Ludilo ili bezobrazluk?

strana A
ljudi se nalaze po raznim osnovama. pa i psihologija zlostavljača i žrtve ne razvija se džabe; naravno na stranu patološki tipovi i mirniji i drčniji tipovi u raznim konsternacijama se spajaju - uglavnom s razlogom.
strana B
tu stavrno ne vidim nikakvu enigmu. svi smo mi glumci. svi mi čuvamo, znajući ili ne, svoju psihološku bazu, svoje takozvano pravo ja, svoje slabosti i adute u sebi; a na pozornici, u svetu predstavljamo lice ne kakvi jesmo već kakve želimo da nas vide, bilo to u kalsičnom smislu društveno prihvatljive normalnosti ili neka druga vrta ekscesa

Zasto glume? Pa ko jos normalan zeli da pred gostima deluje kao bolesnik, jer sta ce taj gost da pomisli sa kakvim ludacima se druzi, ako zena ili muz krene da vristi na ovo drugo usred ispijanja kafice.
Realno bilo kakvi porodicni ili bracni sukobi, pa ma kakvi bili su za 4 oka, i nisu za to da se vode pred komsijama, zato se stavi maska i sve izgleda super i srecno.

Не би' ја ту ништа предузимала... ни анализирала. Узалудан је то посао, Сизифов такорећи.
Свако живи онако како је одабрао.
Том лику, кога ти сажаљеваш или шта већ, није довољно лоше, јер да јесте - решио би он ту ситуацију...
Некако мислим да они теби више сметају, него што сметају сами себи?
:kpozdrav:

Ne bih se baš složio! To da ’’Свако живи онако како је одабрао’’: mnogi žive onako kako smatraju da mora ili da treba, a ne onako kako bi im odgovaralo (kada bi mogli da biraju). A i vremenski faktor je isto bitan: ono kako je bilo do sada, ne mora uvek da bude i ono što će da bude od sada .... Jedino je pitanje: da li smo došli do te prelomne tačke. Oni to izgleda da nisu, a mnogi do nje izgleda nikada i ne dođu ... A ljudski je da se pomogne. Naravno da se pritom treba paziti ’’da sam ne ispadneš grbav ...’’.

Sve tri strane imaju tu svoj interes, majka, sin, otac.
Da je ikome ikada stalo do toga da se ,,ćurak okrene" da se nešto promeni, promenilo bi se-pa makar i na gore.
Dakle, oni su jedna porodica koja samo tako ume da funkcioniše.

Pitanje je da li je tu u pitanju ’’interes’’ ili jednostavno navika, nerazmišljanje, inercija ...

Poslednja izmena:

Back