Micotakis
Aktivan član
- Poruka
- 1.641
Ko voli da slusa Merlina neka se upise ovde
Posebno mislim na nejgove stare pesme!

Posebno mislim na nejgove stare pesme!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
VisionOfDisorder:ima dino par finih stvari... ali nazvati album "BUREK"... to mi prosto vredja intelegenciju.
Micotakis:onog drugog ne bi slusala ni u ludilu, a posebno ne gledala![]()
Hose Arcadio:Zahvaljujući sarajevskom “POP – talasu” s kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog vijeka (Merlin, Hari Mata Hari, Crvena jabuka, Plavi orkestar…), koji je poput janjičarskih hordi bio prethodnica agresivnoj ekspanziji orjentalno-otomanskog “melosa” osvojivši prostore bivse SFRJ (ne izuzimajući ni Sloveniju), ne mogu se oteti utisku da su gore pomenuti “bendovi” jedni od najvećih krivaca za akutno trovanje i sakaćenje ne samo tinejdžerskih mozgova tog vremena, već i onih “malo starijih” vlasnika sivih moždanih ćelija. Većina pripadnika različitih starosnih populacija danas, dosegla je vrhunac svog muzičkog ukusa u karcinomu balkanskog kulturnog i subkulturnog prostora – turbo folku, a nimalo zanemarljiv uticaj na cijelu ovu grotesknu priču je imao upravo i MERLIN. Ne kažem da polugole estradne umjetnice nisu postojale i prije pojave ovih “antologijskih” bendova (čak je prvi album Crvene jabuke nagovještavao novi talas zdravog YU-mejnstrima), ali su uz nastupajuće siromaštvo uslovljeno nestankom srednjeg taleža, iscrpljujuće građanske ratove, ekonomsku i kulturnu izolaciju… i Dino, Hari, Loša, Kurta i Murta… te neizbježni Željko Mitrović, dali dodatni vjetar u leđa grobarima svega što nije loše izražena umjetnička misao. Stoga, nemoj o Merlinu, molim te!
chokolada:Ma Merlin je pre bio super, ali sada je sranye. Svaki novi album mu je sve gori i gori.![]()
Hose Arcadio:Zahvaljujući sarajevskom “POP – talasu” s kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog vijeka (Merlin, Hari Mata Hari, Crvena jabuka, Plavi orkestar…), koji je poput janjičarskih hordi bio prethodnica agresivnoj ekspanziji orjentalno-otomanskog “melosa” osvojivši prostore bivse SFRJ (ne izuzimajući ni Sloveniju), ne mogu se oteti utisku da su gore pomenuti “bendovi” jedni od najvećih krivaca za akutno trovanje i sakaćenje ne samo tinejdžerskih mozgova tog vremena, već i onih “malo starijih” vlasnika sivih moždanih ćelija. Većina pripadnika različitih starosnih populacija danas, dosegla je vrhunac svog muzičkog ukusa u karcinomu balkanskog kulturnog i subkulturnog prostora – turbo folku, a nimalo zanemarljiv uticaj na cijelu ovu grotesknu priču je imao upravo i MERLIN. Ne kažem da polugole estradne umjetnice nisu postojale i prije pojave ovih “antologijskih” bendova (čak je prvi album Crvene jabuke nagovještavao novi talas zdravog YU-mejnstrima), ali su uz nastupajuće siromaštvo uslovljeno nestankom srednjeg taleža, iscrpljujuće građanske ratove, ekonomsku i kulturnu izolaciju… i Dino, Hari, Loša, Kurta i Murta… te neizbježni Željko Mitrović, dali dodatni vjetar u leđa grobarima svega što nije loše izražena umjetnička misao. Stoga, nemoj o Merlinu, molim te!
Nemoj da mi diras stare Yu grupe. Oni su bre super i dan danas se slusaju. :x
Turbo folk nije njihova krivica vec krivica Balkana koji se oduvek odusevljavao seljacizmom i brdom kica (to nam je valjda ostalo od Turaka)![]()
Pa dobro mozda Merlin jeste, ali nemoj da mi diras P. Kazaliste, P. Valjak, C. Jabuku...Hose Arcadio:A šta je Merlin do "seljačizam i brdo kiča"!? "To mu je valjda ostalo od Turaka."
Tako je!Moon Child:Prljavo kazaliste nikako(mislim nikako ne smete da ih dirate)
a meni ne odgovori na pitanje:IMicotakis:Mislim da je rec o Merlinu, prema tome ili njega branite ili kritikujte, a Prljavo kazaliste moze imati svoj post !
Nemoj da se ovo protumaci kao negativno za P.K., ali Merlina obozavam! I dosta vise o njemu, on je legenda i ostace![]()