Lucidni snovi

Ja ih ne volim uopste , sinoc sam imao 3 za redom.
Ne volim ih zato sto se osecam nemocno zato sto znam da u pravom svetu lezim nepomicno sa zatvorenim ocima i ne mogu da se probudim.
Sinoc sam u snu gledao u svoj prazan krevet znajuci da u pravom svetu trenutno lezim u njemu , nije mi lep osecaj , pogotovo zato sto sam svestan da sanjam i znam da moize bilo sta da mi izleti iz kuhinje , a sve izgleda tako stvarno :D

Хипертимезија је изузетно редак когнитивни поремећај у коме особа памти цео свој живот до најситнијих детаља.

FElHt-PWUAMM_Mm

Lucidni snovi su naučno dokazan fenomen.
Snovi kojih je osoba svesna da sanja i koje može čak i kontrolisati..
Ponekada mogu biti neprijatni , mogu biti i košmari , ali njima se može ovladati i usmeriti ih u pravom smeru ..
Da nam prijaju....

Sanjate li lucidne snove?
Šta mislite o njima?

Ауууу,колико пута.. деси ми се нека најобичнија сцена,и само ми кликне,чекај јбт.. ја сам ово већ видео.. ако је то,то.

Par puta mi se desilo. Sanjas i bukvalno upravljas sopstvenim snom.
Steta sto se ne desava cesce.
Kazu da postoje tehnike za to, al ko ce time da se mlati.

Obožavam takve snove, kao da si na LSD-iju 😂 neponovljivo iskustvo.

E jedino ne znam šta mu dođe ta potpuna kontrola... Jer ako skontam da je to san ja se onda budim i ruši se sve. 🤔

Imam takve snove, sad redje nego pre. Mocan je osecaj kontrole.

Sanjam snove za koje sam svestan da su snovi ali ne realnost, ali ih ne kontrolišem.

Lucidni ili snovi kada je osoba svesna da je u višoj realnosti a ne u fizičkom telu su dobar uvod za svesno putovanje svim višim realnostima/svetovima.
Praktično, snovi su tajni prolaz do najviših stanja svesti i kapaciteta ljubavi, ili, drugačije rečeno, do samog nebeskog carstva gde je i sami Kreator. (Ateistima je ovo manje prihvatljivo, ali realnost jeste takva.)
Praktično se počinje sa snovima, nastavlja sa svesnim putovanjima u tzv. Duša Telu (napomenuću da se ne radi o Astralnom Putovanju koje vodi pojedinu osobu/Dušu samo do Astralnog Sveta.)
Ovu vrstu putovanja koristili su najviši duhovni velikani kakvih je bilo u ovom svetu od samog čovekovog dolaska u fizički svet.
Ova učenja su ponovo obelodanjena, posle oko 5000 godina ilegale, oko pre pet ipo decenija.
Snovi se polako razvijaju i osoba može dobiti vođstvo, pomoć i zaštitu kako u fizičkom svetu tako i na svim višim realnostima ako potraži pravog i jedinog predstavnika Boga u svim nižim svetovima.
Pa ipak, kao što je za fizičko telo potrebno upražnjavati vežbe tako je potrebno za mentalno telo ali i za duhovno telo da bi se duhovno napredovalo, da bi se odradila sva karma još u ovom životu i da se izađe iz svetova nižeg pola kreacije.
Uostalom, naši životi imaju svoju svrhu, smisao i cilj a konačni cilju je dosezanje duhovne slobode koja se ostvaruje sa ulaskom u svetove čiste svesti i ljubavi, koje filozofija i religije nazivaju nesaznajnim.
Priznajem da sam malo iznenađen da u Srbiji gotovo da i nema ljudi koji su za ovo saznali, sa izuzetkom šake njih.
Preko snova, tačnije preko same suštine života pojedinac kao duhovno Biće, Duša, dobija svo znanje i razumevanje koje mu/joj treba i zato se to znanje i zove subjektivno i jedino istinito znanje. Suštinu života koju pomenuh poznajemo na ovoj planeti pod nekoliko desetina imena a ovde je znamo kao Duh, Sveti Duh, Reč ili Glas Boga, Nam, Nada, Bani, Shadba i mnogim drugim...
Ponoviću da lucidni ili svesni snovi su uobičajeno početak ali neko i ne mora imati snove jer se mogu razviti kasnije što i nije obavezno a što zavisi od ličnih iskustvenih puteva kojima je neko prošao u mnogim ranijim životima...

Ja sam uveren da je prava moć spoznaje u našim snovima i da je ova na javi samo promil toga.

Mislim i Tesla je čak u svojoj biografiji pisao kako je njegova moć vizuelizacije izuma imala neposredne veze sa snovima, te mu nikada nisu trebali modeli, makete, proračuni, sve je mogao praktično da simulira u glavi.

Zato mi se ovo sviđa sa onom mojoj temom o teoriji simulacije 😁 jer ako u snovima leži tolika moć, ko onda kaže da ova java isto zapravo nije jedna lucidnost. 😄
Ni jedan jedini pronalazač ili inovator nikada ništa nije sam kreirao ili stvorio pa ni Tesla. Pojedinci su imali direkne uvide u ono što se nalazi najčešće u muzeju na Astralnom svetu ili su, u najvećem broju slučajeva putovali u toku spavanja u ovaj muzej i proučavali ono za šta su bili zainteresovani u fizičkom svetu.
Zapravo, postoji i hram Duhovne Mudrosti na narednom svetu (koji je tek jedan od više njih iznad) gde pojedinac/ka može putovati u toku snova i proučavati bilo koju oblast za koju se interesuje.
SWvo znanje i sva kreacija se stepenasto ili rekao bih kaskadno spusta sa sveta na svet tako da zna proći i po stotinu godina pre nego nešto siđe se sveta iznad na onaj ispod.
Samo da podsetim da je Mendeljejev tako izneo periodni sistem elemenata, kompozitori su tako kreirali dela koja su danas neprestižna, slikari prenosili na svoja platna ne znajući da su svoju inspiraciju gledali svojim duhoivnim očima na višoj realnosti itd. itd...

I da,,,Snovi jesu iz glave ..Odakle bi bili?
Ne, snovi nisu iz glave. Jednostavno u trenutku kada zaspimo mi, Duša, praktično isključimo našu budnu svest za fizički svet (svest koja je praktično jedan program) i usmerimo se na svet na koji želimo ili imamo potrebe biti zarad daljeg duhovnog progresa. Jer, Ni, Duša, nikadsa ne spavamo.
Kada se vratimo iz viših realnosti, nezavisno da li je to prvi ili Astralni svet ili neko od viših (Kauzalni, Mentalni, Eterički (Podsvesni)) mi, Duša, znamo proslediti neka od tih iskustava našoj budnoj svesti zato što je to bitno za naš duhovni progres. Međutim, naš um zna te snove preraditi (skramblovati ih) jer on automatski procenjuje da li to nadmašuje našu budnu spremnost za suočenjem sa višim duhovnim znanjem.
Sa vremenom, ako se okrenemo radu na svesnom duhovnom progresu nadrastamo one strašne snove i noćne more pa počnemo ići i u višim svetovima a onda osoba može imati i iskustva sa duhovnom Svetlošću i duhovnim Zvukom što je novi stadijum duhovnog progresa, inače neophodan za daljheizrastanje u svojoj svesti, budući da je svest duhovna a ne intelektualna kategorija...

Ponekada mogu biti neprijatni , mogu biti i košmari , ali njima se može ovladati i usmeriti ih u pravom smeru ..
Da nam prijaju....

Lucidnost (‘mentalna jasnoća’) obično počinje u toku sna
Kada osoba koja spava shvata da određeno iskustvo nije desilo /pojavilo u fizičkoj stvarnosti, već u snu....
Jednom kada shvatite da još uvek sanjate-dobijate potpunu kontrolu nad svojim snom...
A to može biti i zanimljivo....,

Šta mislite o njima?
Sanjam ponekad al nije ceo san lucidan vec se svesnost javi u nekom delu sna koji mi iz nekog razloga cudan.Npr sanjao da sam u nekoj bolnici i idem hodnicima i odjednom na podu puno balona i prodje mi misao u tom trenutku sta ce baloni u bolnici i puf shvatim da je san al se ubrzo posle toga probudi.Isto tako desava se da u snu analizriam san al se uglavnom ubrzo posle toga probudim.Lucidnost se javlja i kod nekih iniciranih snova i simbolicnih prekognicija koje u snu uspem izanalizirati ali mi ta lucidnost bas kratko traje tako da ubrzo ide budjenje.Prica se da se iz lucidnih snova moze lako otici u astralnu projekiciju mada meni taj nacin projektovanja nikako nije isao vec me lucidan san uglavnom baca jako brzo u budno stanje.Inace ta tema mi je izuzetno interesantna koju bas i nisam tolko izanalizirao.

Da nam prijaju....

Kada osoba koja spava shvata da određeno iskustvo nije desilo /pojavilo u fizičkoj stvarnosti, već u snu....
Jednom kada shvatite da još uvek sanjate-dobijate potpunu kontrolu nad svojim snom...

Šta mislite o njima?
Samo takve sanjam. Uvek nešto lepo, i uzbudljivo.

Šta je bre perverznjaci, polako...

Da nam prijaju....

Šta mislite o njima?
Maltene i nemam drugojačijih. Ja nemam ime za to, lucidno ili kako god, to je prosto način na koji sanjam.

Koje je vase misljenje sta bi mogao biti uzrok vase svesnosti u snovima ?
Da li neko u vasoj familiji sanja na slican nacin kao i vi ?
Ne sećam se da sam ikad pitala nekoga iz svoje porodice, mada neki od njih imaju vrlo čudne snove ceo vek. Postoji jedna neobična struja s majčine loze u mojoj obitelji, kroz nekoliko generacija.

Tako da, ne umem odgovoriti to što me pitate. Mogu reći samo da sam svesna dok sanjam - hoću reći, svesna da sanjam - i da uvek, kao po satu, dođe trenutak kad pomislim: ovo je previše blesavo, ovo nema smisla, ovo je san. I onda se probudim.

Ne sećam se da sam ikad pitala nekoga iz svoje porodice, mada neki od njih imaju vrlo čudne snove ceo vek. Postoji jedna neobična struja s majčine loze u mojoj obitelji, kroz nekoliko generacija.

Tako da, ne umem odgovoriti to što me pitate. Mogu reći samo da sam svesna dok sanjam - hoću reći, svesna da sanjam - i da uvek, kao po satu, dođe trenutak kad pomislim: ovo je previše blesavo, ovo nema smisla, ovo je san. I onda se probudim.
Predpostavio sam da vasu svesnost u snovima prati neka genetska podloga.Mislim da ta analiza samih dogadjaja u snu postice lucidnost.Mene nekako povuce radnja sna tako da i ne stizem u snu izanilizirati detalje koje sanjam.Da li vam se desilo da vas vasa lucidnost u snovima ponekad na trenutak zarobi i da se ne mozete probuditi odma iako ste shvatili da je to san ?

Predpostavio sam da vasu svesnost u snovima prati neka genetska podloga.Mislim da ta analiza samih dogadjaja u snu postice lucidnost.Mene nekako povuce radnja sna tako da i ne stizem u snu izanilizirati detalje koje sanjam.Da li vam se desilo da vas vasa lucidnost u snovima ponekad na trenutak zarobi i da se ne mozete probuditi odma iako ste shvatili da je to san ?
Jeste, desilo mi se par puta, da znam da sanjam, da govorim sebi: sanjaš, probudi se - ali se san nastavio. Nakon toga, svesti da sanjam, više ništa u snu ne doživljavam obiljno, obzirom da znam da nije stvarno. Ali, zadnji put mi se nešto šašavo desilo pre par nedelja. Od početka sna imala sam čudan osećaj, i vrlo brzo (nakon nekih stvari koje su delovale ko iz Holivuda) znala sam da prosto sanjam. Međutim, san je bio previše DOBAR. Par puta sam se budila tokom noći, svaki put nasmejana i govoreći sebi o Bože koje ludosti sanjaš! Ali bilo je previše zanimljivo. Svaki put kad bih ponovo zaspala, jednostavno sam nastavila da sanjam tu gde sam stala. Kad je priča (jer, to nikako drukčije ne umem nazvati no priča) došla do kraja, probudila sam se i sve zapisala. Bilo je previše neobično da ne bih, inače ne zapisujem snove. Ali ovo je bilo stvarno vrlo čudno, ponajviše jer je imalo smisla i logike i bilo kao film.

Hvala mislim da su mi sa vasom pricom neke stvari daleko jasnije sto se tice moje lucidnosti u snovima.Predpostavljam da ih mozda previse pratim da bi ih posle izanilizrao tako da me povuce radnja sna i ne analiziram i ne obracam tolko paznju na nelogicnosti koje se desavaju u samom snu sto bi me dovelo do svesnosti.
Za lucidnost u snovima treba zapatiti sve nelogicnosti i zastati tj napraviti malo pauze.Isto ima neka fora da se covek seti da pogleda svoje ruke i onda se seti da je to san.Ima tu i nekih vezica da se u toku dana u tacno odredjeno vreme pogledaju ruke cisto da bi mozak stvorio neke obrasce i ponovio sve to u snu i onda bi doslo do te lucidnosti u snovima.Kad vec imate svesnost u snovima da li ih mozete donekle i usmeravati po zelji ? Ili mozda preci iz lucidnih snova u AP?

Jedini takav san koga se secam i kojim sam ovladao je san o prelasku provalije iz filma o svetom gralu, gde sam kao mali stajao na ivici provalije bez mogucnosti da dodirnem bocne ivice pecine, da bih mnogo kasnije prosto nastavio da hodam kroz prazno, sasvim svestan da me nesto drzi dok hodam preko provalije, samo nikad ne stignem do kraja prelaza, jer se probudim... sada ne iz straha od provalije, vec svojevoljno...kao da sam savladao strah od pada u provaliju i dalje me ne zanima...
Nikad ni jednog drugog sna se ne secam....

Не знам да ли спада у луцидан сан али сањао сам да сам се пољубио са колегиницом, голи смо били.......већ пар сати након буђења имам дојам као да се то стварно десило, не могу да се отмем том утиску.....јјебен осећај

Imao sam skoro lucidan san, jedna neobična devojka koja mi se dopada je bila u njemu, živela na nekom ostrvu pod olujom, i ono bio sam svestan da je san i usmeravao sam neke okolnosti, tipa kad je trebalo da se vratim kući sa ostrva namerno sam kontaktirao neke ljude da me vrate tamo da je opet tražim i sretnem itd. Pritom je riba casual i tehno rejverka, nije neka vau giga lepotica nego ono... ali prijao mi je taj san, mada je bio i bolan

Imam izuzetno bogate i zanimljive snove i uspeva mi da fokusom na određenu temu pre sanjanja, doživim razrešenje te teme kroz scenario u snovima, al nikako da postignem lucidno sanjanje u zadnje vreme.
Imo sam pre ponekad lucidan san, kad ni nisam nameravao...

Kako si svestan da je to san? Da li si se budio, pa opet nastavljao da spavaš ili..?
Meni se desilo nekoliko puta, ovo boldovano.
Strašno, ustanem odnosno sanjam da sam ustao i taman da dohvatim nešto, ali opet se samo probudim.
Jedno vreme sam mislio da mi sa mozgom nešto nije u redu. Ima filmova na tu temu i nijedan nije baš utešan.

Jedan programer mi je rekao šta da radim: kad mislite da ste se probudili, samo pokušajte da rukom uhvatite neki mali predmet (olovku, upaljač npr) i ako ne može, znači da još sanjaš, kad uhvatiš i osećaš da ti je predmet u ruci, DOBRO JUTRO. :)

Back