M a j č i n s t v o

Cerku sam dobila u 20. godini :) :) :)

koliko je to promjenilo moj zivot?
Prije nje sam vodila poprilicno "razuzdan" zivot (ne u smislu mjenjanja partnera i sl). "Ona" se desila slucajno sa mojim tadasnjim momkom, sada vec bivsim. Nisam imala pojma, bio me je strah, bila sam nesigurna na kraju i sama ostala (rastali smo se) ali sam jedno znala sa sigurnoscu da cu da zadrzim djete i postanem mama. Mislim da je to jedina pametna stvar koju sam u zivotu napravila. Ona mi mami osmjeh, zbog nje sam sretna, vodim jedan totalno drugaciji zivot, zbog nje sam uspjela u zivotu .... pomisao na nju me je uvjek dizala i tjerala dalje :) :) :)
Klinci su nesto posebno i svaka zena bi to trebala da iskusi naravno ako ima uslove za to jer ne mozes u klincu da uzivas na taj nacin ako moras da prosis za pelene :/ ...

Prvo dete sam rodila sa 20 godina.Bilo je to iznenadno i neplanirano.Zahvaljujuci roditeljima i muzu uspela sam da izadjem na kraj sa svim tim obavezama,i da nasatvim sa studijama.Bilo mi je tesko i nisam bila spremna tada na takvu promenu,na tako veliki korak....Mada taj period pamtim kao jedan od najlepsih u mom zivotu.
Deset godina kasnije postala sam mama po drugi put,i dobila sam predivnu devojcicu.Tada sam vec bila zrelija,imala sam jedno dete,i sve mi je to bio maciji kasalj.Skoro da sam sama sve radila oko drugog deteta,jer mi je muz bio prezauzet poslom,ali nije mi padalo tesko.Primecujem da sam se osecala sasvim drugacije kada sam prvi put bila trudna u odnosu na drugu trudnocu.Naravno,emocija ljubavi je ista,ali moje ponasanje i uopste prihvatanje te stvarnosti je bilo sasvim drugacije.
Majcinstvo je nesto najlepse na svetu.Potpuno te menja i otvara neke nove vidike.Oplemenjuje i na neki nacin pomaze ti i da se ti ponovo rodis,bar ja to shvatam na taj nacin.
Deca su nesto najlepse,i uopste biti roditelj je nesto velicanstveno.
Iako sam ja danas mama samo jedne devojcice,jer je tako zivot hteo,nikada,ali nikada,ni u trenucima najveceg bola nisam proklela to sto sam postala majka.
To mi je bio najveci dar koji sam mogla da dobijem,jedino mi je zao sto mi je na jedan ruzan nacin oduzet.

Back