Severne i Južne Amerike.
http://www.standard.rs/sto-zeli-da-kontrolise-ruska-prirodna-bogatstva.html
Вест је мало бајата али тек ће добити на актуелности како природни ресурси, у светским размерама, понестају. Очигледно да се помишља да се решења траже на колонојални и освајачки начин.
Има једна крилатица која каже: ,,Све што је твоје то је и моје а шта је моје то је моје!''

Poslednja izmena:
Nema ništa od te ljubavi... Jes naivna gđa Odvrajt... Po sistemu, ma prevelika vam je država, šta će vam toliko? A Rusi bi po njoj trebalo da kažu valjda "Ma naravno, sve za votku". Nisu ni Rusi baš sisali vesla...

Уствари она је на ту водку и рачунала. То је говорила када је пијани Јелцин био у оптицају.
Сада само шапућу јер Путин каже: ,,Не бих се ја за*ебавао самном!''.

а да неће случајно војно да интервенишу због угрожавања људских права јетија или неке сличне сподобе у сибиру:zcool:
AHA. OĆE OĆE...:per:
Ovako će im izgledati USA kad se vrate kući nakon "mirovne" misije u Sibiru.

48824-nuke.jpg

Уствари она је на ту водку и рачунала. То је говорила када је пијани Јелцин био у оптицају.
Сада само шапућу јер Путин каже: ,,Не бих се ја за*ебавао самном!''.

Pravo da ti kažem, meni su ti fazoni sa alfamužijakom Putinom malo otrcani već.

E, kako bi njoj lepo bilo da je Sibir Kosmet ... pa da smrda nastavi da otima rudna bogatstva sa kompanjonima Veslijem Klarkom i slicnima ...

Sto ne pokusaju vojno da ga osvoje ??? :zblesav:

Dobicete karru , a ne rudna bogatstva .... i to da pevete sto niste popili ,,Topolje ,, .... z:lol:

Poslednja izmena od moderatora:
А шта ти мислиш, да је Вељи било догорело до ноктију :zblesav:?! Јок бре, човек патриота, хтео да се жртвује за отаџбину :zstidljivko:

е видиш сада су се улоге промениле сада је олбрајтова 'тела да се жртвује за отаџбину
међутим путин је то ладно искулурао стари дреш:hahaha:

А да госпођа Одврајт употреби шарм :zper: ?!~

Како су амерички пензионери решили да зараде код Хашима Тачија

На Балкану је одавно познато да бивши државни секретар САД Мадлен Олбрајт и њен старији друг генерал Весли Кларк, бивши командант НАТО снага за време бомбаровања Југославије, јесу давнашњи пријатељи и поклоници Хашима Тачија.
Они ни данас ни мало не жале што су ради спаса косметских Албанаца давали наредбе да се унштавају југословеснки градови и села.
Мадлен Олбрајт често питају шта је осећала када је НАТО доносио одлуку о почетку операције Савезничка сила.У интервјуу за Хуфингтон Пост она је била веома отворена:
Жалим само о томе што нисмо почели раније ваздушну операцију против Југославије . Мислим да смо у марту 1999. године поступили сасвим исправно.

Пензионисани генерал Кларк без сенке сумње такође свугде понавља да су Американци и НАТО спасили косметске Шиптаре:
Ми смо учинили све исправно, друге одлуке није могло бити.

Друго није ни требало очекивати. Пред поечтак било које војне операције у Пентагону и ЦИА унапред прорачунавају који профит може да се извуче после њеног завршетка. Важно је да се на власти нађу потребни људи који ће се борити за „демократију”, а уједно пуштати своје дојучерашње покровитеље и заштитнике да одгризу лаком залогај.За 50 година Србија је уложила у инфраструктуру Косова и Метохије преко 17 милијарди долара.

Сада Хашим Тачи и његово окружење освајају све што је било учињено и изграђено тих година:
То је наше, ми смо домаћини Космета. Све што постоји на косовској територији припада само независној држави – ево главне тезе приштинског руководства.

Ипак мислим да је употребила свој шарм!????
И зарадила!

Poslednja izmena:

Back