Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako jebbe lud zbunjenog, da li je ludost nešto pozitivno?![]()

Ludost, često se koristi u kontekstu blesavosti, ili možda označava različitost,
gde je linija razgraničenja između ludila i ludosti i šta bi uopšte ludost bila,
da li je pozitivna ili negativna i koja bi joj bila definicija, šta je to "ludost"?

Ako jebbe lud zbunjenog, da li je ludost nešto pozitivno?![]()
A ne, ja imam lekarsko uverenje da sam lud - znači može samo obrnuto.......Pa sigurno da je pozitivno ako si ti zbunjen a ja lud.![]()
..često čujem ljude kako kažu ili pišu o sebi ..Ja sam totalno lud ... ili on je lud..u smislu nečeg pozitivnog..vjerovatno neuobičajenog, neshvatljivog..ali ipak simpatičnog..međutim kod stvarnog psihičkog oboljenja to nije tako....sjećam se jednog pacijenta, šizofreničara..znači stvarno ''lud'' , dolazi on po stalnu terapiju i kaže..E da vi znate i proživite samo jedan moj dan odmah bi se ubili....pacijenti koji stvarno imaju neko psihičko, psihijatrijsko oboljenje trpe bol...psihičku, neizdrživu..vremenom obično i fizički obole i u terminu ''lud'' za njih nema ništa simpatično, vredno spomena, duhovito, a kamoli željeti se predstavljati na taj način ...simpatično lud ....tako nešto postoji samo u predstavi psihički, većinski zdravih ljudi i oni i upotrebljavaju taj termin..Nikad nećete čuti psihijatrijskog bolesnika u akutnoj fazi da upotrebljava taj termin..on je za njega suviše bolan.....''ludost'' je pojam koji zdravi ljudi koriste , karakterišu sebe ili druge ...ali da stvarno znaju šta osjeća ''lud'' čovjek pažljivije bi upotrebljavali tu riječ.....![]()
A ne, ja imam lekarsko uverenje da sam lud - znači može samo obrnuto.......
.E, pa upravo hoću da napravimo tu razliku, jedno je lud, a drugo ludost, na
stranu to što je izraz u našem jeziku pomalo nelogičan s obzirom na indikacije
koje stvara sam koren reči, ali da li ludost često podrazumeva onaj korak ispred
koji činimo da bi izašli iz šablonskih razmišljanja i predrassuda čak.. i onda
naravno ne uklapamo se u milje većine i eto ti epiteta! Koliko oni ludasti često
to nisu, iako ako ih posmatramo u odnosu na većinu, tako izgledaju stvarno ili
je samo u pitanju njihova neprilagođenost. Gde je distinkcija između ta dva,
dakle socijalne neprilagođenosti i onoga stvarno što je u nama i moramo da
izrazimo, a možda nije uvek primereno, dokle onda ide ta linija prilagođavanja,
da li onda zaista gubimo sebe?
Samuel Beckett-u "Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine."
број репутација говори о томе...
Pitanje je kakvo je to društvo koje deli istu..ali da, ima istine.
хвала, друштво је друштвено.
i predstavlja skup različitih Molim i drugi put. Društvo je i prirodnoi predstavlja skup različitih
elemanata i na kraju oni čine jedinstvenu celinu, shodno tome, društvene
grupe su različite, svaka ima sopstvene norme, pravila i kodekse
ponašanja i prihvatanja pojedinih načina razmišljanja i stilova.
друштво је уређено законом, већина их прихвати па је друштвена илити дружељубива.
ко не прихвати је недруштвен илити самоискључен.
они други су луди, а ко се игра са схватањем чини лудост.